Zonnepanelen in Gelderland laten installeren

Zonnepanelen in Gelderland laten installeren is altijd een goed idee. Met zonnepanelen geniet je van een hoop voordelen. Het vinden van een zonnepanelen installateur doe je eenvoudig via De 10 Beste. Op de offertepagina kan je gratis en zonder verplichtingen offertes aanvragen. Je kiest zelf voor de installateur met het beste aanbod.

Waarom zonnepanelen laten installeren?

Met zonnepanelen geniet je van enkele voordelen, waaronder:

  • Duurzaamheid: een van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen is dat ze bijdragen aan duurzaamheid. Zonnepanelen gebruiken de energie van de zon om elektriciteit op te wekken, zonder daarbij schadelijke stoffen uit te stoten. Hierdoor verminderen zonnepanelen de CO2-uitstoot en dragen ze bij aan een schonere, groenere toekomst.
  • Financiële voordelen: zonnepanelen kunnen ook financiële voordelen opleveren. Door het opwekken van je eigen elektriciteit, bespaar je op de energierekening. Bovendien kunnen zonnepanelen op de lange termijn een slimme investering zijn. De installatiekosten kunnen hoog zijn, maar na verloop van tijd zal de energie die de panelen opwekken meer waard zijn dan de oorspronkelijke investering.
  • Onafhankelijkheid: tot slot bieden zonnepanelen onafhankelijkheid. Door het opwekken van je eigen energie, ben je minder afhankelijk van het energiebedrijf. Dit betekent dat je minder gevoelig bent voor prijsstijgingen van energie, waardoor je meer controle hebt over je eigen energiekosten. Ook tijdens stroomstoringen kun je nog steeds gebruik maken van je eigen opgewekte energie, wat een extra voordeel kan zijn.

De beste zonnepanelen installateurs in Gelderland


Zonnepanelen installateur inschakelen: waarop letten?

Hieronder staan enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van de beste zonnepanelen installateur:

  • Persoonlijk advies: zorg ervoor dat de installateur je duidelijk uitlegt wat de beste keuze is voor jouw situatie en dat je begrijpt waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Zo voorkom je verrassingen en vergroot je je kennis over duurzame energie.
  • Ervaring van de installateur: kijk naar de ervaring van de installateur en of deze bekend is met de nieuwste technieken en merken in de zonnepanelen industrie.
  • Huisbezoek vooraf: vraag of de installateur vooraf een huisbezoek kan brengen om het dak te inspecteren en persoonlijk advies te geven over de beste zonnepanelen en hun plaatsing. Pas op voor installateurs die zonder enige voorbereiding langs willen komen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig en welke kosten kun je verwachten?

Voor een huishouden van één persoon wordt een gemiddeld energieverbruik van 1.825 kWh per jaar verwacht, wat overeenkomt met de installatie van acht panelen met een benodigde wattpiek van 2.147. De geschatte kosten voor de installatie van deze panelen bedragen €4.000,-, en de besparing per jaar wordt geschat op €497,-.

Een huishouden van twee personen heeft gemiddeld een energieverbruik van 2.860 kWh per jaar, wat overeenkomt met de installatie van twaalf panelen met een benodigde wattpiek van 3.365. De kosten voor deze panelen bedragen ongeveer €6.000,- en de besparing per jaar wordt geschat op €745,-.

Voor een huishouden van drie personen wordt een gemiddeld energieverbruik van 3.400 kWh per jaar verwacht, wat overeenkomt met de installatie van veertien panelen met een benodigde wattpiek van 4.000. De geschatte kosten voor deze panelen bedragen ongeveer €7.000,- en de besparing per jaar wordt geschat op €896,-.

Een huishouden van vier personen heeft gemiddeld een energieverbruik van 3.930 kWh per jaar, wat overeenkomt met de installatie van zestien panelen met een benodigde wattpiek van 4.624. De kosten voor deze panelen bedragen ongeveer €8.000,- en de besparing per jaar wordt geschat op €994,-.

Voor een huishouden van vijf personen wordt een gemiddeld energieverbruik van 4.180 kWh per jaar verwacht, wat overeenkomt met de installatie van zeventien panelen met een benodigde wattpiek van 4.918. De geschatte kosten voor deze panelen bedragen ongeveer €8.500,- en de besparing per jaar wordt geschat op €1.056,-.

Zonnepanelen kosten 2024

Aantal personen in het huishouden Gemiddeld energieverbruik per jaar in kWh Benodigde wattpiek Aantal panelen Gemiddelde prijs* Besparing per jaar
1 2.500 2941 11 €5.645,- €650,-
2 3.000 3529 13 €6.425,- €780,-
3 3.500 4118 15 €7.080,- €910,-
5 4.500 5294 20 €8.335,- €1.056
6 5.000 5882 22 €8.965,- €1.170,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten inclusief installatie en btw.

zonnepanelen Gelderland

Welke zonnepanelen werken het best in Gelderland?

In Gelderland heb je te maken met verschillende weersomstandigheden, zoals veel zonuren in de zomer en meer bewolking in de winter. Hierdoor is het belangrijk om te kiezen voor zonnepanelen die goed presteren bij wisselende weersomstandigheden en niet alleen bij volle zon. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Panelen met een hoger Wp-vermogen leveren meer stroom per vierkante meter op, waardoor je minder panelen nodig hebt en meer ruimte op je dak overhoudt.

Wat is de terugverdientijd van de zonnepanelen in Gelderland?

De terugverdientijd van zonnepanelen in Gelderland is vergelijkbaar met andere provincies in Nederland en hangt af van verschillende factoren, zoals de oriëntatie van het dak, de hellingshoek van het dak, het aantal zonnepanelen en de energieprijs. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode beginnen de zonnepanelen winstgevend te zijn en bespaar je geld op je energierekening.

Gratis offertes vergelijken