Vind een goede boekhouder
Op zoek naar een geschikte boekhouder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.Boekhouder zoeken: handige tips en advies!
Een goede boekhouder zoeken lijkt een grote opgave: als er zoveel boekhouders te vinden zijn, hoe kies je dan de beste? Onze gratis offerteservice helpt je hier een handje bij:
Je ontvangt daarna zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in je regio: vergelijk en kies de boekhouder met het beste aanbod!
Zoek jij een boekhouder? Op deze pagina geven we je een paar praktische aandachtspunten en tips voor het vinden van het beste boekhoudkantoor. Let bijvoorbeeld op of er een persoonlijke klik is, kijk naar ervaring en reviews en vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt in een boekhouder: zo weet je zeker dat je de juiste persoon kiest!
Hoe vind ik een goede boekhouder?
Het vinden van een goede boekhouder hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar weet waar je op moet letten. Liever een groot kantoor of zelfstandig boekhouder? Wil je gebruik maken van online boekhoudprogramma’s of alle gegevens op papier aanleveren? Kies bovendien niet direct voor het kantoor dat je als eerste vindt: het kan zijn dat andere kantoren je beter kunnen helpen voor een scherpere prijs!
Hieronder geven we je 8 belangrijke tips voor het kiezen van het beste boekhoudkantoor. Heb je hier nog hulp bij nodig? Twijfel dan niet om de gratis offertes aan te vragen!
Navigeer naar:
1. Boekhouding volledig of gedeeltelijk uitbesteden?
Voordat je een boekhouder gaat zoeken, is het belangrijk om jezelf af te vragen wat jij verwacht van de boekhouder. Wil jij de boekhouding volledig uitbesteden of wil je zelf ook betrokken blijven bij de administratie?
Gedeeltelijk uitbesteden is ook een goede mogelijkheid. Je blijft zelf betrokken bij de administratie en hebt een duidelijk zicht op de cijfers van je onderneming. Bovendien hoef je minder geld uit te geven aan het uitbesteden van je administratie en heb je toch de hulp en het advies van een expert. Je kiest zelf welke onderdelen van je boekhouding je uit handen geeft.
Een nadeel is dat je extra tijd kwijt bent. Wil jij je zoveel mogelijk richten op groei van je bedrijf dan is het slim om de administratie juist volledig uit te besteden aan een expert! Nu je dit weet, kun je op zoek gaan naar een boekhouder die je hierbij kan helpen!
2. Liever een groot of een klein boekhoudkantoor?
Een klein boekhoudkantoor, vaak een zzp’er, werkt alleen en heeft daarom een hele persoonlijke aanpak. Hierdoor is hij erg betrokken bij je onderneming en geeft hij in alle enthousiasme persoonlijke tips. Een groot boekhoudkantoor heeft vaak een iets minder persoonlijke aanpak, je blijft iets meer anoniem als het ware. Sommige mensen vinden de persoonlijke aanpak heel prettig terwijl anderen hier iets van schrikken.
De keuze voor een groot of een klein boekhoudkantoor, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur. Grote en kleine boekhoudkantoren kunnen jou net zo goed helpen met je boekhouding, maar vooral de werkwijze is toch een stukje anders.
3. Welk type boekhouder zoek je?
Er zijn veel verschillende boekhouders te vinden. Zo zijn er boekhouders die zich vooral richten op zzp’ers terwijl andere kantoren zich juist richten op de grotere bedrijven zoals bv’s, nv’s en stichtingen. Natuurlijk zijn er ook boekhoudkantoren die zich richten op alle verschillende rechtsvormen.
Bovendien zijn er veel verschillende mogelijkheden in de manier waarop jij je administratie uitbesteedt. Wil je iemand die je juist persoonlijk advies geeft met betrekking tot je bedrijfsvoering of liever iemand die zich alleen richt op de boekhouding die je uitbesteedt? Wil je regelmatig kunnen overleggen bij vragen of vind je het vooral belangrijk dat de administratie je zo weinig mogelijk tijd en energie kost? Om hier verzekerd van te zijn is het belangrijk om te kiezen voor een boekhouder met wie je een goede klik hebt!
