Beste zonnepanelen laten plaatsen?

Laat de beste zonnepanelen installeren door de beste zonnepanelen installateurs. Via De 10 Beste kom je snel en zonder gedoe in contact met de beste installateurs in je regio.

Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn de beste zonnepanelen in 2023?

Je bent geïnteresseerd en dus benieuwd naar de beste zonnepanelen in 2023. De beste zonnepanelen zijn geheel afhankelijk van je situatie, maar toch kunnen er aanbevelingen worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen, ben je op de juiste plek.

Op deze pagina lees je namelijk alles over de 8 beste zonnepanelen van 2023, gebaseerd op kwaliteit, prestaties en prijs. We geven ook tips waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen en beantwoorden veelgestelde vragen over zonnepanelen, zoals welke zonnepanelen het hoogste rendement hebben en welke het beste zijn bij minder zonuren.beste zonnepanelen

Hoe worden de beste zonnepanelen beoordeeld?

De beste panelen worden op verschillende criteria zoals efficiënt en betrouwbaar beoordeeld. Bij het kiezen van de juiste zonnepanelen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste criteria voor het beoordelen van zonnepanelen:

 • Rendement: het rendement van zonnepanelen wordt gemeten in watt per vierkante meter. Hoe hoger het rendement, hoe meer elektriciteit de panelen produceren.
 • Levensduur: de levensduur van de panelen is belangrijk. Goede zonnepanelen gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig dan goedkopere panelen.
 • Garantie: het is belangrijk om te kijken naar de garantie die wordt geboden op de zonnepanelen. Een goede garantie zorgt voor een langere levensduur en minder zorgen over eventuele defecten.
 • Certificering: het is aanbevolen om te kijken of de zonnepanelen gecertificeerd zijn door een onafhankelijke organisatie, zoals TÜV Rheinland. Dit betekent dat de panelen zijn getest op efficiëntie en duurzaamheid.
 • Type cel: er zijn verschillende soorten zonnecellen, zoals monokristallijn, polykristallijn en dunne film zonnecellen. Monokristallijn zonnecellen hebben het hoogste rendement, terwijl polykristallijn zonnecellen over het algemeen wat goedkoper zijn. Dunne film zonnecellen zijn minder efficiënt maar wel geschikt voor bepaalde toepassingen waarbij flexibiliteit belangrijk is.
 • Weerbestendigheid: het is belangrijk dat zonnepanelen bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en sneeuw. Hierdoor blijven ze ook bij slechte weersomstandigheden efficiënt werken.
 • Fabrikant: de reputatie van de fabrikant is ook belangrijk. Zo zijn er merken die zich specifiek richten op de productie van zonnepanelen en hier veel expertise in hebben opgebouwd.

De 8 beste zonnepanelen in 2024

Als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen voor je huis, is het belangrijk om de verschillende opties te vergelijken. Hier zijn enkele van de beste zonnepanelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, met hun specifieke specificaties en prijzen.

LG NeON 2

De LG NeON 2 is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een hoog efficiëntiepercentage en een goede garantie. Met een vermogen van 340 Wp en een efficiëntie van 21,1%, is dit paneel ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplossing. Het paneel kost gemiddeld €270,- per stuk en wordt geleverd met een garantie van 12 jaar.

SunPower X-serie

Voor degenen die op zoek zijn naar een nog hogere efficiëntie, is de SunPower X-serie een uitstekende keuze. Met een vermogen van 370 Wp en een efficiëntie van 22,8% is dit paneel een van de beste op de markt. Het enige nadeel is de hogere prijs van gemiddeld €470,- per stuk en een garantie van 10 jaar.

Solar Frontier SF165-S

Als je in een regio woont waar de zon minder fel schijnt, is de Solar Frontier SF165-S de beste keuze. Dit paneel heeft een vermogen van 165 Wp en een efficiëntie van 13,8%. Het paneel kost gemiddeld €160,- per stuk en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar. Het is een betaalbare oplossing die goed presteert in situaties met minder zonuren.

First Solar Series 6

De First Solar Series 6 is ook een goede keuze voor situaties met minder zonuren, met een vermogen van 420 Wp en een efficiëntie van 18,4%. Het paneel kost gemiddeld €260,- per stuk en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

REC Alpha Series

Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing met goede prestaties, is de REC Alpha Series een uitstekende keuze. Met een vermogen van 380 Wp en een efficiëntie van 21,7% is dit paneel een van de betere opties op de markt. Het paneel kost gemiddeld €280,- per stuk en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Sunpower E-serie

De SunPower E-serie is een andere optie voor mensen die op zoek zijn naar een hoog rendement en een goede garantie. Met een vermogen van 435 Wp en een efficiëntie van 20,1% is dit paneel een van de beste op de markt. Het paneel kost gemiddeld €390,- per stuk en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Jinko Solar Cheetah

