Vind de beste schilder in Apeldoorn


Op zoek naar een schilder in Apeldoorn? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Apeldoorn

In het onderstaande overzicht vind je de beste schilders uit Apeldoorn op rij. Vind snel en eenvoudig een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Apeldoorn voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste schilders op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.schilder Apeldoorn

Wat kost een schilder in Apeldoorn?

De kosten van een schilder in Apeldoorn zijn afhankelijk van de klus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk. Het gemiddelde uurtarief van een schilder ligt tussen de €35,- en €50,-. De prijs van schildersbedrijven wordt vaak berekend in een vaste prijs per m² in plaats van een standaard uurtarief. De gemiddelde prijs voor schilderwerken ligt tussen de €25,- en €40,- per m². Deze prijzen zijn opgebouwd uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het materiaal dat gebruikt wordt.

Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerken. Schilderen in huis is vaak goedkoper dan buitenschilderwerk omdat er bijna geen rekening hoeft te worden gehouden met weersomstandigheden. Spuitwerk ligt tussen de €6,- en €10,- per m² en grotere klussen, zoals verven met een kwast, tussen de €30,- en €35,-. Voor een buitenschilder kan je rekenen op kosten tussen de €35,- tot €40,- per m².

Als je een schilder nodig hebt in de periode december tot eind maart liggen deze kosten wat lager. Een schilder heeft dan vaak minder klussen door het weer, hierdoor geven ze vaak kortingen. Dit soort schilders worden winterschilders genoemd. De kosten van een winterschilder zijn gemiddeld €25,- tot €35,- per m², een flinke besparing wanneer er een groot oppervlakte geschilderd moet worden.

 • Buitenschilder
 • Kozijnen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €35,- tot €40,- per m²
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Kozijnen
 • Trappen & deuren
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €30,- per m²
 • Offertes aanvragen

 
 

Wat kost schilderwerk in Apeldoorn?

Hierboven heb je de prijzen van schilders ontdekt, maar wat kost verschillend schilderwerk in Apeldoorn? De prijs bij binnenschilderwerk verschilt enorm. Het laten schilderen van een trap kost bijvoorbeeld €300,- tot €700,-, afhankelijk van het aantal treden. Hierbij wordt de trap een keer gewit, geschuurd, schoongemaakt en vervolgens geschilderd. Voor het laten verven van een plafond moet je rekening op €200,- tot €1.500,-. De oppervlakte speelt hierbij de grootste rol.

De kosten voor buitenschilderwerk zijn vaak iets hoger, dit komt doordat de schilder speciale materialen moet gebruiken die bestendig zijn tegen het weer. Daarbij worden schilders vaak ook ingeschakeld ondanks vervelende weersomstandigheden. Hierdoor liggen de gemiddelde prijzen van een schilder buiten laten verven iets hoger. Een voordeur laten schilderen is gemiddeld €120,-. Een achterdeur slechts €60,-. Voor een raamkozijn betaal je ongeveer €50,- tot €100,-. Hierbij wordt grondverf en één laklaag aangebracht.

schilderwerk Apeldoorn

Kosten schilderwerk in 2024

Omschrijving

Gemiddelde prijzen*

Uitleg

Uurtarief schilder

€35,- tot €50,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders in je regio

Buitenschilderwerk

Voordeur

€120,-

Grondverf en 1 laklaag

Achterdeur

€60,-

Grondverf en 1 laklaag

Raamkozijn

€50,- tot €100,-

Grondverf en 1 laklaag

Binnenschilderwerk

Trap schilderen

€300,- tot €700,-

1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen

Plafond schilderen

€200,- tot €1.500,-

Afhankelijk van oppervlak

Deuren lakken

€850,- tot €1.000

10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn

Muur schilderen

€220,- tot €300,-

Per 15 m²

Trapgat schilderen

€300,- tot €1.000,-

Spuitwerk

€6,- tot €10,- per m²

Sauswerk

€10,- tot €15,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal.

Wat kost een hele woning laten schilderen?

De kosten voor het schilderen van een hele woning ligt gemiddeld tussen de €1.000,- en €12.000,-. Voor een appartement betaal je €1.000,- tot €2.000,-. Voor een vrijstaand huis kan dit oplopen van €6.000,- tot €12.000,-. In de onderstaande tabel kan je de prijzen terugvinden in een overzicht.

Soort woning

Gemiddelde prijzen*

Appartement

€1.000,- tot €2.000,-

Tussenwoning

€1.500,- tot €3.000,-

Hoekhuis

€3.000,- tot €6.000,-

Vrijstaand huis

€6.000,- tot €12.000,-

Hoe is de prijs van een schildersbedrijf opgebouwd?

