Wat is de prijs van een overzetdak?

Laat je adviseren door de beste dakdekkers! Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Bas – 12-10-2023

Overzetdak prijs: alle kosteninformatie in 2024 op een rijtje

 • Bij een overzetdak hoeft niet eerst het oude dak verwijderd te worden, wat kosten bespaart.
 • Het kost gemiddeld €2.500,- tot €3.500,- per 50 m² om een overzetdak te plaatsen.
 • De factoren die deze prijs beïnvloeden zijn onder andere de afmetingen van het dak, de arbeidskosten, de complexiteit van de klus en mogelijke overige kosten.
 • Je kunt zelf de kosten beïnvloeden door te kiezen voor goedkope materialen, bepaalde klussen zelf uit te voeren, te kiezen voor een lokale dakdekker of het dak beter te onderhouden.
 • Overzetdaken hebben voordelen zoals eenvoudige installatie, minder overlast tijdens plaatsing en verbeterde isolatie.
 • Maar ze hebben ook nadelen zoals een beperkte levensduur, mogelijke condensatieproblemen en kosten die kunnen variëren afhankelijk van materialen en complexiteit.
 • Je kunt alleen een overzetdak plaatsen wanneer je dakbedekking bestaat uit leien, shingles, roofing of golfplaten.

Een overzetdak is, zoals het woord eigenlijk al zegt, een nieuw dak dat over het oude dak wordt gezet. Oftewel, het is een nieuwe laag die boven op je oude dak wordt geplaatst om het te beschermen en te vernieuwen zonder het oude dak volledig te verwijderen. Het is onderdeel van een dakrenovatie. Hoeveel je betaald voor een overzetdak is afhankelijk van een aantal punten, zoals de afmetingen, de complexiteit of de arbeidskosten. Gemiddeld betaal je tussen de €50,- tot €65,- per m².

Lees verder en ontdek meer over de kosten van een overzetdak , de factoren die deze prijs beïnvloeden en de manier waarop je kunt besparen op de kosten!Wat kost een overzetdak plaatsen?

Wanneer je een overzetdak laat plaatsen wordt dit over het bestaande dak geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het een relatief goedkope klus is. Het oude dak hoeft namelijk niet eerst verwijderd te worden. Ook kan het vaak in één dag geplaatst worden, wat er voor zorgt dat de arbeidskosten ook laag blijven. Tijd is nou eenmaal geld.

Wel zijn er een aantal punten die de prijs beïnvloeden, net zoals bij andere type daken. De prijs wordt daarom ook vaak per m² berekend. Bij het plaatsen van een overzetdak kun je dan ook uitgaan van een gemiddelde van €50,- tot €65,- per m². Hoe groter het dak, hoe hoger het eindbedrag.

Voor een dak van 50 m² betaal je dan ook tussen de €2.500,- tot €3.500,-. Voor een oppervlak van 100 m² is de prijs al tussen de €5.000,- tot €7.000,-. Het is belangrijk dat je onthoudt dat deze prijs inclusief btw en plaatsing is, maar wel een gemiddelde. Elke situatie is anders, en ook elk dak. Wanneer jij een overzetdak wil laten plaatsen kan het dan ook zijn dat je meer of minder moet betalen. Je kunt hier advies over vragen aan dakdekkers of andere specialisten.

Voor een duidelijker overzicht van de overzetdak prijzen kun je een kijkje nemen in de onderstaande tabel. Wil je weten hoeveel een dak voor jouw situatie ongeveer gaat kosten? Probeer het oppervlak van het dak te achterhalen en deel deze door €50,- tot €65,-.

Overzetdak prijs 2024

Oppervlak Kosten*
Per m² €50,- tot €65,- per m²
50 m² €2.500,- tot €3.500,-
100 m² €5.000,- tot €7.000,-

*Let op: dit is de gemiddelde prijs inclusief btw en plaatsing

Overzetdak plaatsen: prijsfactoren

Een overzetdak plaatsen is niet gratis en wanneer je de prijs wil uitrekenen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Dit noemen we ook wel de prijsfactoren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de grootte van een dak. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs. Lees verder en ontdek welke andere factoren een rol spelen in de opmaak van de prijs van een overzetdak plaatsen. We hebben alle factoren voor je op een rijtje gezet:

 • Afmetingen. De voornaamste factor die meespeelt in de prijs van een overzetdak plaatsen zijn de afmetingen. Deze afmetingen zeggen namelijk ontzettend veel over de materialen die nodig zijn en hoe lang een dakdekker werk heeft om het dak daadwerkelijk te plaatsen.
 • Complexiteit. Wanneer jouw dak een gekke vorm heeft, kan het lastiger zijn voor een dakdekker om een overzetdak te plaatsen. De complexiteit van de klus kan er dan ook voor zorgen dat het langer duurt, waardoor de prijs ook hoger is.
 • Arbeidskosten. Over het algemeen werken dakdekkers met een uurtarief, oftewel de arbeidskosten. Vaak ligt dit tarief tussen de €35,- en de €45,- per uur, maar dit verschilt per vakman. Een ervaren dakdekker kan bijvoorbeeld meer vragen dan een beginner.
 • Overige kosten. Als laatste moet je nog stilstaan bij de overige kosten die om de hoek kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorrijkosten. Deze kosten zullen per persoon verschillen, vandaar dat het onder ‘overig’ valt.

