De beste boekhouder inschakelen?

Op zoek naar een geschikte boekhouder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat doet een boekhouder?

Een boekhoudkantoor houdt zich voornamelijk bezig met de financiële administratie van bedrijven en particulieren. Toch zijn er extra werkzaamheden die ze voor je kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld het geven van financieel advies of het opzetten van een salarisadministratie. Het boekhoudkantoor zorgt er altijd voor dat dit wordt gedaan binnen de richtlijnen en zodat het overzichtelijk voor jou blijft. Boekhoudkantoor inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken van boekhoudkantoren weet je zeker dat je het geschikte kantoor voor jou kan vinden. Je bepaald zelf welk kantoor past bij je wensen en binnen je budget. Het aanvragen is bovendien geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

wat doet een boekhouder

Wat zijn de werkzaamheden van een boekhoudkantoor?

Een boekhoudkantoor doet meer dan alleen het bijhouden van de boekhouding of het verzorgen van de financiële administratie.

Enkele werkzaamheden van een boekhoudkantoor zijn:

  • Financieel advies geven aan zowel particulieren als bedrijven
  • Verzorgen van de gehele boekhouding
  • Hulp bij belasting en aangifte
  • Opstellen van documenten zoals een jaarrekening of jaarverslag
  • Salarisadministratie opzetten
  • Hulp bij online boekhoudprogramma’s

Boekhouders zijn door zowel particulieren als bedrijven in te schakelen. Een boekhoudkantoor kan de boekhouding doen voor elke soort bedrijfsvorm: eenmanszaken, zzp’ers, bv, vof of stichtingen.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende werkzaamheden van de boekhouder. Wil je liever meteen een boekhoudkantoor inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes.Boekhouding verzorgen

De meest voorkomende taak van een boekhoudkantoor is het verzorgen van de gehele boekhouding. Voor particulieren is dit vaak een korte en snelle klus, voor bedrijven vereist dit iets meer werk.

Hierbij worden alle inkomsten en uitgaven bijgehouden en netjes gesorteerd en bekeken. Ook administratieve taken zullen worden geregeld.

Vaak wordt een boekhoudkantoor ook ingeschakeld voor het opstellen en versturen van facturen. Je ziet dan ook vaak dat een boekhoudkantoor vaker wordt ingeschakeld. Het blijkt in de meeste gevallen toch een meerwaarde voor het bedrijf.

Geven van financieel advies

Een boekhoudkantoor wordt ook steeds vaker ingeschakeld voor het geven van financieel advies. Bedrijven zien steeds vaker in dat een boekhoudkantoor kritisch kan kijken naar de inkomsten en uitgaven en hier een strategisch advies over kan geven.

Daarnaast zijn de boekhouder in een boekhoudkantoor op de hoogte van de meest recente wetten en regels. Vaak kunnen ze regelingen vinden die voordelig zijn voor het bedrijf, bijvoorbeeld een verlaagd btw-tarief op het inkopen van bepaald materiaal.

Er wordt vaak gedacht dat een boekhoudkantoor een te grote investering is, maar het is juist het tegendeel. Met een boekhoudkantoor krijg je vaak sterk advies waarmee je soms flink kan besparen op je uitgaven, daarnaast houd je meer tijd over voor je eigen werkzaamheden.

Hulp bij belasting en aangifte

Je ziet soms door de bomen het bos niet meer: btw, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en meer. Het kan een flinke taak zijn om dit allemaal goed uit te voeren voor je bedrijf, alles moet accuraat zijn en bij een bedrijf met veel klussen kan het bestaan uit vele documenten.

Om deze reden worden boekhoudkantoren steeds vaker ingeschakeld voor hulp bij belastingen en de aangifte hiervan. Een boekhoudkantoor is op de hoogte van de regels en zal de aangifte correct en op tijd verzorgen.

Ook particulieren schakelen steeds vaker een boekhouder in voor hulp bij de belasting, het kan soms zomaar voorkomen dat je bijvoorbeeld meer terug zou moeten krijgen van de inkomstenbelasting. Een boekhouder ziet dit meteen en kan je veel opleveren.

werkzaamheden boekhouder

Opstellen van jaarrekening of jaarverslag

Een jaarrekening is een financieel overzicht van een geheel boekjaar. Elke onderneming is verplicht om een jaarrekening te sturen naar de Kamer van Koophandel. Een jaarrekening bestaat uit zowel een balans als een winst- en verliesrekening. Al deze cijfers moeten ook worden toegelicht. Een boekhouder zorgt ervoor dat alles netjes volgens de regels wordt ingevuld en opgestuurd.

En voor een jaarverslag?