4. Zoek naar een persoonlijke klik!
Een goede klik is belangrijk, zeker omdat je na verloop van tijd een vertrouwensband met deze persoon opbouwt. Hij of zij krijgt natuurlijk inzicht in alle gegevens van je onderneming. Je moet ervan uit kunnen gaan dat het gegeven advies goed is voor jouw onderneming en dat de boekhouder kennis van zaken heeft.
Je komt erachter of je een klik hebt of niet door een kennismakingsgesprek in te plannen. Let op of de boekhouder duidelijk aangeeft wat hij bedoelt en of jij hem ook goed begrijpt. Voel je geen klik? Zoek dan verder naar iemand anders!
Vind een goede boekhouder!
Vergelijk gratis offertes en kies het boekhoudkantoor met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken
5. De locatie van de boekhouder
Het is altijd slim om te kiezen voor een boekhouder in jouw eigen regio. Waarom? Omdat je dit veel tijd bespaart! Als je persoonlijk wilt overleggen dan betekent dit meestal dat jij naar het boekhoudkantoor moet reizen. Bespaar jezelf reistijd en reiskosten door te kiezen voor een kantoor vlakbij.
Wil je juist liever zoveel mogelijk online contact of per telefoon? Dan is het ook mogelijk om te kijken naar boekhoudkantoren iets verder weg.
6. Hoe lever je de gegevens aan?
Verschillende boekhoudkantoren werken op verschillende manieren. Vraag de boekhouder hoe zij de gegevens aangeleverd willen krijgen! Sommige boekhouders werken met gegevens op papier, die je ééns in de zoveel tijd aanlevert. Dit terwijl andere kantoren gebruik maken van handige boekhoudsystemen. Je kunt dan de gegevens aanleveren op het moment dat je ze zelf binnenkrijgt!
7. Wat is de tariefstructuur van de boekhouder?
De meeste boekhouders hanteren een vast tarief per uur. Wanneer je een samenwerking voor langere periode aangaat, dan krijg je meestal een vaste prijs per maand of zelfs per jaar. Hierdoor weet je precies wat je kan verwachten en voorkom je vervelende verrassingen.
Kies je ervoor om één taak uit te besteden, zoals de belastingaangiftes, dan betaal je waarschijnlijk wel een uurprijs. Vraag of de boekhouder een verwachte totaalprijs kan noemen of dat er kosten bijkomen wanneer je belt of mailt met extra vragen.
8. Ervaring en keurmerken
Tot slot is het altijd fijn om te kijken naar de ervaring van de boekhouder en de keurmerken. Dit hangt natuurlijk ook af van je eigen organisatie. Ben je een zzp’er die net begint, dan zal je boekhouding nog relatief eenvoudig zijn. Een beginnend boekhouder is hiervoor de prima keuze.
Deze is vaak ook een stuk goedkoper!
Heb je een grotere onderneming en is de administratie iets meer complex dan is het fijn om te kiezen voor een boekhouder met ervaring in jouw branche. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een expert, kijk dan of het boekhoudkantoor beschikt over het NOAB-keurmerk.
Goede boekhouder vinden: waarom is dat zo belangrijk?
Je boekhouding is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Als dit niet goed gedaan wordt, kom je in problemen met de belastingdienst en riskeer je hoge boetes. Bovendien heb je geen zicht op de financiële staat van je onderneming en heb je geen idee wat je precieze omzet en winst is.
Als je de administratie uitbesteedt aan een boekhouder, dan is het dus belangrijk dat deze weet wat hij aan het doen is en dat je boekhouding goed is bijgehouden. Zo voorkom je grote problemen. Als je een goede boekhouder vindt, dan verdient de boekhouder zichzelf écht weer terug!
Goede boekhouder gezocht? Gratis offertes vergelijken!
Voorkom dat je te veel tijd kwijt bent aan je boekhouding. Met de hulp van een goede boekhouder kun jij je richten op je andere werkzaamheden en weet je bovendien zeker dat alle administratie netjes op orde is. Hulp nodig met het zoeken van een boekhouder?
Start nu je gratis offerteaanvraag!
Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de verschillende prijzen van experts in jouw regio. Vergelijk de kosten van de verschillende kantoren en kies zo de persoon die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je boekhouding! De offerteaanvraag is bovendien gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit nergens aan vast!