Hoe bespaar je op de prijs van een overzetdak?

Wanneer je wil besparen op de prijs van een overzetdak zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Voorbeelden hiervan zijn de materiaalkeuze of het inschakelen van een dakdekker bij jou in de regio. Hieronder lees je al onze tips.

Materiaalkeuze

Kies verstandig het materiaal voor je overzetdak. Er zijn veel opties beschikbaar, sommige duurder dan andere. Praat met professionals om te bepalen welk materiaal zowel duurzaam als vriendelijk voor je budget is. Verschillende materialen zijn bijvoorbeeld leien, shingles, roofing of golfplaten.

Wat kun je zelf doen?

Als je handig bent, zijn er enkele dingen die je zelf kunt doen, zoals het schoonhouden van je dak en het vervangen van kleine beschadigingen. Dit kan arbeidskosten verminderen, omdat de dakdekker dan minder hoeft te doen en minder lang bezig is.

Dakonderhoud: voorkomen is beter dan genezen

Regelmatig je dak controleren en onderhouden kan grotere problemen in de toekomst voorkomen. Eenvoudige maatregelen, zoals het verwijderen van bladeren en takken, kunnen de levensduur van je dak verlengen.

Lokale dakdekker

Kies voor een lokale dakdekker. Ze hebben meestal lagere reiskosten en kunnen je een concurrerende prijs bieden dan iemand die van ver moet komen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld offertes aan te vragen.


Overzetdak laten plaatsen?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste dakdekkers!
Gratis offertes vergelijken


Wat is een overzetdak?

Wanneer jouw dak toe is aan vernieuwing zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. Een van deze manieren is met een overzetdak. Dit is een nieuw, vaak metalen dak dat over het bestaande dak geplaatst wordt. Op deze manier hoeft de oude dakbedekking niet verwijderd te worden. Het dak overzetdak bestaat uit een onderdak, rasterwerk van tengel- en panlatten en natuurlijk de nieuwe dakbedekking. Doordat dit alles bovenop het oude dak geplaatst kan worden, scheelt dit de dakdekker veel werk.

Een overzetdak kan niet op elk dak geplaatst worden. Wanneer je een dak hebt met dakpannen als dakbedekking is het bijvoorbeeld niet mogelijk. Dit komt doordat de houten constructie hier niet op aangebracht kan worden. Wil je een overzetdak laten plaatsen, maar weet je niet zeker of dit mogelijk is bij jouw dak? Vraag dan advies aan een dakdekker of dakspecialist.

Voordelen en nadelen overzetdak

Net zoals bij andere daken heeft een overzetdak plaatsen voor- en nadelen. Overweeg je dus een overzetdak te laten plaatsen, maar weet je het nog niet zeker? Lees dan alles over deze voor- en nadelen.

Voordelen

 • Eenvoudige installatie: Overzetdaken zijn vaak snel en eenvoudig te installeren, wat arbeidskosten kan besparen.
 • Weinig overlast: Tijdens de installatie is er meestal weinig overlast voor de bewoners, omdat het oude dak niet volledig verwijderd hoeft te worden.
 • Verbeterde isolatie: Het kan de isolatie van je huis verbeteren, waardoor je energie en geld bespaart.

Nadelen

 • Beperkte levensduur: Overzetdaken hebben meestal een kortere levensduur dan volledig nieuwe daken.
 • Mogelijke condensatie: Omdat ze over het bestaande dak worden geplaatst, kunnen er condensatieproblemen optreden als de oude dakbedekking niet goed geventileerd is.
 • Kosten: Hoewel de installatiekosten lager kunnen zijn, kunnen de totale kosten nog steeds hoog zijn, afhankelijk van de materialen en de complexiteit van het project.

Wanneer is een overzetdak mogelijk?

Zoals eerder al kort werd genoemd, kan een overzetdak niet altijd geplaatst worden. Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo kun je alleen zo’n dak plaatsen wanneer je dakbedekking bestaat uit leien, shingles, roofing of golfplaten. Ook moet het onderliggende dak nog goed genoeg zijn om het overzet te kunnen dragen. Bij houtrot, of andere problemen aan het dak, kan het verstandiger zijn het dak alsnog te vervangen.

dakrenovatie overzetdak

Overzetdak laten plaatsen? Vergelijk via De 10 Beste!

Wil je een overzetdak laten plaatsen, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Dan kun je een dakdekker inschakelen om jou te helpen. Er zijn een aantal manieren waarop je in contact kunt komen met deze vakmannen, maar de makkelijkste manier is door een gratis offerteformulier in te vullen. Op deze manier kom je makkelijk en snel in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Gratis offertes ontvangen!