De prijs van een schildersbedrijf wordt opgedeeld in drie categorieën: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten. De arbeidskosten bestaan voor 75% uit de totale prijs. De materiaalkosten voor 20% en de overige kosten voor 5%.

prijsopbouw schilder

Waar moet je opletten bij het kiezen van een schildersbedrijf in Apeldoorn?

Hulp nodig bij het kiezen van de beste schilder in Apeldoorn? Met de onderstaande tips kom je een heel eind.

Als eerst raden we je aan om te kijken naar het soort schilder dat je inhuurt: er is een verschil tussen een binnen-, buiten- en een winterschilder. Er zijn uiteraard ook algemene schilders die alles kunnen oppakken. Kiezen voor een winterschilder in de koude maanden raden we sowieso aan: daarmee bespaar je tot wel 30% op het uurtarief.

Moet er meer geschilderd worden? Kies er dan voor om schilderklussen te combineren. Vaak krijg je korting voor grotere klussen. Je kan eventueel ook samen met je buren een schilder inhuren, in dat geval wordt er vaak een mooie kwantumkorting aangeboden. Kijk dus of de schilder tijd heeft voor grotere klussen.

Ook is het verstandig om een schilder in je eigen regio te zoeken. Zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten en is contact iets makkelijker. Via De 10 Beste kom je bijna altijd in contact met een vakman uit je eigen plaats. Wil je nog meer besparen naast de voorrijkosten en de kwantumkorting? Voor dan eventueel voorbereidende taken zelf uit. Denk hierbij aan het afplakken van meubilair of de vloer. Meer tips nodig? Die vind je op onze pagina over het vergelijken van schilders.

schildersbedrijf Apeldoorn

Besparen op een schilder in Apeldoorn? Vergelijk gratis offertes!

Een schildersbedrijf voert verschillende werkzaamheden uit: voorbereidende, uitvoerende en onderhoudende taken. Alles gebeurt efficiënt en snel. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd van hoge kwaliteit schilderwerken.

Op zoek naar een schilder in Apeldoorn? Vergelijk gratis offertes van schildersbedrijven, je bespaart tot wel 40% en kiest zelf de juiste vakman voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over schilderwerk


Heb je nog vragen over schilders? We geven hieronder antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over schilders, bijvoorbeeld over welke soorten schilders er zijn en wat de voordelen zijn van een schilder in Apeldoorn inschakelen.

Hoeveel btw betaal je op schilderwerk?

Door een schilder in te huren kan je profiteren van een verlaagd btw-tarief. De kans is groot dat je zowel op de materiaal- en arbeidskosten maar 9% hoeft te betalen. Er zijn hier wel een aantal eisen aan verbonden, zo moet de woning ouder dan twee jaar zijn. Het verlaagde btw-tarief kan gelden voor zowel voorbereidende als uitvoerende taken.

Hoe vaak moet schilderwerk worden onderhouden?

Het onderhoud van schilderwerk is afhankelijk van de locatie van het schilderwerk. Het wordt aangeraden om buitenschilderwerk iedere vijf tot tien jaar op te knappen. Door de weersomstandigheden kan de kwaliteit van het schilderwerk achteruitgaan en in sommige gevallen voor ernstige problematiek zorgen.

Voor binnenschilderwerk is het afhankelijk van de omstandigheden in het huis. Het is verstandig om regelmatig te kijken of er scheuren, gaten of vochtplekken ontstaan in het schilderwerk. Afhankelijk van de ernst van de situatie kun je bepalen of het moet worden hersteld.

Wat zijn de voordelen van een schildersbedrijf inhuren?

Het inhuren van een schildersbedrijf brengt vele voordelen met zich mee. Zo ben je zeker van een mooi resultaat en dat de werkzaamheden efficiënt worden uitgevoerd.

Een aantal voordelen van het inhuren van een schilder:

 • Door het inhuren van een schildersbedrijf zorg je dat je schilderwerken het mooiste resultaat krijgen
 • Je bespaart een hoop tijd en energie door de klus uit te besteden
 • Schilders kunnen de werkzaamheden efficiënt en snel uitvoeren
 • Je hoeft geen materialen aan te schaffen: schilders weten welk materiaal het beste is en zorgen dat alles aanwezig is.
 • Schildersbedrijven geven vaak garantie op het werk, als je niet tevreden bent kan het altijd worden opgelost