Belastingaangifte uitbesteden?

Vind een geschikte boekhouder. Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Kosten belastingaangifte

De belastingaangifte moet door zowel particulieren als bedrijven gebeuren. Elk jaar weer is het goed nadenken over wat en hoe dit moet worden ingevuld. Vaak worden er ook aftrekposten vergeten of duurt het lang door de grote hoeveelheid informatie. Hierom schakel je het beste een boekhouder in.

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van een offerte is kosteloos en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40%.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van belastingaangifte laten doen, hoe dit wordt beïnvloed en of er aftrekbare kosten voor de belasting zijn.Wat kost belastingaangifte uitbesteden als bedrijf?

Er zijn verschillende soorten belastingen, hierdoor kunnen de prijzen flink verschillen. Per bedrijfsvorm zijn enkele vormen van aangiften nodig. Als ondernemer moet je onder andere aangifte doen voor de inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting.

Voor hulp bij aangifte inkomstenbelasting is geen specifieke prijs. Dit gebeurd vak samen met andere werkzaamheden van de boekhouder. Dan is het onderdeel van een pakket. Voor hulp bij de aangifte omzetbelasting moet je €35,- per keer rekenen. Loonbelasting kost €32,50 per werknemer. Aangifte vennootschapsbelasting kost €75,- per keer. Dividendbelasting laten doen kost €55,- per keer.

Uiteraard zijn dit slechts gemiddelde prijzen. Bij grotere ondernemingen zal de prijs hoger worden, dit komt omdat er dan meer te melden valt bij de verschillende aangiftes. Je kan hierom het beste gratis offertes vergelijken. Dan krijg je een exacte prijsindicatie.

kosten belastingaangifte

Kosten belastingaangifte voor bedrijven 2024

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten, exclusief btw

Aangifte inkomstenbelasting

Onderdeel van een pakket

Aangifte omzetbelasting

€35,- per keer

Aangifte loonbelasting

€32,50 per medewerker per maand

Aangifte vennootschap belasting

€75,- per keer

Aangifte dividendbelasting

€55,- per keer

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes en ontdek de exacte kosten.

Prijsfactoren: belastingaangifte voor bedrijven

Los van de verschillende prijzen voor verschillende soorten aangiftes, zijn er ook enkele factoren die de prijs beïnvloeden.

  • Het aantal medewerkers van het bedrijf: hoe meer medewerkers hoe hoger de prijs.
  • Welke dienst je nodig hebt: vaak worden er complete pakketten afgenomen waar alle verschillende aangiftes in worden verwerkt. Dit is vaak een stuk goedkoper dan alles los te laten doen.
  • Het tarief van het boekhoudkantoor: ook het tarief van het boekhoudkantoor is belangrijk. Deze kosten liggen normaal tussen de €40,- en €80,- per uur, afhankelijk van de grootte van het boekhoudkantoor en de ervaring van de boekhouders.

Als je zeker wilt van de prijzen kan je het beste gratis offertes ontvangen. Waarom? Omdat je dan een exacte prijsindicatie ontvangt. Je ziet dan meteen welk boekhoudkantoor het beste binnen je budget past.

Welke kosten zijn aftrekbaar van de belasting?

Het is handig om te weten welke zakelijke kosten aftrekbaar zijn van de belasting.

Zakelijke telefoongesprekken thuis, het kopen van werkkleding en zakelijke reiskosten met openbaar vervoer zijn volledig aftrekbaar. In sommige gevallen zijn er ook onderdelen van een werkruimte in je eigen woning aftrekbaar.

Dit zijn een aantal voorbeelden van aftrekbare kosten. Een boekhouder gebruikt de kennis op het gebied van belasting en de wetten en regels om je hier verder in te helpen. Vaak komen er dingen naar boven waar je zelf niet aan hebt gedacht. Op de website van Nibud kan je meer lezen over eventuele aftrekposten.


Op zoek naar een boekhouder voor belastingaangifte?

Vergelijk De 10 Beste boekhouders en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Wat kost belastingaangifte uitbesteden als particulier?

