Vind een goede boekhouder

Op zoek naar een geschikte boekhouder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Boekhouding uitbesteden

Het gebeurt steeds vaker: het uitbesteden van de boekhouding. Je hebt hierbij een hoop vrijheid: je kiest er zelf voor of je de gehele of slechts een gedeelte van de boekhouding gaat uitbesteden. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd en energie die je weer kan steken in je eigen onderneming. Boekhouding laten verzorgen door een boekhouder?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt zo snel mogelijk enkele aanboden van boekhouders in de regio. Je kiest zelf voor het boekhoudkantoor met het beste aanbod.Waarom de boekhouding uitbesteden?

De boekhouding is een tijdrovende en vaak lastige klus. Bij grote bedrijven komt er veel bij kijken en bij startende ondernemers moet er nog veel geregeld worden. In dat geval kun je een boekhouder inschakelen om alles soepel te laten verlopen. Door de boekhouding uit te besteden weet je zeker dat alles nauwkeurig en accuraat wordt uitgevoerd. Zo voorkom je problemen bij bijvoorbeeld de aangifte omzetbelasting of andere aangiftes.

Sta ik mijn hele boekhouding dan af?

Men denkt vaak dat een boekhouder de gehele boekhouding dan overneemt, dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je kiest er zelf voor of je de gehele of slechts een gedeelte van je boekhouding gaat uitbesteden. In dat geval kun je zelf ook nog delen van de boekhouding op je nemen.

boekhouding uitbesteden

Voordelen uitbesteden boekhouding

Door de boekhouding uit te besteden geniet je van enkele voordelen:

 • Je bespaart een hoop tijd. Deze tijd kun je steken in je eigen onderneming of andere werkzaamheden.
 • Met een boekhouder weet je zeker dat alles voldoet aan de richtlijnen en wensen, zo voorkom je een hoop problemen.
 • Er zijn veel fiscale regels waar je van op de hoogte moet zijn. Een boekhouder is hier bekend mee, zo hoef je niet de boeken in te duiken.
 • Boekhouder verzorgen niet alleen de boekhouding, maar kunnen advies geven op basis van wat ze zien. Zo vinden ze vaak aftrekposten of andere kansen voor je bedrijf

Nadelen uitbesteden van de boekhouding

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen van het uitbesteden van de boekhouding. Gelukkig is er een oplossing voor elk potentieel nadeel.

 • Je hebt alleen inzicht bij afspraken met de boekhouder: dit kan gebeuren, maar hoeft niet altijd. Er zijn boekhouders die werken met systemen, bijvoorbeeld online boekhouding, waarbij je altijd inzicht hebt. Daarnaast kun je zelf vragen of de boekhouder doorzichtig kan zijn, zo kun je altijd je eigen boekhouding inkijken.
 • Je hebt de mogelijkheid dat je overzicht verliest: het kan gebeuren dat je zelf geen overzicht meer hebt op je inkomsten en uitgaven. Gelukkig is dit meestal niet het geval: de beste boekhouders denken juist mee met je inkomsten en uitgaven, ze houden je op de hoogte en adviseren.
 • Je bent afhankelijk van een andere partij: ook dit wordt vaak gezien als een nadeel, maar hoeft het niet te zijn. Wanneer je de gehele boekhouding laat verzorgen ben je inderdaad afhankelijk, maar boekhouders werken met deadlines en volgens jou wensen. Je kunt dus duidelijk communiceren wanneer iets afgerond moet zijn.

Boekhouding uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Wat kost het uitbesteden van de boekhouding?

Dit is geheel afhankelijk van wat je laat verzorgen door het boekhoudkantoor. Belastingaangifte laten verzorgen als zzp’er en ondernemer begint vanaf €250,-. Een jaarrekening laten opstellen begint al vanaf €450,-. Dit zijn voorbeelden van de gedeeltelijke boekhouding uitbesteden.

Wat zijn de prijzen voor een volledige boekhouding uitbesteden?

In dat geval moet je rekening houden met het uurtarief van de boekhouder. Dit ligt tussen de €40,- en €80,-, afhankelijk van de ervaring van de boekhouder en hoe groot het boekhoudkantoor is.

Kosten uitbesteden boekhouding

Klus Gemiddelde prijs*
Belastingaangifte zzp’ers en ondernemers (W-biljet) Vanaf €250,-
Opstellen van een jaarrekening voor een bv Vanaf €450,-
Debiteurenbeheer Ontvang gratis offertes voor een prijsindicatie.
Salarisadministratie Vanaf €15,- per loonstrook.

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven. De exacte kosten kunnen afwijken. Vraag gratis offertes aan en ontdek de prijzen van boekhouders in je regio.

Gedeeltelijk of geheel uitbesteden?

Afhankelijk van je wensen besteed je slechts een gedeelte of de hele boekhouding uit aan het boekhoudkantoor. Dit gebeurt altijd in overleg.

Het volledig uitbesteden heeft een hoop voordelen: zo houd je meer tijd over voor je eigen onderneming en weet je zeker dat alles accuraat wordt uitgevoerd. Toch zijn er bedrijven die liever zelf ook de controle houden over bepaalde aspecten.

Je hebt de volledige vrijheid in hoeverre je de boekhouding gaat uitbesteden. Je kunt daarom het beste gratis offertes aanvragen – daarin maak je je wensen duidelijk en zorgen we ervoor dat je wordt geholpen door de beste boekhouders.

Welke onderdelen van de boekhouding worden vaak uitbesteed?

Wanneer je kiest voor het uitbesteden van een gedeeltelijke boekhouding heb je een ruime keuze aan wat je uitbesteed. Er moet altijd veel gebeuren aan de financiële administratie van een bedrijf. Een boekhouder bepaalde onderdelen laten verzorgen is dan geen slecht idee. De meest voorkomende taken van een boekhouder zijn:

 • Het verzorgen van de salarisadministratie. Denk hierbij aan de loonstroken, maar ook de uitbetaling.
 • Het laten invullen van de belastingaangifte.
 • Het opstellen van jaarrekeningen en jaarverslagen, een verplicht onderdeel van vrijwel elke onderneming.
 • Het maken van winst- en verliesrekeningen, de basis voor financieel advies.

Zelf boekhouden of toch uitbesteden?

De grote afsluitende vraag: ga je de boekhouding uitbesteden of verzorg je toch liever zelf de administratie? Het is uiteindelijk een persoonlijke keuze die moet passen binnen het bedrijf.

Wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent kun je altijd een gedeelte laten uitbesteden en kijken of de voordelen het opwegen tegen de kosten van de boekhouder. Je kunt ook gratis offertes aanvragen, dan krijg je een duidelijk beeld van deze kosten en kun je een beslissing maken.

Het zelf boekhouden wordt vaak gedaan met behulp van een boekhoudprogramma. Wist je dat een boekhouder je hier ook bij kan helpen? Dan heb je alsnog inzicht en kun je alles zelf inzien, maar krijg je slechts hulp bij de boekhouding.

boekhouding laten verzorgen

Besparen op het uitbesteden van je boekhouding? Vergelijk gratis offertes!

Het uitbesteden van de boekhouding brengt veel voordelen met zich mee. Denk aan de tijd die je overhoudt, ook de rust die je krijgt omdat je weet dat alles accuraat en netjes wordt uitgevoerd. Zo voorkom je een hoop problemen én kun je meer tijd besteden aan je onderneming. Wil je het uitproberen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis, het kan dus geen kwaad om het uit te proberen. Wees zo duidelijk mogelijk in je omschrijving, dan kun je het beste worden geholpen. De aanvraag is overigens ook geheel vrijblijvend, dus je zit helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!