Vind een buitenschilder voor jouw project

Op zoek naar een goede schilder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk gaat om al het schilderwerk dat buiten moet gebeuren: garages, gevels en buitendeuren zijn hier enkele voorbeelden van. Voor buitenschilderwerk schakel je het best een schilder in, er moet namelijk rekening worden gehouden met het weer en andere omstandigheden. Zo zorg je ervoor de elke klus tot een succes wordt afgerond.

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Je krijgt dus kosteloos en zonder ergens aan vast te zitten enkele aanboden van schilders in de regio. Je kiest zelf of je akkoord gaat met het beste aanbod!

Op deze pagina leggen we de kosten van buitenschilderwerk uit, wat er wordt verstaan onder buitenschilderwerken, hoe vaak dit nodig is en wanneer je het beste buiten kan schilderen.buitenschilderwerk

Wat kost buitenschilderwerk?

De prijzen van buitenschilderwerk lopen enorm uiteen: dit komt door het grote verschil in de klus en het materiaal. Daarbij moet je ook nog rekening houden met de prijs van de schilder. Een voordeur laten schilderen kost bijvoorbeeld €120,- dit is dan voor grondverf en een laklaag. Voor een achterdeur moet je rekenen op €60,-. De kozijnen van een raam worden al geschilderd voor €10,- per kozijn.

Wat kost het om een hele woning te laten schilderen?

Een appartement schilderen kost ongeveer €1.000,- tot €2.000,-. Voor een tussenwoning moet je rekenen op €1.500,- tot €3.000,-. Laat je een hoekhuis schilderen? Dan moet je rekenen op €3.000,- tot €6.000,-. Een vrijstaand huis kan oplopen tot €6.000,- tot €12.000,-.

Een buitenschilder kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur, dat is dan inclusief btw en materiaal. Hieronder kan je de prijzen nogmaals terugvinden. Liever meteen een buitenschilder inschakelen? Vergelijk gratis offertes! Zo ontdek je de specifieke prijzen van de schilder.

Kosten buitenschilderwerk 2024

Schilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Omschrijving

Voordeur

€120,-

Grondverf en 1 laklaag

Achterdeur

€60,-

Grondverf en 1 laklaag

Raamkozijn

€10,-

Grondverf en 1 laklaag

Uurtarief schilder (voor dakkappelen, gevels, garages en alle andere buitenschilderwerken)

€40,- tot €50,-

Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

Appartement

€1.000,- tot €2.000,-

Totaalprijs

Tussenwoning

€1.500,- tot €3.000,-

Totaalprijs

Hoekhuis

€3.000,- tot €6.000,-

Totaalprijs

Vrijstaand huis

€6.000,- tot €12.000,-

Totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal. Voor de exacte kosten ontvang je gratis offertes!

Wat wordt er verstaan onder buitenschilderwerken?

Bij buitenschilderwerk kan je denken aan een hoop verschillende werkzaamheden: uiteraard de voorbereiding, schilderwerk en onderhoud van de projecten. Bij buitenschilderwerken hoort alles wat buitenshuis is: gevels, buitendeuren en schuren zijn hier enkele voorbeelden van.

Onder buitenschilderwerk valt onder andere:

 • Buitendeuren
 • Kozijnen
 • Dakkapellen
 • Dakgoten
 • Schuren
 • Tuinhuizen
 • Garages
 • Schuttingen

Buitenschilderwerk wordt uitgevoerd om de objecten goede bescherming te bieden tegen verschillende weersomstandigheden en voor een mooi afgewerkt resultaat. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende buitenschilderwerken. Liever meteen een buitenschilder inhuren? Vraag gratis offertes aan!

Buitendeuren en kozijnen verven

Buitendeuren schilderen hoort ook bij buitenschilderwerk. Buitendeuren hebben vaak meer onderhoud nodig door de verschillende weersomstandigheden. Laat de deur schilderen voor een verfrissend uiterlijk. De schilder zal eerst de beschadigingen repareren zodat de deuren er goed uitzien.

Hierbij worden ook de kozijnen meegenomen. Bij de ramen kan je kozijnen ook laten schilderen, hierbij worden ze geschuurd, schoongemaakt en vervolgens geschilderd.

Gevel schilderen

De gevel laat je het beste elke zes tot tien jaar schilderen, zo houdt het de beschermende functie. De gevel beschermt je woning tegen kou, vocht en alle andere weersomstandigheden. Bij het schilderen van de gevel wordt gebruik gemaakt van een waterdichte en uv-bestendige lakverf.

Het is tegenwoordig mogelijk om de gevel in allerlei verschillende kleuren te laten schilderen. Zo krijgt je woning een heel nieuw uiterlijk.

Dakkapel en dakgoten schilderen

Dakkapellen bestaan voornamelijk uit hout. Hierbij is het belangrijk dat deze goed geschilderd of gelakt wordt, het liefst elke drie jaar. Zo geef je de dakkapel niet een nieuwe kleur, maar wordt het ook beter beschermd. Dit is een lastige klus die je het liefst laat uitvoeren door een ervaren buitenschilder.

Ook de dakgoten kunnen geschilderd worden. Zo zorg je ervoor dat de dakgoten bij de rest van de woning passen. Ook hierbij schakel je het liefst een buitenschilder in: het is namelijk een lastige klus waar je erg voorzichtig moet zijn.

Schuur of tuinhuis schilderen

Toe aan een nieuwe kleur op je schuur of tuinhuis? Dan laat je deze schilderen door een vakman. Dit laat je uiteraard ook doen wanneer de verf loslaat. Een schuur of tuinhuis schilderen is één van de meest voorkomende taken van een buitenschilder. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verf die bescherming bieden voor de schuur of het tuinhuis.

Schutting schilderen

Schuttingen krijgen veel te verduren als het gaat om weersomstandigheden. Aangezien de meeste schuttingen van hout zijn is het dan verstandig deze regelmatig te onderhouden doormiddel van een schilder- of lakbeurt. Op deze manier blijven ze hun kwaliteit houden.

buitenschilderwerk kosten

Hoe vaak is buitenschilderwerk nodig?

Het wordt aangeraden om het buitenschilderwerk iedere vijf jaar te laten onderhouden. Zo zorg je ervoor dat het hout en het schilderwerk zijn goede kwaliteit blijft behouden. Op deze manier staat je huis er ook mooi bij en is het in de meeste gevallen goed beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.

Dit is een algemeen advies, maar per onderdeel verschilt dit ook. Zo moeten houten kozijnen elke twee jaar worden gecontroleerd op beschadigingen. Dit kan namelijk houtrot veroorzaken. Het is dus belangrijk om het schilderwerk regelmatig te laten bijwerken: zo voorkom je schade en staat het huis er goed bij.


Zoek je een schilder voor buitenschilderwerk?

Vind snel en eenvoudig een buitenschilder en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Wanneer kan je het beste buiten schilderen?

Buitenschilderwerk laat je het beste uitvoeren tussen april en oktober, hier heb je namelijk het minst last van luchtvochtigheid en kan er gewerkt worden met betere temperaturen. Hier krijg je vaak het beste resultaat. Het is uiteraard wel mogelijk om buitenschilderwerk uit te laten voeren buiten deze maanden, dan schakel je een winterschilder in.

Een winterschilder werkt van november tot en met maart. Deze rekenen vaak een minder hoge prijs omdat er minder werk is in deze maanden en hierdoor hun werk aantrekkelijker maken. Een winterschilder kan goed omgaan met de verschillende weersomstandigheden in de koudere maanden.

Heb je een vergunning nodig voor buitenschilderwerk?

Wanneer je buitenschilderwerk laat uitvoeren voor je eigen woning is er geen vergunning nodig. Het wordt wel aangeraden dat je niet een hele andere kleur kiest dan de woningen om je heen, hier kan namelijk een probleem van worden gemaakt.

Woon je in een monumentaal pand?

Dan heb je soms wel een vergunning nodig. Dit heeft een omgevingsvergunning, via het Omgevingsloket kan je bekijken of het nodig is om een vergunning aan te vragen.

Bespaartips: buitenschilderwerken

Je hebt nu alles geleerd over buitenschilderwerk, de kosten, de werkzaamheden en de beste tijd. Maar het meest belangrijke heb je nog niet geleerd: hoe je bespaart op buitenschilderwerk!

Er wordt vaak gedacht dat een buitenschilder meteen erg duur moet zijn, maar dit is helemaal niet het geval. Een buitenschilder is vaak voordeliger dan je denkt, bovendien bespaar je al een hoop door een professional in te schakelen. Hierdoor is er minder vaak onderhoud nodig en ziet het er vaak ook een stuk beter uit.

Zo kan je besparen op een buitenschilder:

 • Ga zelf beginnen met de voorbereiding: denk aan het schuren van houten kozijnen of het weghalen van buiten meubilair.
 • Zoek een schilder in je eigen regio: zo bespaar je op voorrijkosten.
 • Combineer buitenschilderwerken met binnenschilderwerk: zo krijg je misschien wel een mooie korting!
 • Vergelijk schilders door gratis offertes hier op De 10 Beste aan te vragen: je krijgt namelijk de beste aanboden!

buitenschilderwerken

Besparen op buitenschilderwerk? Vergelijk gratis offertes!

Een schilder inhuren is altijd een goed idee wanneer het gaat om buitenschilderwerk. Zo zorg je er namelijk voor dat het werk goed wordt uitgevoerd en houd je de kwaliteit van het schilderwerk hoog. Het wordt aangeraden om minstens elke vijf jaar buitenschilderwerken te laten onderhouden. Op zoek naar een buitenschilder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Je ontvangt zo snel mogelijk een aantal prijsopgaven van schilders in de regio: zo bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten!

Gratis offertes ontvangen!