Ook voor het opstellen van een jaarverslag kan een boekhoudkantoor worden ingeschakeld. Dit is geheel overzicht van een boekjaar, dus niet alleen het financiële aspect. Het gaat ook in op de werkzaamheden, het personeel en de doelstellingen. Een jaarverslag is een groot en lang document. Door een boekhoudkantoor in te schakelen bespaar je jezelf een hoop tijd en energie.

Opzetten van salarisadministratie

Ook het opzetten van een salarisadministratie hoort bij het takenpakket van een boekhoudkantoor. Een goede salarisadministratie, dit wordt soms ook een loonadministratie, is ontzettend belangrijk. Hierin staan de details over alle werknemers, de loonstroken en het uitbetalen hiervan.

Het is verplicht als werkgever om een salarisadministratie bij te houden. Door dit uit te besteden aan een boekhoudkantoor houd je meer tijd over voor je eigen werkzaamheden, ben je zeker dat het op orde is en voorkom je risico op boetes.

Hulp bij online boekhouden

Het wordt steeds populairder: online boekhouden. Er zijn veel opties beschikbaar die elk hun eigen werkwijze bieden. Sommige programma’s zijn meer gebruiksvriendelijk dan de ander, en zelfs bij een vrij makkelijk programma moet je toch weten hoe je de boekhouding wilt verzorgen.

Een boekhoudkantoor kan je hier bij helpen. Die kan je de juiste richting opsturen als het gaat om het online boekhouden. Vaak kan je een boekhoudkantoor ook het online boekhouden laten beheren: dit maakt het werk voor de boekhouder efficiënter.


De beste boekhouder vinden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Boekhoudkantoor inschakelen: waarop letten?

De zoektocht naar het juiste boekhoudkantoor voor jou kan een grote klus zijn, je wilt namelijk wel een boekhoudkantoor dat voldoet aan je wensen en past binnen je budget. Hieronder geven we enkele tips voor het vinden van een boekhoudkantoor:

  • Bekijk goed hoe groot het boekhoudkantoor is. Een kleiner kantoor is vaak persoonlijker, bij een groter boekhoudkantoor zijn meer boekhouders die je kunnen helpen.
  • Heb je een specifieke boekhouder nodig? Er bestaan ook specialismes binnen boekhouding: kijk daarom goed of de boekhouder een expert is in waar je hulp bij nodig hebt.
  • Zorg ervoor dat je een goede klik hebt met de boekhouder: dit maakt de samenwerking een stuk fijner.
  • Hoe rekent de boekhouder zijn of haar tarief? Ook dit is uiteraard een belangrijk punt. Bekijk van tevoren goed of de tariefstructuur past binnen je werkwijze.

Wat kost een boekhoudkantoor?

Maar wat zijn de kosten van een boekhoudkantoor? Dit is erg belangrijk voordat je de stap neemt om een boekhoudkantoor in te schakelen.

De prijs voor belastingaangifte voor een particulier ligt tussen de €115,- en €165,-. Voor zzp’ers en ondernemers begint dit vanaf €250,,-, dan gaat het om het W-biljet. Wil je als bv een jaarrekening laten opstellen? Dan moet je rekenen op een vanaf prijs van €450,-. Salarisadministratie begint al vanaf €15,- per loonstrook.

Wat kost een boekhoudkantoor per uur?

Gemiddeld kost een boekhoudkantoor tussen de €40,- en €80,- per uur. Een kleiner boekhoudkantoor of start-up kost gemiddeld zo’n €40,- tot €50,- per uur. Voor een groot boekhoudkantoor vol ervaren boekhouders betaal je eerder €80,- per uur. Dit zijn slechts gemiddelde prijzen, de actuele tarieven kunnen afwijken.

Kosten boekhouder 2024

Klus Gemiddelde prijs*
Belastingaangifte particulier €115,- tot €165,-
Belastingaangifte zzp’ers en ondernemers (W-biljet) Vanaf €250,-
Opstellen van een jaarrekening voor een bv Vanaf €450,-
Debiteurenbeheer Ontvang gratis offertes voor een prijsindicatie
Salarisadministratie Vanaf €15,- per loonstrook

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per boekhouder. Vergelijk gratis offertes voor de exacte kosten.

boekhouder diensten

Besparen op een boekhoudkantoor? Vergelijk gratis offertes!

Het inschakelen van een boekhoudkantoor brengt vele voordelen met zich mee. Zo wordt het werk professioneel verricht en ben je zeker dat alles op tijd gebeurd. Daarnaast zijn boekhouders op de hoogte van recente wetten en regels, ze kunnen je wellicht advies geven hierover. Je houdt bovendien veel tijd over voor je eigen werkzaamheden. Boekhoudkantoor inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag voor offertes is gratis en geheel vrijblijvend. Je ontvangt zo snel mogelijk enkele prijsopgaven van boekhoudkantoren in de regio. Je kiest zelf welk aanbod het beste past in je situatie.

Gratis offertes ontvangen!