Salarisadministratie uitbesteden?

Op zoek naar een geschikte boekhouder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Kosten salarisadministratie

De salarisadministratie uitbesteden is één van de meest voorkomende taken die een bedrijf uitbesteed aan een boekhouder. Dit heeft dan ook een goede reden: het is veel werk en er komt veel bij kijken. Maar wat kost het laten verzorgen van de salarisadministratie? Dat lees je op deze pagina. Je leest over de kosten voor het uitbesteden van je salarisadministratie, de prijs per medewerker én krijgt enkele bespaartips. Liever meteen een boekhouder inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk enkele aanboden van boekhouders in de regio. Je kiest zelf welke boekhouder het beste past binnen je budget en of er een persoonlijke klik is. Het is geheel gratis en vrijblijvend, dus het is zeker de moeite waard om uit te proberen.kosten salarisadministratie

Wat zijn de kosten van salarisadministratie uitbesteden?

Een boekhouder, of specifiek een salarisadministrateur, heeft vaak vaste prijzen per bedrijf en per werknemer. Deze kosten beginnen vanaf €20,- per medewerker of bedrijf. Het laten opstellen van een salaris- of loonstrook per medewerker kost gemiddeld tussen de €5,- en €12,50 per maand, deze prijzen verschillen enorm door staffelkorting. Als je de salarisadministrateur de salarissen ook laat uitbetalen liggen de prijzen iets hoger.

Zijn er extra opties?

Wanneer je de salarisadministratie gaat uitbesteden zijn er ook nog optionele diensten waar je gebruik van kan maken. Zo is het maken van een SEPA-betaalbestand ongeveer €2,50,- per maand. Een koppeling met het pensioenfonds kost €2,50,- per maand. Deze koppeling inrichten kost eenmalig €20,-. Wil je ook dat de salarisadministrateur journaalposten aan gaat maken in Excel? Dan kan komt er €2,50,- per medewerker per maand bovenop.

Wil je al deze informatie liever in een handige tabel terugzien? Dan heb je geluk! Hieronder staat een handig overzicht van alle bovengenoemde prijzen. Let wel op dat dit gaat om gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per bedrijf. Als je zeker wilt zijn van de kosten in jou specifieke situatie kan je altijd gratis en vrijblijvend offertes aanvragen – dan ontdek je de echte prijzen en kan je bekijken of het past binnen je budget.

Tarieven salarisadministratie uitbesteden 2024

Kosten

Gemiddelde prijzen*

Eenmalige kosten

 

Eenmalige administratiekosten per bedrijf

Vanaf €20,-

Eenmalige administratiekosten per werknemer

Vanaf €20,-

Maandelijkse kosten

 

Loonstrook per maand per medewerker

€5,00 tot €12,50 per maand

Omschrijving optionele dienst

 

SEPA-betaalbestand aanmaken

€2,50 per maand

Koppeling met pensioenfonds

€2,50 per maand

Koppeling met pensioenfonds inrichten

€20,- eenmalig

Excel journaalposten aanmaken

€2,50 per maand, per medewerker

*Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen. Dit kan verschillen per boekhoudkantoor. Vergelijk gratis offertes en kom achter de exacte kosten.

Wat kost loonadministratie per medewerker?

De hierboven genoemde prijzen zijn geheel afhankelijk van hoeveel werknemers je in dienst hebt. Hoe meer werknemers, hoe meer korting je krijgt. De prijs per medewerker is dan dus lager! Deze vorm van korting wordt een staffelkorting genoemd.

Hoe zit dat dan?

Hoe meer medewerkers, hoe meer korting. Heb je bijvoorbeeld tot en met 25 werknemers? Dan betaal je vaak rond de €10,- per medewerker per maand. Heeft je bedrijf meer dan 100 werknemers in dienst? Dan is dit gemiddeld €7,50 per medewerker per maand. Alhoewel je meer totaalkosten kwijt bent door de hoeveelheid personeel, zijn de kosten dus lager per medewerker.

Een staffelkorting ziet er zo uit:

  • 0-25 werknemers: €10,- per medewerker
  • 26-50 werknemers: €9,- per medewerker
  • 51-500 werknemers: €8,- per medewerker
  • 100+ werknemers: €7,50 per medewerker

Let wel op dat dit slechts een prijsvoorbeeld is. De exacte kosten kunnen afwijken.

Andere diensten van de boekhouder

Wanneer je een boekhouder inschakelt voor de salarisadministratie kan je ook overwegen om andere onderdelen van de boekhouding te laten verzorgen. Zo kan je een boekhouder bijvoorbeeld inschakelen voor financieel advies, het verzorgen van de gehele boekhouding of het opstellen van documenten zoals jaarrekeningen.

Wanneer je een boekhouder inschakelt voor dit soort taken wordt er vaak een uurtarief gehanteerd. Een boekhoudkantoor kost gemiddeld €40,- tot €80,- per uur. Voor startende boekhouders liggen deze kosten rond de €40,- tot €50,-. Voor een groot boekhoudkantoor of zeer ervaren boekhouder ligt het meer tegen de €80,- aan.


Uurtarief boekhoudkantoor 2024

€40,- tot €80,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouder uit de de regio.)

Laag
€40,- tot €50,-

Startende boekhouders

Hoog
€80,-

Ervaren boekhouders
Boekhoudkantoor

Start gratis offerteaanvraag!

Besparen op salarisadministratiekosten: zo doe je dat!

Besparen vinden we allemaal fijn en met de onderstaande tips kan jij het ook doen.

Als eerst raden we je aan om, wanneer je een boekhouder inschakelt voor salarisadministratie, je de boekhouder ook meteen andere taken laat verzorgen. Vaak kunnen dit soort werkzaamheden hand in hand worden uitgevoerd waardoor de totale kosten lager liggen. Bovendien kan je dan misschien ook profiteren van een korting.

Als je zelf verstand hebt van de boekhouding zou je alles alvast netjes kunnen indelen. De boekhouder is dan bijvoorbeeld minder lang bezig met het opstellen van de loonstroken. Het helpt vaak ook om alles overzichtelijk te hebben in bijvoorbeeld Excel of een boekhoudprogramma.

Heb je een boekhouder gevonden die graag persoonlijk langs komt? Dan is het fijn als deze werkzaam is in de buurt van je kantoor. Dan kan je eventuele reiskosten zo laag mogelijk houden.

salarisadministratie uitbesteden

Hulp nodig bij je salarisadministratie? Vergelijk gratis offertes!

Het laten verzorgen van de salarisadministratie maakt veel tijd vrij voor de werkzaamheden binnen je bedrijf. Bovendien kan je de boekhouder inschakelen voor extra diensten zoals een pensioenkoppeling. Hierdoor is een boekhouder vrijwel onmisbaar. Je bent zeker dat alles goed en netjes wordt uitgevoerd. Ben je overtuigd?

Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Zoals je leest is het aanvragen van offertes helemaal gratis. Wist je dat het ook vrijblijvend is? Je kan het dus altijd uitproberen. We proberen je te koppelen aan boekhouders in je regio. Je krijgt dan enkele aanboden. Je kiest zelf voor de boekhouder waar je de beste klik mee hebt of die de beste prijzen hanteert.

Gratis offertes ontvangen!