Vind de beste schilder in Vlissingen


Op zoek naar een schilder in Vlissingen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Vlissingen

In het onderstaande overzicht vind je de beste schilders uit Vlissingen op rij. Vind snel en eenvoudig een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Vlissingen voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste schilders op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Schilderwerk Vlissingen: samenvatting

 • Bij het kiezen van de beste schilder kijk je naar het soort schilder, of de schilder tijd heeft voor grotere klussen wanneer je meerdere schilderwerken combineert en de locatie van de schilder.
 • De kosten van een schilder variëren afhankelijk van wat er gedaan moet worden. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €35,- en €50,-. Voor schilderwerk in Vlissingen kan er ook worden gekozen voor een prijs per vierkante meter. Afhankelijk van de klus ligt dit tussen de €10,- en €40,- per m².
 • De kosten voor binnenschilderwerk zijn ook afhankelijk van de klus. Zo kost het schilderen van een trap €300,- tot €700,-, maar betaal je bij het schilderen van een muur €220,- tot €300,- per 15 vierkante meter.
 • De prijs van buitenschilder verschilt ook. Een voordeur schilderen, grondverf en een laklaag, kost gemiddeld €120,-. Laat je een heel appartement schilderen? Dan moet je denken aan €1.000,- tot €2.000,-.
 • Het takenpakket van een schilder omvat meer dan alleen schilderwerk. Zo geven ze advies, helpen ze met onderhoud en kunnen ze je helpen met je schilderwerk via veel verschillende technieken.


Hoe kies je de beste schilder in Vlissingen?

Hulp nodig bij het kiezen van de beste schilder? Met de onderstaande tips kom je een heel eind.

Als eerst raden we je aan om te kijken naar het soort schilder dat je inhuurt: er is een verschil tussen een binnen, buiten en winterschilder. Er zijn uiteraard ook algemene schilders die alles kunnen oppakken. Kiezen voor een winterschilder in de koude maanden raden we sowieso aan: daarmee bespaar je tot wel 30% op het uurtarief.

Moet er meer geschilderd worden? Kies er dan voor om schilder klussen te combineren. Vaak krijg je een korting voor grotere klussen. Je kan eventueel ook samen met je buren een schilder inhuren, in dat geval wordt er vaak een mooie kwantumkorting aangeboden. Kijk dus of de schilder tijd heeft voor grotere klussen.

Ook is het verstandig om een schilder in Vlissingen te zoeken. Zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten en is contact iets makkelijker. Via De 10 Beste kom je bijna altijd in contact met een vakman uit je eigen plaats. Wil je nog meer besparen naast de voorrijkosten en de kwantumkorting? Voor dan eventueel voorbereidende taken zelf uit. Denk hierbij aan het afplakken van meubilair of de vloer.

schilder Vlissingen

Wat kost een schilder in Vlissingen?

De kosten van een schilder zijn afhankelijk van de klus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk. Het gemiddelde uurtarief van een schilder ligt tussen de €35,- en €50,-. De prijs van schildersbedrijven worden vaak berekend in een vaste prijs per m² in plaats van een standaard uurtarief. De gemiddelde prijs voor schilderwerken liggen tussen de €10,- en €40,- per m². Deze prijzen zijn opgebouwd uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het materiaal dat gebruikt wordt.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerken. Schilderen in huis is vaak goedkoper dan buitenschilderwerk omdat er bijna geen rekening hoeft te worden gehouden met weersomstandigheden. Spuitwerk ligt tussen de €6,- en €10,- per m² en grotere klussen, zoals verven met een kwast, tussen de €30,- en €35,-.

Wat kost een buitenschilder?

Voor een buitenschilder kan je rekenen op kosten tussen de €35,- tot €40,- per m². Als je een schilder nodig hebt in de periode december tot eind maart liggen deze kosten wat lager. Een schilder in Vlissingen heeft dan vaak minder klussen door het weer, hierdoor geven ze vaak kortingen. Dit soort schilders worden winterschilders genoemd. De kosten van een winterschilder zijn gemiddeld €25,- tot €35,- per m², een flinke besparing wanneer er een groot oppervlakte geschilderd moet worden.

schilderwerk Vlissingen

Schilderwerk Vlissingen: prijzen in 2023

Schilderwerk Prijs per m²*
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,-
Buitenschilderwerk door een winterschilder €25,- tot €35,-
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,-
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, verf en btw. De kosten verschillen per schildersbedrijf.

Wat kost binnenschilderwerk?