De Jinko Solar Cheetah is een betaalbare polykristallijne optie met een vermogen van 390 Wp en een efficiëntie van 20,4%. Het paneel kost gemiddeld €190,- per stuk en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Trina Solar TSM-PA05

Tot slot is de Trina Solar TSM-PA05 een budgetvriendelijke optie met goede prestaties. Met een vermogen van 320 Wp en een efficiëntie van 19,7% is dit paneel ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar polykristallijn paneel zonder in te leveren op prestaties. Voor een totaalprijs van €150,- per paneel krijg je een garantie van 10 jaar. 

de beste zonnepanelen

Wat kosten de beste zonnepanelen in 2024?

De beste zonnepanelen variëren gemiddeld in prijs van €150,- tot €470,-. Het is geheel afhankelijk van de efficiëntie, het vermogen en de garantie. Zo is de Trina Solar TSM-PA05 gemiddeld slechts €150,- per paneel, maar de de Sunpower X-serie €470,- per paneel

In de onderstaande prijstabel vind je de verschillende modellen, inclusief prijs, efficiëntie en vermogen. Zo zie je dat er verschillende beste situaties zijn voor elk zonnepaneel, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. 

LG NeON 2 is bijvoorbeeld een goede keuze als je op zoek bent naar hoge efficiëntie en een goede garantie. SunPower X-serie is een betere keuze als je op zoek bent naar het hoogste rendement, maar bereid bent om meer te betalen. Als je in een gebied woont met minder zonuren, dan zijn de Solar Frontier SF165-S en First Solar Series 6 de beste keuzes vanwege hun betere prestaties bij weinig licht. Voor een betaalbaar polykristallijn paneel zijn Jinko Solar Cheetah en Trina Solar TSM-PA05 de beste keuzes met goede prestaties.

Kosten beste zonnepanelen 2024

Merk en model Vermogen (Wp) Efficiëntie Totaalprijs per paneel* Garantie Beste situatie
LG NeON 2 340 21,1% €270,- 12 jaar Betaalbaar, met een hoog vermogen en efficiëntie.
SunPower X-serie 370 22,8% €470,- 10 jaar Hoog rendement en hoge efficiëntie, zeer geschikt voor kleinere daken.
Solar Frontier SF165-S 165 13,8% €160,- 10 jaar Beste keuze voor minder zonuren en lagere kosten.
First Solar Series 6 420 18,4% €260,- 10 jaar Beste keuze voor minder zonuren en hoog rendement.
REC Alpha Series 380 21,7% €280,- 10 jaar Beste keuze voor goede prestaties en betrouwbaarheid.
SunPower E-serie 435 20,1% €390,- 10 jaar Beste keuze voor hoog rendement en goede garantie.
Jinko Solar Cheetah 390 20,4% €190,- 10 jaar Beste keuze voor een betaalbaar polykristallijn paneel.
Trina Solar TSM-PA05 320 19,7% €150,- 10 jaar Beste keuze voor een budget polykristallijn paneel met goede prestaties.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijzen kunnen verschillen per dag en winkel.


De beste zonnepanelen laten installeren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Hoe kies je de beste zonnepanelen?

Je weet nu welke zonnepanelen het beste zijn, maar hoe kies je de beste in je situatie? Hieronder staan enkele belangrijke overwegingen voor het keuzeproces:

 • Efficiëntie: zonnepanelen met een hogere efficiëntie leveren meer vermogen per oppervlakte-eenheid. Dit betekent dat je minder panelen nodig hebt om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken.
 • Garantie: zorg ervoor dat de panelen die je koopt een garantie hebben van ten minste 10jaar. Dit geeft je gemoedsrust en beschermt je investering op de lange termijn.
 • Type zonnepanelen: er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, waaronder monokristallijne, polykristallijne en dunne film panelen. Monokristallijne panelen zijn over het algemeen het meest efficiënt, maar ook duurder dan polykristallijne panelen. Dunne film panelen zijn goedkoper, maar hebben een lagere efficiëntie.
 • Merk: kies voor een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit vermindert het risico op defecten en zorgt ervoor dat je panelen jarenlang meegaan.
 • Installatiekosten: naast de kosten van de panelen zelf, moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Zorg ervoor dat je een ervaren installateur kiest die hoogwaardige materialen gebruikt en garanties biedt op hun werk.
 • Prijs: de prijs van de panelen is uiteraard ook een belangrijke factor bij het bepalen van de beste zonnepanelen.
 • Terugverdientijd: bereken de terugverdientijd van de panelen. Dit geeft je een idee van hoe snel je de investering terugverdient en hoeveel je uiteindelijk bespaart op je energierekening.
 • Certificering: controleer of de panelen zijn gecertificeerd door relevante instanties, zoals TÜV of het keurmerk Zonnekeur. Dit geeft aan dat de panelen zijn getest en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 • Aanbevelingen: vraag aanbevelingen aan vrienden en familie die al zonnepanelen hebben geïnstalleerd. Zij kunnen waardevolle informatie geven over de installatie en het onderhoud van de panelen.
 • Advies van installateurs: als je het echt niet weet, kan je altijd zonnepanelen installateurs raadplegen voor advies over de beste zonnepanelen in je situatie. De installateurs kunnen je wellicht ook advies geven over mogelijke subsidies voor zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over de beste zonnepanelen

