Vind een winterschilder voor jouw project

Op zoek naar een goede schilder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Winterschilder kosten

Ben je op zoek naar een schilder voor binnen- of buitenschilderwerken? Dit wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk houden. Schakel daarom een winterschilder in! Een winterschilder is werkzaam in de winter en biedt daarom een leuke korting voor jouw schilderwerken. Winterschilder inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van schilders bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kosten. Geen zorgen: je aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je alles over een winterschilder: van de kosten tot de werkzaamheden.
Winterschilder kosten: belangrijkste informatie

  • Een winterschilder is werkzaam in de maanden van november tot april.
  • Je kunt een winterschilder inschakelen voor buiten en binnen.
  • Wanneer je een winterschilder inschakelt, ontvang je maximaal 30% korting op de schilderwerken.
  • Het inhuren van een schilder in de winter is dubbelop voordelig: naast de mooie korting heb je ook recht op het verlaagde btw-tarief.

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is eigenlijk niks meer dan een schilder die in de winter werkzaam is. De meeste mensen laten schilderwerken in het voorjaar en de zomer uitvoeren, waardoor schilders in de winter soms wel eens helemaal zonder werk komen te zitten! Dat is dan ook de reden dat zij hun diensten in de winter met korting aanbieden.

Een winterschilder is dus een schilder die in de winter werkt. Ben je op zoek naar een winterschilder? Via de10beste vind je de beste winterschilder! Vraag gratis offertes aan.

Voordelen van een winterschilder

Het inschakelen van een winterschilder brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Geen lange wachttijden: een schilder heeft in de winter minder werk, waardoor je niet zo lang hoeft te wachten.
  • Korting op het schilderwerk: een winterschilder geeft tot wel 30% korting op de schilderwerken en je profiteerd van dezelfde kwaliteit
  • Direct klaar voor de zomer: wanneer je in de winter je woning laat schilderen, ben je klaar voor de zomer!

winterschilder kosten

Wat kost een winterschilder?

Wanneer je een winterschilder wilt inschakelen, ben je vast benieuwd naar het uurtarief van de winterschilder. Je ontvangt maximaal 15% korting op het uurtarief. Inclusief korting ligt het tarief van een winterschilder rond de €21,- tot €25,50 per uur.

Buitenschilderwerken zijn vaak iets duurder. Je ontvangt maximaal 25% korting op buitenschilderwerken wanneer je deze door een winterschilder laat uitvoeren. Het gemiddelde uurtarief is dan tussen de €23,- en €34,- per uur.

Niet iedere schilder werkt met een uurtarief: vaak wordt er ook een prijs per vierkante meter gebruikt. Welke voor jou het meest voordelig is, hangt af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Voor grote, complexe klussen is het voordeliger om een prijs per vierkante meter af te spreken.

Op de prijs per vierkante meter ontvang je maximaal 30% korting. Dat komt neer op €18,- tot €25,- per m² voor een binnen- en buitenschilderwerken.

Winterschilder kosten 2024

Werkzaamheden Normale prijs Maximale korting Prijs winterschilder
Binnenschilderwerk per uur €25,- tot €30,- 30% €21,- tot €26,-
Buitenschilderwerk per uur €30,- tot €45,- 25% €23,- tot €34,-
Binnenschilderwerk per m² €25,- tot €35,- 30% €18,- tot €25,-
Buitenschilderwerk per m² €25,- tot €35,- 25% €23,- tot €34,-
Sauswerk per m² €7,- tot €14,- 25% €5,- tot €10,-
Spuitwerk per m² €4,- tot €9,- 30% €3,- tot €6,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes voor exacte prijzen!


Besparen op een winterschilder?

Vraag gratis offertes aan en vind een schilder bij jou uit de buurt!
Gratis offertes vergelijken


Winterschilder voor binnen: woonkamer schilderen
Gemiddelde prijs per m²: €18,- tot €25,-

Totaalprijs voor woonkamer schilderen van 30 m²: tussen de €450,- en €750,- in totaal.

