Vind een schilder voor jouw project

Op zoek naar een goede schilder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Schilders vergelijken? Hier moet je op letten!

Ben jij op zoek naar de beste schilder voor je schilderwerken? Met het vergelijken van schilders vind je gemakkelijk de vakman met het beste aanbod: zo weet je zeker dat je muren of plafonds, je dakkapel of je ramen snel en vakkundig geschilderd worden. Hulp nodig met het zoeken naar schilders?

Start gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je hierna zo snel mogelijk tot 4 offertes krijgt toegestuurd. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten! Weet je niet waar je op moet letten? Op deze pagina vind je handige tips voor het zoeken en vinden van de beste schilders.

schilders vergelijken

Vind snel betrouwbare schilders in je eigen regio!

Het zoeken van goede schilders is een stuk makkelijker met onze gratis offerteservice. Je vraagt gratis offertes aan en ontvangt zo snel mogelijk 4 prijsopgaven in je mailbox. Vergelijk nu de verschillende schilders op basis van prijs en aanbod: zo betaal je altijd een eerlijke prijs en kies je het bedrijf dat best bij je past!

De grootste voordelen van vergelijken op een rij:

  • Je krijgt een duidelijk en compleet beeld van de gemiddelde kosten.
  • Je kiest zelf de schilder met het beste aanbod.
  • Je bespaart tot wel 40% op de kosten!
  • De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend.


Schilders zoeken: handige tips

Het zoeken van schilders klinkt eenvoudig, maar het aanbod aan schildersbedrijven is groot. Hoe kies je dan de schilder met het beste aanbod?

Om je te helpen geven we hieronder 5 belangrijke tips en aandachtspunten voor het vergelijken van schildersbedrijven. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en nooit te veel betaalt! Heb je hulp nodig met het zoeken van schilders? Twijfel dan niet en start direct je gratis offerteaanvraag!

1. Schildersbedrijf of zelfstandige schilder?

De keuze hiervoor hangt af van je eigen persoonlijke voorkeuren. Een schildersbedrijf heeft meerdere schilders in dienst en kan je helpen met alle schilderwerken in en rond je huis. Bijkomend voordeel is dat zij snel kunnen beginnen omdat er zoveel schilders werken.

Bij een zelfstandig schilder is de aanpak een stuk persoonlijker en dat vinden veel mensen prettiger. De kosten liggen bij een zelfstandig schilder bovendien vaak lager omdat zij geen groot schildersbedrijf hoeven te faciliteren. Wel kan het zijn dat een zelfstandig schilder niet ervaren is in alle schilderwerken die jij wil laten uitvoeren. Bijvoorbeeld als het gaat om hele specialistische schilderwerken.

Of je kiest voor een groot of klein bedrijf hangt dus vooral af van wat je zelf prettig vindt. Denk hier in ieder geval over na!

2. Welke schilderwerken?

Voor je de schilder inschakelt is het slim om vast na te denken over de schilderwerken die je specifiek wilt laten uitvoeren. Sommige schilders hebben voornamelijk ervaring in buitenschilderwerk terwijl andere vaklui zich weer voornamelijk richten op binnenschilderwerk. Bovendien kan daar ook nog veel verschil in zitten: zo voeren de meeste schilders gewoon saus- en spuitwerk uit op muren en plafonds, maar zal niet elke schilder je trap of je ramen lakken.

Bovendien is het goed om te weten dat veel schilders een kwantumkorting aanbieden. Je betaalt dan minder per vierkante meter als je meerdere schilderklussen in één keer uit laat voeren. Je bent dus goedkoper uit als je alle schilderwerk in één keer uitbesteedt dan wanneer je deze verspreidt over meerdere maanden of jaren.

3. Kijk naar de locatie van de schilder

Locatie is belangrijk: een schilder bij jou in de buurt is namelijk altijd goedkoper. De meeste schilders brengen voorrijkosten in rekening: hoe groter de afstand tussen je huis en het schildersbedrijf, des te hoger de voorrijkosten. Daarentegen brengen veel schilders binnen een bepaalde straal helemaal geen voorrijkosten in rekening. We raden je dus altijd aan om te kiezen voor een bedrijf in je eigen omgeving!


Gratis schilders vergelijken?

Vind snel een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken


4. Zoek naar ervaringen en reviews

Wil je weten hoe de service van de schilder is? Kijk dan naar ervaringen en reviews. Je vindt deze gemakkelijk online maar je kan de vakman zelf ook vragen naar ervaringen van eerdere klanten. Zij kunnen je vertellen hoe de vakman te werk ging.

Als je dit doet, dan is het slim om ook te kijken naar de slechte ervaringen. Let dan eens op hoe de schilder het heeft opgelost: zo weet je zeker dat je een goede klantenservice krijgt.

5. Vergelijk offertes

Tot slot is het natuurlijk fijn als je niet te veel betaalt. Om dit te voorkomen is het altijd verstandig om de offertes van meerdere schilders met elkaar te vergelijken. Kijk naar de prijs en de manier waarop deze is opgebouwd. Gaat het om een totaalprijs of een prijs per vierkante meter? Bij sommige schilderwerken brengt de vakman zelfs een prijs per uur in rekening. Dit is het minst gunstig, omdat je vooraf niet weet waar je aan toe bent.

Naast de prijzen is het ook slim om te kijken naar de garantievoorwaarden. Wie is er verantwoordelijk als er toch iets misgaat tijdens het schilderen? En wie betaalt de kosten als het schilderwerk toch nog bijgewerkt moet worden? Het is fijn om alvast te weten waar je aan toe bent. Bovendien bieden de verschillende schilders allemaal verschillende garantievoorwaarden aan!

schilders zoeken

Schilders vergelijken? Vraag gratis offertes aan!

Wil jij binnenkort de binnen- of buitenkant van je huis onder handen nemen? Schakel dan een ervaren schilder in: je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie en weet bovendien zeker dat je schilderwerk netjes is aangebracht. Je hebt geen last van druipers, strepen of niet-dekkende verf. Nog op zoek naar een schilder om je hierbij te helpen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je vindt de offertes zo snel mogelijk terug in je mailbox. Vergelijk de verschillende schilders. Niet alleen op prijs, maar ook op aanbod. Zo kies jij gemakkelijk de vakman die jou het beste aanbod doet. Wat dat is bepaal je zelf: de vakman die het snelst kan beginnen, de schilder met de scherpste prijzen of het bedrijf met de beste reviews! De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen!

Gratis offertes ontvangen!