Zonnepanelen laten plaatsen?

Op zoek naar een goede zonnepanelen installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Zonnepanelen subsidie

Veel mensen haken af bij de investering in zonnepanelen wanneer ze de prijzen zien. Ondanks het feit dat zonnepanelen zichzelf binnen zeven jaar terugverdienen is het toch een flinke kostenpost. Gelukkig zijn er voor zonnepanelen enkel regelingen die de prijs een stuk aantrekkelijker maken. Hierdoor kan je flink besparen op de initiële kosten. Benieuwd naar wat zonnepanelen kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Je kan het dus proberen zonder ergens aan vast te zitten. Ontdek de prijzen van zonnepanelen en maak met behulp van onderstaande informatie over subsidies de keuze.Is er een landelijke subsidie voor zonnepanelen?

Er zijn helaas geen landelijke subsidies meer voor de aanschaf van zonnepanelen. Gelukkig zijn er wel veel verschillende andere regelingen of gemeentelijke subsidies die de investering in zonnepanelen een stuk aantrekkelijker maken.

Zo is er bijvoorbeeld een regeling om de btw op de aanschafprijs terug te vragen. Los van de regelingen zijn er ook mogelijkheden om de stroom die je niet gebruikt te leveren aan het net. Hierdoor krijg je in de warme maanden vaak een mooi bedrag.

Je moet natuurlijk ook niet vergeten dat je met zonnepanelen bespaart op je elektriciteitskosten. Vaak heb je binnen zeven jaar de kosten van de zonnepanelen terugverdiend.

Gemeentelijke subsidie zonnepanelen

Er zijn enkele gemeentes in Nederland die een subsidie kunnen geven op de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor worden verschillende namen gebruikt, bijvoorbeeld een ‘groene lening’. Dit wordt dan omschreven als een duurzame lening met zeer gunstige voorwaarden.

Er zijn op het internet veel bronnen te vinden die subsidies per gemeente laten zien. Zo heb je bijvoorbeeld energiesubsidiewijzer.nl. Hier kan je helaas niet alle regelingen vinden.

Staat je gemeente er niet tussen?

Dan kan je altijd even navraag doen bij de gemeente zelf. Via de website Verbeterjehuis vind je bij welk energieloket je de aanvraag kan doen.


Wil je de beste prijzen voor de installatie van zonnepanelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Andere regelingen voor zonnepanelen

Naast de gemeentelijke subsidies en regelingen, zijn er ook nog andere regelingen waar je van kan profiteren. Zo heb je bijvoorbeeld de kans om btw op je zonnepanelen terug te vragen, is er een salderingsregeling en zijn er bovendien enkele gunstige leningen.

Hieronder vind je alle regelingen. Ben je al overtuigd en wil je een installateur inschakelen? Vergelijk nu gratis offertes! Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

zonnepanelen subsidie

Btw teruggave op zonnepanelen

Het is mogelijk om te profiteren van een btw-teruggave wanneer je je eigen energie gaat leverancier. Hiervoor moet je je wel aanmelden als ondernemers bij de belastingdienst. Gelukkig is dat erg eenvoudig.

De hoeveelheid teruggave die je krijgt is afhankelijk van het aantal panelen dat je hebt geplaatst. Het laten plaatsen van acht zonnepanelen kost bijvoorbeeld zo’n €4000,-. Wanneer je hier teruggave over krijgt is de prijs slechts €3.160,-. Je bespaart dan dus €840,-!

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen en de besparing.

Aantal panelen

Totale Prijs

Prijs na BTW teruggave

Btw besparing

8

€4.000,-

€3.160,-

€840,-

12

€6.000,-

€4.740,-

€1.260,-

14

€7.000,-

€5.530,-

€1.470,-

16

€8.000,-

€6.320,-

€1.680,-

Gunstige leningen

Er zijn enkele gunstige leningen beschikbaar voor de investering op zonnepanelen. Zo kan je toch investeren als je het budget nu niet hebt voor zonnepanelen. Deze leningen zijn zo gunstig omdat de installatie van zonnepanelen een groene manier van stroom opwekken is, veel instanties willen dit bevorderen.

De Energiebespaarlening is beschikbaar voor VvE’s en particulieren. Met deze lening kan je tot wel €65.000,- lenen. Hierop zit een zeer lage rente. Je hebt ook de SVN duurzaamheidslening. Dit is een lening vanuit de gemeente, en dus niet overal beschikbaar.

De salderingsregeling

Als laatste is er ook nog de salderingsregeling. Hier kan je alleen gebruik van maken als je je eigen stroom al opwekt. Met de salderingsregeling kan je al de stroom die je zelf niet verbruikt weer terug leveren aan het net. Hiervoor kan je een vergoeding krijgen.

Deze regeling is nog in volle gang tot 1 januari 2023, daarna wordt het langzaam afgebouwd.

Kan ik als bedrijf profiteren van een subsidie op zonnepanelen?

Voor bedrijven die willen investering in energiezuinige maatregelen zijn er ook enkele regelingen:

  • De milieu-investeringsaftrek
  • De willekeurige afschrijving milieu-investering
  • De energie-investeringsaftrek
  • De kleinschaligheidsaftrek

Dit zijn vier fiscale regelingen waar je mogelijk gebruik van kan maken. Je hebt ook nog de exploitatieregeling. Bij deze subsidie krijg je geld voor de stroom die je opwekt met zonnepanelen.

subsidie voor zonnepanelen

Nog meer besparen op zonnepanelen? Vergelijk gratis offertes!

Met bovenstaande subsidies op zonnepanelen en diverse regelingen wordt de aanschaf van zonnepanelen een stuk aantrekkelijker. Bovenop deze regelingen bespaar je ook nog eens flink door de zonnepanelen zelf. Hierdoor is de investering vaak een stuk minder groot dan je denkt. Overtuigd?

Ja! Start mijn gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je nergens aan vast zit en uiteindelijk zonder kosten kan bedenken of je akkoord gaat met de aanboden.

Gratis offertes ontvangen!