Winterschilder voor buiten: tuinhuis schilderen
Gemiddelde prijs per m²: €23,- tot €34,-

Totaalprijs voor tuinhuis verven 16 m²: tussen de €368,- en €544,- in totaal.

Winter schilder: welke periode?

De meeste mensen laten schilderwerken tussen april en oktober uitvoeren. Vanaf november tot eind maart heeft een schilder dus minder klussen. In deze periode schakel je een winterschilder in.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan de verf ook in de winter goed drogen. De schilder gebruikt een speciale verfsoort of verwarmt vooraf het hout. Bij vorst kan er niet geschilderd worden, omdat de verf dan bevriest.

Het blijft natuurlijk belangrijk om op een droge, vrijwel windstille dag te schilderen. Gelukkig komen dat soort dagen ook tijdens de wintermaanden regelmatig voor.

Winterschilder korting: wat kan ik verwachten?

Doordat een schilder in de winter minder werkzaamheden heeft, bieden winterschilders vaak een hoge korting. Deze korting loopt op tot wel 30%!

Je bespaart gemiddeld zo’n 15% op het uurtarief van een winterschilder voor binnenschilderwerken. Voor buitenschilderwerken moet je rekenen op maximaal 25% korting. Je krijgt 30% korting wanneer de schilder met een tarief per vierkante meter werkt.  Dit percentage geldt ook voor saus- en spuitwerk.

Premie winterschilder

De premie voor winterschilders is ooit in het leven geroepen om het schilderen van je woning de winter aantrekkelijker te maken. Een aantal jaar geleden is de winterschilderpremie afgeschaft door de schildervakbonden. Daarom geven veel schildersbedrijven nu zelf een mooie korting op de totaalprijs!

Verlaagd btw-tarief

Wanneer jij je woning in de winter laat schilderen, betaal je slechts 9% btw. Dit btw-tarief wordt toegepast op het materiaal en de arbeidskosten.

Er zitten echter wel specifieke voorwaarden verbonden aan het verlaagde btw-tarief. Lees je vooraf goed in zodat je aan alle voorwaarden voldoet. Het zou zonde zijn wanneer dit misloopt! Meer hierover lees je op de website van de Belastingdienst.

Werkzaamheden winterschilder

Werkzaamheden van een winterschilder

Een winterschilder voert verschillende werkzaamheden uit. Eigenlijk doet een winterschilder niks anders dan een “gewone” schilder. Je kunt een winterschilder inhuren voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Hieronder lees je hier mee over!

Ben jij op zoek naar een winterschilder? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten!

Winterschilder voor buiten

Een winterschilder voor buiten kun je inschakelen diverse schilderwerkzaamheden. Denk hierbij aan het schilderen van deuren en kozijnen, het lakken van het tuinhuisje en het beitsen van de schutting. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan er in de winter buiten prima geschilderd worden.

Een winterschilder maakt gebruik van speciale verf die bij lagere temperaturen droogt. Ook is het mogelijk dat de schilder gebruik maakt van een straalkachel om de verf zo sneller te laten drogen.

Winterschilder voor binnen

Je kunt een winterschilder ook inschakelen voor binnenschilderwerken. Onder binnenschilderwerken vallen werkzaamheden zoals het verven van muren en plafonds en het schilderen van meubels en de trap.

Door de binnenschilderwerken in de winter aan te laten pakken, ziet je huis er in het voorjaar weer helemaal fris uit!

winterschilder

Besparen op een winterschilder? Gratis offertes vergelijken!

Het inschakelen van een winterschilder is erg voordelig: je krijgt namelijk een mooie korting wanneer je schilderwerken in de winter laat uitvoeren. Zo bespaar je op de totaalkosten. Ben jij op zoek naar een winterschilder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wanneer je via de10beste offertes aanvraagt, ontvang je gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes van schilders bij jou uit de buurt. Vergelijk deze offertes op basis van prijs en aanbod en kies de schilder die het beste bij jou past.

Gratis offertes ontvangen!