De prijs bij binnenschilderwerk verschilt enorm. Het laten schilderen van een trap kost bijvoorbeeld €300,- tot €700,-, afhankelijk van het aantal treden. Hierbij wordt de trap een keer gewit, geschuurd, schoongemaakt en vervolgens geschilderd. Voor het laten verven van een plafond moet je rekening op €200,- tot €1.500,-. De oppervlak speelt hierbij de grootste rol.

Het lakken van een deur kost tussen de €85,- en €100,- voor gemiddeld vijftien deuren. Hierbij worden de kozijnen ook meteen meegenomen. Het laten schilderen van een muur kost €220,- tot €300,- per vijftien vierkante meter. Het verven van een vloer verschilt enorm, daarom wordt dit alleen gedaan op prijsaanvraag.

Zoals je ziet verschillende kosten enorm. Daarbij speelt ook de ervaring van de schilder of de grootte van het schildersbedrijf een rol. In het onderstaande overzicht kan je de prijzen nogmaals raadplegen.

Binnenschilderwerk kosten 2023

Binnenschilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Omschrijving

Trap schilderen

€300,- tot €700,-

1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen

Plafond schilderen

€200,- tot €1.500,-

Afhankelijk van oppervlak

Deuren lakken

€850,- tot €1.000

10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn

Muur schilderen

€220,- tot €300,-

Per 15 m²

Vloer verven

Prijs op aanvraag

Afhankelijk van het type vloer.

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen die kunnen afwijken per klus.

Wat kost buitenschilderwerk?

De kosten voor buitenschilderwerk zijn vaak iets hoger, dit komt omdat de schilder speciale materialen moet gebruiken die bestendig zijn tegen het weer. Daarbij worden schilders vaak ook ingeschakeld ondanks vervelende weersomstandigheden. Hierdoor liggen de gemiddelde prijzen van een schilder buiten laten verven iets hoger. Een voordeur laten schilderen is gemiddeld €120,-. Een achterdeur slechts €60,-. Voor een raamkozijn betaal je ongeveer €10,-. Hierbij wordt grondverf en één laklaag aangebracht.

En voor een heel huis?

Dan liggen de kosten tussen de €1.000,- en €12.000,-. Voor een appartement betaal je €1.000,- tot €2.000,-. Voor een vrijstaand huis kan dit oplopen van €6.000,- tot €12.000,-. In de onderstaande tabel kan je de prijzen terugvinden in een overzicht.

Kosten buitenschilderwerk 2023

Buitenschilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Omschrijving

Voordeur

€120,-

Grondverf en 1 laklaag

Achterdeur

€60,-

Grondverf en 1 laklaag

Raamkozijn

€10,-

Grondverf en 1 laklaag

Uurtarief schilder (voor dakkapellen, gevels, garages en alle andere buitenschilderwerken)

€40,- tot €50,-

Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

Appartement

€1.000,- tot €2.000,-

Totaalprijs

Tussenwoning

€1.500,- tot €3.000,-

Totaalprijs

Hoekhuis

€3.000,- tot €6.000,-

Totaalprijs

Vrijstaand huis

€6.000,- tot €12.000,-

Totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal.

Uurtarief schilderbedrijf Vlissingen

Het uurtarief van een schildersbedrijf in Vlissingen ligt tussen de €30,- en €45,-. Voor een binnenschilder ligt de prijs tussen de €30,- en €35,-. Voor een buitenschilder liggen deze kosten tussen de €40,- en €45,-.


Uurtarief schilder 2023

€30,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders in de regio.)

Binnenschilder
€30,- tot €35,-

Buitenschilder
€40,- tot €45,-

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een schildersbedrijf opgebouwd?

De prijs van een schildersbedrijf wordt opgedeeld in drie categorieën: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten. De arbeidskosten bestaan voor 75% uit de totale prijs. De materiaalkosten voor 20% en de overige kosten voor 5%.

prijsopbouw schilder

Prijsvoorbeelden per soort schilder

In de onderstaande tabellen kan je per soort schilders zien welke werkzaamheden er kunnen worden uitgevoerd en hoeveel dit kost per vierkante meter. Een binnenschilder rekent gemiddeld €30,- tot €35,- per vierkante meter, voor een buitenschilder is het tarief vaak €35,- tot €40,- per vierkante meter. Een winterschilder is iets goedkoper, met een prijs van €25,- tot €30,- per vierkante meter.

 • Binnenschilder
 • Plafonds
 • Muren
 • Trappen
 • Kozijnen
 • €30,- tot €35,- per m²
 • Buitenschilder
 • Ramen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €35,- tot €40,- per m²
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Ramen & kozijnen
 • Trappen & deuren
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €30,- per m²

 
 

Wat kan een schildersbedrijf in Vlissingen voor je doen?