Ook particulieren kunnen een boekhouder inschakelen voor hulp bij de belastingaangifte en andere formulieren. Ook voor particulieren kan de belastingaangifte een lastige opgave zijn, vaak zijn er ook regelingen of aftrekposten waar je zelf niet aan denkt.

Het laten verzorgen van de inkomstenbelasting kost gemiddeld vanaf €40,- per persoon. Wanneer je een kind hebt betaal je €20,- extra per kind. Een aangifte bij een echtscheiding begint al vanaf €120,-.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Vraag gratis offertes aan, dan ontdek je de exacte prijzen op basis van je situatie.

uurtarief belastingaangifte

Kosten particuliere belastingaangifte 2024

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten, inclusief btw

Aangifte inkomstenbelasting

Vanaf €40,- per persoon

Aangifte inkomsten belasting kind (inwonend en studerend)

Vanaf €20,- per kind

Aangifte bij echtscheiding

Vanaf €120,- per aangifte

*Let op: dit zijn slechts prijsvoorbeelden. De exacte kosten verschillen per boekhouder.

Prijsfactoren: belastingaangifte voor particulieren

De kosten voor de boekhouder bij een persoonlijke aangifte is afhankelijk van je situatie. Bij een koophuis zijn er extra boxen die moeten worden ingevuld. Bij een echtscheiding liggen de prijzen vaak ook hoger.

Veel particulieren schakelen de boekhouder niet alleen in voor hulp bij de aangifte, maar ook voor een persoonlijk consult. Ook dit heeft een effect op de prijs.

Zelf aangifte doen of laten doen?

Vooral voor grote ondernemers raden we aan om een boekhoudkantoor in te schakelen. Zelf aangiftes doen kan ontzettend veel tijd in beslag nemen. Daarnaast is het ook belangrijk dat alles nauwkeurig en accuraat wordt ingevuld. Een boekhouder weet waar hij of zij op moet letten en is bekend met alle wetten en regels.

Je kan er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen, maar dan moet je wel weten wat je doet. Ook moet je rekening houden dat je flink wat tijd moet spenderen om alles op orde te maken.

Wat je ook kiest: het is wel belangrijk om te weten dat je zelf altijd eindverantwoordelijk bent voor de aangifte. Kijk daarom altijd zelf achteraf nog een keer na of alles klopt.

Bespaartips: belastingaangifte uitbesteden

Er zijn enkele manieren om te besparen op de kosten van hulp bij belastingaangifte. De eerste tip is om zelf het één en ander voor te bereiden. Je kan bijvoorbeeld alle benodigde documentatie verzamelen, dit scheelt een hoop tijd en zo kan de boekhouder direct aan de slag.

De tweede tip is om hier gratis offertes te vergelijken. Waarom? Je bespaart zo tot wel 40%. Je ontvangt enkele offertes en kiest zelf voor de boekhouder met het beste aanbod, zo kan je in veel gevallen besparen op de gemiddelde prijs.

De laatste tip heeft niet direct een besparend effect, maar kan je een hoop geld besparen op de lange termijn. Wanneer je een boekhouder inschakelt, overweeg dit dan te doen voor meerdere taken: denk bijvoorbeeld aan financieel advies of het opzetten van de boekhouding. In veel gevallen komen er adviezen uit waarmee je kan besparen op de kosten van je onderneming.

prijzen belastingaangifte

Besparen op hulp bij belastingaangifte? Vergelijk gratis offertes!

De belastingaangifte is een jaarlijks ding voor particulieren en komt elk kwartaal weer in de planning voor ondernemers. Een aangifte doen kan flink tijd kosten, daarnaast zie je vaak zelf dingen over het hoofd. Een boekhouder zorgt ervoor dat alles netjes op tijd gebeurt en volgens de regel. Op zoek naar een boekhouder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Probeer het eens uit: je ontvangt zo snel mogelijk vijf aanboden van boekhouders in de regio. Je kiest zelf voor het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken!