Vind een binnenschilder voor jouw project

Op zoek naar een goede schilder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk gaat om alle schilderwerken die binnenshuis worden uitgevoerd: muren, plafonds, vloeren en trappen bijvoorbeeld. Alhoewel mensen deze schilderwerken vaak zelf uitvoeren krijg je in de meeste gevallen niet de kwaliteit die een schilder biedt, daarnaast is een schildersbedrijf een stuk goedkoper dan je denkt. Op zoek naar een binnenschilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk een aantal scherp geprijsde offertes op maat. Je kiest zelf de juiste schilder voor de klus. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je kan het dus altijd uitproberen!

Op deze pagina lees je alles over binnenschilderwerk: de kosten, wat er onder wordt verstaan en hoe vaak het nodig is.binnenschilderwerk

Wat kost binnenschilderwerk?

De kosten voor binnenschilderwerk zijn afhankelijk voor het werk dat gaat worden uitgevoerd en het materiaal dat gebruikt wordt. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten van de schilder.

Wat zijn de prijzen van binnenschilderwerk?

Een trap laten schilderen kost gemiddeld tussen de €300,- en €700,-. Hierbij wordt de trap gewit, geschuurd, schoongemaakt en vervolgens geschilderd. Hierdoor krijg je het beste resultaat. Een plafond laten schilderen kost doorgaans €200,- tot €1.500,-. Deze kosten zijn geheel afhankelijk van het oppervlak van het plafond.

Een deur laten lakken kost rond de €80,- tot €100,-. Vaak worden alle deuren in huis aangepakt, dan kan je rekenen op een prijs van €850,- tot €1.000,-: dit is dan voor 10 tot 20 deuren, de deurkozijnen worden dan ook meegenomen.

Een muur schilderen kost €220,- tot €300,- per 15 vierkante meter. Dit is sterk afhankelijk van de gekozen verf maar ook het oppervlak van de muur. Een vloer laten verven is afhankelijk van het soort vloer, daarbij kan helaas geen prijsvoorbeeld worden gegeven.

Liever meteen de exacte prijzen weten voor het schilderwerk dat jij in gedachten hebt? Vergelijk gratis offertes! In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals terugvinden in een handig overzicht.

Binnenschilderwerk kosten 2024

Schilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Omschrijving

Trap schilderen

€300,- tot €700,-

1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen

Plafond schilderen

€200,- tot €1.500,-

Afhankelijk van oppervlak

Deuren lakken

€850,- tot €1.000

10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn

Muur schilderen

€220,- tot €300,-

Per 15m²

Vloer verven

Prijs op aanvraag

Afhankelijk van het type vloer.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, deze kunnen afwijken van de actuele kosten. Ontvang gratis offertes en kom in contact met een binnenschilder voor specifiekere prijzen.

Wat wordt er verstaan onder binnenschilderwerk?

Bij binnenschilderwerk hebben we het over al het schilderwerk dat in gebouwen, dus bijvoorbeeld je woning, wordt uitgevoerd. Er wordt vaak gedacht dat binnenschilderwerk alleen bestaat uit het schilderen van muren en plafonds, maar het gaat ook om binnendeuren, de vloer of de trap.

Zijn er nog meer werkzaamheden?

Naast het schilderen kan je een schilder inhuren voor nog meer taken. Bijvoorbeeld het repareren van houtwerk, advies of kleuren of het onderhouden van je schilderwerk. Met een schildersbedrijf ben je zeker dat het schilderwerk succesvol wordt uitgevoerd. Vergelijk gratis offertes en kom in contact met schilder uit je regio.

Hieronder gaan we in op de verschillende onderdelen van binnenschilderwerk: muren, plafond, trap, deuren en vloeren.

Binnenmuur verven

De eerste stap bij het schilderen van de muren is voorbereiding. Het meubilair wordt verplaatst en de vloer wordt afgedekt. De randen en de kozijnen worden afgeplakt. Vervolgens worden de muren volledig schoongemaakt: al het vet gaat eraf. Met een muurvuller worden alle gaten gedicht.

Vervolgens wordt de muur geschilderd. Dit wordt gedaan met verschillende technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. De schilder houdt rekening met eventuele wensen omtrent kleur en materiaal.

Plafond schilderen

Het plafond laten schilderen heeft vrijwel dezelfde werkwijze als die van muren. De muren en het meubilair worden afgedekt en de lampen worden losgemaakt. Bij een plafond is voorstrijk vaak niet nodig, dan schilderen ze meteen een dekkende laag. Het is ook mogelijk om een plafond te laten spuiten.

Veel mensen schakelen een schildersbedrijf in voor het plafond: het is namelijk een lastige klus. Door een schilder in te huren weet je zeker dat de klus goed verloopt.

binnenschilderwerk kosten

Trap schilderen

Een trap verven is een lastige klus die veel tijd in beslag neemt. De eerste stap is het verwijderen van tapijt en de voorbereiding op het schilderwerk. De trap wordt ontvet en geschuurd, vervolgens worden de treden geverfd. Hierbij hoort natuurlijk ook het schilderen van een trapgat.

Binnendeur verven

Ook de binnendeuren verven hoort bij het takenpakket van de schilder. Wanneer de deuren worden geschilderd worden meestal alle deuren aangepakt, inclusief de deurkozijnen. De deuren worden losgehaald, vervolgens worden deze geschuurd en ontvet. Als laatst worden de deuren en de kozijnen geschilderd, zo krijg je het beste resultaat.

Vloer schilderen

Je ziet het steeds vaker: een geschilderde vloer. Een houten vloer die geschilderd is krijgt steeds meer zijn plekje in zowel een moderne als landelijke interieur. Bij het schilderen van de vloer heb je de keuze tussen transparante beits of verf. De vloer wordt eerst geschuurd en wordt vervolgens met een lakverf geschilderd. Niet elke vloer kan worden geschilderd.


Op zoek naar een schilder voor binnenschilderwerk?

Vind snel en eenvoudig een binnenschilder en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Hoe vaak is binnenschilderwerk nodig?

Binnenschilderwerk laat je het beste elke zeven jaar doen. Zo zorg je ervoor dat alles er goed uit blijft zien en voorkom je scheuren. In badkamers is het vaker nodig, dit komt door de vocht en het verschil in temperatuur.

Een schilder zorgt ervoor dat de schilderwerken zo lang mogelijk meegaan. Dit doen ze doormiddel van een goede voorbereiding, uitstekend materiaal en vakkundig werk.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Mensen schilderen vaak hun eigen huis, maar dit betekent niet dat je altijd het beste resultaat krijgt. Daarnaast is er het idee dat schilders duur zijn, dit is niet het geval. Door een schilder in te huren ben je verzekerd van de beste kwaliteit schilderwerken: het gaat het langst mee en ziet er bovendien een stuk mooier uit.

Met een schilder ben je dus verzekerd van de beste kwaliteit. Daarnaast hoeft het minder vaak te worden onderhouden of opnieuw geverfd: je bespaart dus uiteindelijk ook op de jaarlijkse schilderbeurt!

Wat is het btw-tarief op schilderwerk?

Bij woningen ouder dan twee jaar kan je wellicht profiteren van een verlaagd btw-tarief, dan betaal je maar 9% btw op het schilderwerk. Dit geldt zowel voor het schilderen als de voorbereidingen. Wanneer je laat lakverven, vernissen of beitsen betaal je slechts 6% btw!

Moet de ondergrond worden hersteld? Daar betaal je wel het normale btw-tarief van 21% op. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over het btw-tarief op schilderwerk.

Besparen op binnenschilderwerken: hoe doe je dat?

Je kan dus al flink besparen door te profiteren van het verlaagde btw-tarief, maar wat kan je nog meer doen om de kosten te drukken? Met de onderstaande tips kan je flink besparen op schilderwerk.

  • Bereid zelf al het één en ander voor. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van meubilair of zelfs het weghalen van het meubilair. Laat je de deuren schilderen? Dan kan je alvast de deuren uit de scharnieren halen en een begin maken met scheuren. Op deze manier heeft de schilder minder voorbereidend werk.
  • Zoek een schildersbedrijf in je eigen regio. Zo bespaar je namelijk flink op voorrijkosten. In sommige gevallen worden niet eens voorrijkosten gerekend, bijvoorbeeld wanneer de afstand tussen jou en de schilder erg klein is.
  • Combineer binnenschilderwerk en buitenschilderwerk, zo krijg je wellicht een kwantumkorting.
  • Vergelijk meerdere schilders door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste. Zo krijg je de beste prijzen, je ontvangt een aantal offertes van schilders uit de regio. Je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40%!

binnenschilderwerken

Besparen op binnenschilderwerk? Vergelijk gratis offertes!

Binnenschilderwerk bestaat onder andere uit de voorbereiding en de uitvoering van schilderwerken op muren, plafonds, trappen, deuren en vloeren. Door een schilder in te huren ben je verzekerd van mooi schilderwerk en het beste resultaat. Bij schilders heb je vaak ook garantie op het schilderwerk, je bent dus verzekerd van goede prijzen én klantenservice. Binnenschilder inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen krijg je aanboden van diverse schildersbedrijven uit de regio. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!