Tuinman gezocht?

Op zoek naar een goede tuinman? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele tuinmannen zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Tuinman gezocht? Tips en advies

Op zoek naar de beste tuinman? Geen probleem, wij helpen je graag. Het kiezen, vergelijken en vervolgens selecteren van een tuinman kan een flinke opgave zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Tuinman gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend, probeer het dus eens uit: je zit nergens aan vast. Liever eerst wat tips en advies krijgen? Lees dan gerust eerst verder.

tuinman gezocht

Hoe vind je de beste tuinman?

Het vinden van een tuinman hoeft niet lang te duren. De meest voorkomende optie is om het internet af te gaan op zoek naar hoveniersbedrijven in de buurt. Het probleem hiermee is dat je vaak niet weet wat het gaat kosten tot je contact opneemt. Soms kan dit duurder uitvallen dan gedacht.

Bij De 10 Beste hebben we daar de oplossing voor: wanneer je offertes aanvraagt via De 10 Beste krijg je tot wel vijf aanboden van tuinmannen in de regio. Je kiest dan zelf voor de tuinman met het beste aanbod – ideaal als je niet lang wil zoeken voor de beste hovenier voor de klus.

Waar op letten bij het kiezen van een tuinman?

Je hebt de aanboden van de tuinmannen ontvangen, maar hoe kies je nu voor de beste tuinman? Daar helpen we je graag bij. Er zijn namelijk enkele punten waar je op kan letten bij het kiezen van het beste aanbod:

Hieronder gaan we dieper in op de bovenstaande punten, zo wordt het kiezen een stuk makkelijker. Meteen een tuinman inschakelen? Dat kan. Vergelijk gratis offertes en maak gebruik van de onderstaande tips.

1. De prijzen van de hovenier

Als eerste raden we je aan om te kijken naar de kosten. Het is namelijk belangrijk dat de klus binnen je budget kan worden uitgevoerd. Het uurtarief van een tuinman kan verschillen, bijvoorbeeld door ervaring of opleidingsniveau. Het normale uurtarief van een tuinman ligt tussen de €35,- en €55,- per uur.

Het kan voorkomen dat je niet een prijs per uur, maar een prijs per m² betaalt of voor de gehele klus. Het is wel belangrijk dat de kosten goed worden omschreven.

2. Specialisme van de tuinman?

Kijk goed naar de specialisme van de tuinman. Er zijn tuinmannen, tuinarchitecten en hoveniers. Tuinmannen zijn alleen uitvoerend: die kunnen helpen bij tuinonderhoud en tuinaanleg. Tuinmannen hebben ook geen diploma of certificaat nodig. Een goede hovenier kan ook een tuin ontwerpen, vaak is een hovenier ook in het bezit van een diploma of in ieder geval een certificaat.

Een tuinarchitect is een beschermde titel, dit kan alleen worden verkregen door een academische opleiding of praktijk ervaring met staatsexamen. Let wel op: een hovenier kan een tuin ontwerpen en een tuinarchitect kan ook hovenierswerk doen. Hierom is het belangrijk dat je duidelijk je opdracht omschrijft tijdens de offerteaanvraag.


Tuinman nodig?

Vind snel en eenvoudig een tuinman en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


3. Zelfstandige of groter bedrijf

We raden ook aan om te kijken of het gaat om een zzp’er of een groot bedrijf. Dit heeft een hele simpele reden: een groter bedrijf kan vaak sneller aan de slag met de klus dan een zzp’er. Dit is uiteraard niet altijd het geval. Vaak krijg je wel een indicatie bij de offerte.

4. Locatie van een hoveniersbedrijf

De locatie van het hoveniersbedrijf is ook van belang. Als het bedrijf dichtbij is kunnen ze vaak sneller helpen én bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten. Een bijkomend voordeel is dat, mocht er iets moeten gebeuren, het bedrijf sneller langs kan komen op het op te lossen.

5. Tuinman keurmerken

Je kan ook kijken naar keurmerken: dit geeft vaak aan dat de hovenier of tuinman zich aan bepaalde kwaliteitseisen houdt. De twee meest bekende zijn Groenkeur en Tuinkeur. Het groenkeur certificaat geeft aan dat de tuinman kwaliteit en vakmanschap heeft getoond en goed is opgeleid. Tuinkeur laat zien dat de hovenier vakbekwaam en professioneel is, daarbij leveren ze altijd een goede service.

Meer over deze keurmerken lees je op de website van Groenkeur en Tuinkeur.

Hoe kan je besparen op de kosten van een tuinman?

Je weet nu waar je op moet letten bij het zoeken en kiezen van een tuinman, maar hoe kan je besparen op de tuinman? Met deze handige bespaartips kom je al een heel eind:

  • Kies voor een hovenier in je eigen woonplaats, zo bespaar je op de voorrijkosten.
  • Vraag om advies van de tuinman om te kijken wat past binnen je budget. Vaak zijn er goedkopere alternatieven waar je gebruik van kan maken.
  • Je kan zelf ook alvast bezig in de tuin: bijvoorbeeld het weghalen van dode beplanting of het maaien van het gras. Zo ben je al een stuk dichterbij je ideale tuin inrichting.
  • Als laatst raden we je aan om gratis offertes te vergelijken via De 10 Beste. Zo bespaar je tot wel 40%.

tuinman kiezen

Tuinman gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Het vinden van een tuinman hoeft dus niet lastig te zijn. Met de bovenstaande tips wordt de keuze ook een stuk makkelijker. Het is belangrijk dat je let op de prijzen, het specialisme, locatie en keurmerken. Tuinman inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijken is gratis en vrijblijvend, je krijgt meerdere aanboden en kan zo tot wel 40% besparen

Gratis offertes ontvangen!