Zonnepanelen installateur gezocht?

Op zoek naar de beste zonnepanelen installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Beste zonnepanelen installateur inschakelen: tips

Op zoek naar de beste zonnepanelen installateur, maar weet je niet waar je moet beginnen met het kiezen en vergelijken? Op deze pagina krijg je tips voor het kiezen en vergelijken op basis van bijvoorbeeld de kosten, garantie of subsidies. Meteen een zonnepanelen installateur inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste bespaar je soms tot wel 40%. Je krijgt namelijk meerdere aanboden van installateurs in de regio. De aanvraag is trouwens ook helemaal vrijblijvend,  je zit dus nergens aan vast.de beste zonnepanelen installateur

Kijk naar de kosten van de zonnepanelen installateur

We raden je altijd als eerst aan om te kijken naar de kosten van de zonnepanelen installateur. Dan hebben we het niet alleen over het uurtarief, maar ook de voorrijkosten en andere bijbehorende kosten. Je kan altijd online even kijken of dit past binnen het gangbare tarief. Hieronder hebben we een prijsvoorbeeld van de kosten voor het monteren van zonnepanelen.

Het normale uurtarief voor een zzp’er is €30,- tot €45,- per uur, daarbij komen dan ook nog de kosten voor de zonnepanelen en de voorrijkosten. Voor een groter bedrijf moet je denken aan €40,- tot €55,- per uur.


Zonnepanelen monteren prijs per zonnepaneel 2024

€500,- tot €2.500,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van zonnepanelen installateurs uit de de regio.)

Laag
€500,-

3 tot 6 zonnepanelen

Hoog
€2.500,-

41 tot 50 zonnepanelen

Start gratis offerteaanvraag!

Garantie op de zonnepanelen

Alhoewel je er niet van moet uitgaan, kan er altijd iets mis zijn met de zonnepanelen of de installatie. Het is hierom van groot belang dat je garantie kan krijgen op zowel de zonnepanelen als de installatie. Dit moet voor de klus wordt uitgevoerd worden vastgelegd, zorg er daarom voor dat je zeker weet dat er garantievoorwaarden zijn. Het is handig om dit op te nemen in de factuur of een andere schriftelijke manier.

Kijk ook goed naar de garantievoorwaarden op de zonnepanelen. Dit zijn vrijwel altijd goed, maar het kan geen kwaad om zeker te zijn van je zaak. Je kan altijd de installateur vragen over deze voorwaarden.

Subsidies voor zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen laat installeren heb je misschien wel recht op een subsidie. Kijk goed bij de gemeente of hier subsidies beschikbaar voor zijn. Als je hier hulp bij nodig hebt zou je ook de zonnepanelen installateur kunnen vragen. Een goede installateur geeft je tips en advies omtrent subsidies en andere regelingen.

Je kan nu ook alvast kijken of je recht hebt op een subsidie. Dit kan bijvoorbeeld via Energiesubsidiewijzer.nl. Op de website Verbeterjehuis.nl kan je vinden bij welk energieloket je de aanvraag moet doen voor de subsidie.

zonnepanelen installateur gezocht

Zonnepanelen installateurs vergelijken: waar op letten?

Je hebt een offerte aangevraagd, maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van de beste zonnepanelen installateur? Met de onderstaande tips weet je zeker dat je de beste installateur inschakelt.

Wordt er persoonlijk advies geboden?

Als consument weet je vaak niet heel veel van zonnepanelen, de soorten, merken en hoe deze worden geïnstalleerd. Het is daarom van belang dat de installateur je duidelijk uitlegt wat de beste keuze in je situatie is. Een goede zonnepanelen installateur zorgt ervoor dat jij als klant precies weet wat er gaat gebeuren en waarom keuzes worden gemaakt. Zo krijg je bijvoorbeeld advies over de beste zonnepanelen. Je zou zelf eventueel nog onderzoek kunnen doen of deze informatie kloppend is. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan én heb je wat meer kennis over duurzame energie, dat is altijd mooi meegenomen!

Wat is de ervaring van de zonnepanelen installateur?

Alhoewel het niet veel zegt, kan je altijd even kijken naar de ervaring (of ernaar vragen) van de zonnepanelen installateur. De zonnepanelen industrie is snel aan het verbeteren en veranderen, het is daarom goed om te weten of de installateur bekend is met de nieuwste technieken en merken. In de meeste gevallen is dit gelukkig ook zo, en de beste zonnepanelen installateurs voldoen dan ook aan deze eis.

Komt de installateur op huisbezoek vooraf?

In de meeste gevallen brengt de installateur vooraf een bezoek. Dit is om te kijken naar het dak en je advies te geven. Hierbij wordt ook gekeken welke zonnepanelen de beste keuze zijn, hoe deze het best geplaatst kunnen worden en wat er allemaal gedaan moet worden. Wil de installateur langs komen zonder enige voorbereiding? Dan kan je beter de afspraak verzetten en toch vragen of ze de boel eerst willen inspecteren.

zonnepanelen installateur vinden

De beste zonnepanelen installateur inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Heb je de keuze gemaakt om zonnepanelen te installeren? Dan ben je natuurlijk ook op zoek naar de beste zonnepanelen installateur. Met de bovenstaande tips moet dat geen probleem zijn. Kijk goed naar de kosten, de garantievoorwaarden en of je advies en hulp krijgt bij de installatie. Op zoek naar de beste zonnepanelen installateur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Probeer het eens uit, je zit nergens aan vast en zal blij verrast zijn met de kwaliteit en prijzen.

Gratis offertes ontvangen!