Hieronder krijg je antwoord op de vier meest gestelde vragen over de beste zonnepanelen.

Welke zonnepanelen hebben het hoogste rendement?

Het rendement van zonnepanelen wordt uitgedrukt in een percentage en geeft aan hoeveel zonlicht kan worden omgezet in elektriciteit. Over het algemeen hebben monokristallijne zonnepanelen het hoogste rendement. Dit type zonnepanelen bestaat uit één kristal en heeft daarom minder materiaal nodig dan polykristallijne zonnepanelen, waardoor het efficiënter is. 

Voor zonnepanelen met een hoog rendement raden we aan:

 • LG NeON 2: dt monokristallijne paneel heeft een efficiëntie van 21,1%.
 • SunPower X-serie: dit monokristallijne paneel heeft een efficiëntie van 22,8%.

Welke zonnepanelen zijn het best bij minder zonuren?

Als je in een regio woont met minder zonuren, is het belangrijk om zonnepanelen te kiezen die goed presteren bij weinig licht. Amorf silicium zonnepanelen en dunne film zonnepanelen zijn over het algemeen beter geschikt voor gebieden met minder zonuren, omdat ze beter presteren bij bewolkt weer en diffuus licht. Deze panelen hebben echter over het algemeen een lager rendement dan monokristallijne en polykristallijne panelen.

Voor zonnepanelen bij minder zonuren raden we aan:

 • Solar Frontier SF165-S: dit dunne film paneel presteert goed bij weinig licht en heeft een efficiëntie van 13,8%.
 • First Solar Series 6: dit dunne film paneel heeft een efficiëntie van 18,4% en presteert goed bij bewolkt weer.

Welke zonnepanelen zijn altijd een goede keuze?

Over het algemeen hebben monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen de beste prestaties en efficiëntie. Monokristallijne panelen hebben over het algemeen het hoogste rendement, maar zijn duurder in aanschaf. Polykristallijne panelen zijn over het algemeen iets goedkoper en hebben een iets lager rendement, maar ze presteren nog steeds goed. 

Voor de beste all-round zonnepanelen raden we aan:

 • REC Alpha Series: dit polykristallijne paneel heeft een efficiëntie van 21,7% en is een goede optie voor mensen met een beperkt budget.
 • SunPower E-serie: dit monokristallijne paneel heeft een efficiëntie van 20,1% en heeft een goede balans tussen prestaties en prijs.

Welke zonnepanelen zijn het meest betaalbaar?

Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen het meest betaalbaar. Dit komt doordat ze minder materiaal nodig hebben dan monokristallijne zonnepanelen en daardoor goedkoper zijn in productie. Amorf silicium zonnepanelen en dunne film zonnepanelen zijn ook relatief goedkoop, maar hebben over het algemeen een lager rendement dan kristallijne zonnepanelen. 

Voor de meest betaalbare zonnepanelen raden we aan:

 • Jinko Solar Cheetah: dit polykristallijne paneel heeft een efficiëntie van 20,4% en is een van de meest betaalbare opties op de markt.
 • Trina Solar TSM-PA05: dit polykristallijne paneel heeft een efficiëntie van 19,7% en is een goede optie voor mensen met een beperkt budget.

de beste zonnepanelen in Nederland

De beste zonnepanelen laten installeren? Vergelijk via De 10 Beste!

Het kopen van zonnepanelen kan een belangrijke investering zijn voor de lange termijn, en het is essentieel om de beste panelen te kiezen die passen bij jouw budget en behoeften. De beste zonnepanelen van 2024, die we hebben besproken, zijn geselecteerd op basis van kwaliteit, efficiëntie, garantie en prijs. Het vergelijken van offertes kan je helpen om de beste deal te vinden, de installateur kan je helpen bij de keuze voor de zonnepanelen.

Via De 10 Beste kan je gratis en zonder verplichtingen offertes vergelijken van installateurs in de regio. Zo kan je vaak tot wel 40% besparen.

Gratis offertes ontvangen!