Een schilder is een vakman die ervaring heeft met het schilderen van verschillende materialen met verschillende soorten verf. Een ervaren schilder werkt professioneel en zorgt voor een mooi resultaat zonder strepen.

Maar wat zijn de werkzaamheden van een schilder?

Schilderwerk bestaat uit meer dan alleen het schilderen zelf. Zo moet een schilder zich goed voorbereiden op de opdracht. Het bestaande schilderwerk moet worden schoongemaakt en ontvet zodat het resultaat er strak uit gaat zien. Na de voorbereiding kan het schilderwerk worden aangebracht. Een goede schilder weet welke techniek en welk materiaal het beste werkt, in sommige situaties kan je bijvoorbeeld beter gaan voor een spuitmachine dan een kwast. Na het aanbrengen moet het schilderwerk goed worden onderhouden, een professioneel schildersbedrijf geeft je advies hoe je dit het beste kan doen.

De taken van een schildersbedrijf in Vlissingen bestaan dus uit meer dan alleen het aanbrengen van het schilderwerk. Ze beschikken over de kennis voor het gebruiken van materiaal, hoe de objecten het beste geschilderd kunnen worden en hoe je het beste resultaat krijgt.

Veelgestelde vragen over schilders in Vlissingen

Heb je nog vragen over schilders? We geven hieronder antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over schilders in Vlissingen, bijvoorbeeld over welke soorten schilders er zijn en wat de voordelen zijn van een schildersbedrijf.

Welke soorten schilders zijn er?

Er zijn binnen- en buitenschilders. Binnenschilderwerk bestaat uit alle schilderwerken in huis. Een binnenschilder verft dus alles in huis, van plafond tot vloer. Maar ook deuren en kozijnen.

Buitenschilderwerk bestaat uit alle schilderwerken buiten. Hier zijn strenge eisen aan verbonden, zo moet schilderwerk op hout beschermd zijn tegen regen en kou. Zo voorkom je beschadigen veroorzaakt door houtrot. Een buitenschilder kan werken aan de gevel, buitendeuren, maar ook de dakkapel en het tuinhuis.

Schilders die werken in de periode van eind november tot en met eind maart worden winterschilders genoemd. Winterschilders geven vaak kortingen omdat ze minder werk krijgen in de winter.

Hoeveel btw op schilderwerk?

Door een schilder in te huren kan je profiteren van een verlaagd btw-tarief. De kans is groot dat je zowel op de materiaal- en arbeidskosten maar 9% hoeft te betalen. Er zijn hier wel een aantal eisen aan verbonden, zo moet de woning ouder dan twee jaar zijn. Het verlaagde btw-tarief kan gelden voor zowel voorbereidende als uitvoerende taken.

Hoe vaak moet schilderwerk worden onderhouden?

Het onderhoud van schilderwerk is afhankelijk van de locatie van het schilderwerk. Het wordt aangeraden om buitenschilderwerk iedere vijf tot tien jaar op te knappen. Door de weersomstandigheden kan de kwaliteit van het schilderwerk achteruitgaan en in sommige gevallen voor ernstigere problematiek zorgen.

Voor binnenschilderwerk is het afhankelijk van de omstandigheden in het huis. Het is verstandig om regelmatig te kijken of er scheuren, gaten of vochtplekken ontstaan in het schilderwerk. Afhankelijk van de ernst van de situatie kan je bepalen of het moet worden hersteld.

Wat zijn de voordelen van een schildersbedrijf?

Het inhuren van een schildersbedrijf brengt vele voordelen met zich mee. Zo ben je zeker van een mooi resultaat en dat de werkzaamheden efficiënt worden uitgevoerd.

Een aantal voordelen van het inhuren van een schilder:

 • Door het inhuren van een schildersbedrijf zorg je dat je schilderwerken het mooiste resultaat krijgen
 • Je bespaart een hoop tijd en energie door de klus uit te besteden
 • Schilders kunnen de werkzaamheden efficiënt en snel uitvoeren
 • Je hoeft geen materialen aan te schaffen: schilders weten welk materiaal het beste is en zorgen dat alles aanwezig is.
 • Schildersbedrijven geven vaak garantie op het werk, als je niet tevreden bent kan het altijd worden opgelost

schildersbedrijf Vlissingen

Besparen op een schilder in Vlissingen? Vergelijk gratis offertes!

Een schildersbedrijf voert verschillende werkzaamheden uit: voorbereidende, uitvoerende en onderhoudende taken. Alles gebeurt efficiënt en snel. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd van hoge kwaliteit schilderwerken.

Op zoek naar een schilder in Vlissingen? Vergelijk gratis offertes van schildersbedrijven, je bespaart tot wel 40% en kiest zelf de juiste vakman voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!