Vind de beste schilder in Amersfoort


Op zoek naar een schilder in Amersfoort? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Amersfoort

In het onderstaande overzicht vind je de beste schilders uit Amersfoort op rij. Vind snel en eenvoudig een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Amersfoort voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste schilders op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

schilder Amersfoort

Wat doet een schilder?

Een schilder is een vakman die ervaring heeft met het schilderen van verschillende materialen met verschillende soorten verf. Een ervaren schilder werkt professioneel en zorgt voor een mooi resultaat zonder strepen.

Maar hoe werkt een schilder?

Schilderwerk in Amersfoort bestaat uit meer dan alleen het schilderen zelf. Zo moeten schilders goed voorbereiden op wat ze gaan schilderen. Het bestaande schilderwerk moet worden schoongemaakt en ontvet zodat het resultaat er strak uit gaat zien. Na de voorbereiding kan het schilderwerk worden aangebracht. Een goede schilder weet welke techniek en welk materiaal het beste werkt, in sommige situaties kan je bijvoorbeeld beter gaan voor een spuitmachine dan een kwast. Na het aanbrengen moet het schilderwerk goed worden onderhouden, een professioneel schildersbedrijf geeft je advies hoe je dit het beste kan doen.

De taken van de schilder bestaan dus uit meer dan alleen het aanbrengen van het schilderwerk. Ze beschikken over de kennis voor het gebruiken van materiaal, hoe de objecten het beste geschilderd kunnen worden en hoe je het beste resultaat krijgt.

Wil je graag een schilder inschakelen voor het verzorgen van je schilderwerk? Door gratis offertes te vergelijken kom je in contact met professionele schildersbedrijven in Amersfoort.


Op zoek naar een schildersbedrijf uit Amersfoort?

Ontvang gratis offertes van schilders in je regio en kies de juiste vakman voor de klus.

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een schilder in Amersfoort?

De kosten van een schilder zijn afhankelijk van de klus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk. Het gemiddelde uurtarief van een schilder ligt tussen de €35,- en €50,-. Sommige schildersbedrijven geven vaak een vaste prijs per m² in plaats van een standaard uurtarief. De gemiddelde prijs voor schilderwerken liggen tussen de €10,- en €40,- per m². Deze prijzen zijn opgebouwd uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het materiaal dat gebruikt wordt.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerken. Schilderen in huis is vaak goedkoper dan buitenschilderwerk omdat er bijna geen rekening hoeft te worden gehouden met weersomstandigheden. Spuitwerk ligt tussen de €6,- en €10,- per m² en grotere klussen, zoals verven met een kwast, tussen de €30,- en €35,-.

Wat kost een buitenschilder?

Voor een buitenschilder kan je rekenen op kosten tussen de €35,- tot €40,- per m². Als je een schilder nodig hebt in de periode december tot eind maart liggen deze kosten wat lager. Schilders in Amersfoort hebben dan vaak minder klussen door het weer, hierdoor geven ze vaak kortingen. Dit soort schilders worden winterschilders genoemd. De kosten van een winterschilder zijn gemiddeld €25,- tot €35,- per m², een flinke besparing wanneer er een groot oppervlakte geschilderd moet worden.

Benieuwd naar de exacte kosten? Je kan altijd gratis offertes aanvragen.

schilderwerk Amersfoort

Kosten schildersbedrijf 2022

Schilderwerk Prijs per m²*
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,-
Buitenschilderwerk door een winterschilder €25,- tot €35,-
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,-
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, verf en btw. De kosten verschillen per schildersbedrijf. Vergelijk gratis offertes voor de exacte kosten.

Wat is het uurtarief van een schilder?

Een schilder kost tussen de €30,- en €45,- euro. Voor een binnenschilder ligt de prijs tussen de €30,- en €35,-. Voor een buitenschilder liggen deze kosten tussen de €40,- en €45,-


Uurtarief schilder 2022

€30,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders uit de de regio.)

Binnenschilder
€30,- tot €35,-

Buitenschilder
€40,- tot €45,-

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een schilder opgebouwd?

De prijs van een schilder in Amersfoort wordt opgedeeld in drie categorieën: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten. De arbeidskosten bestaan voor 75% uit de totale prijs. De materiaalkosten voor 20% en de overige kosten voor 5%.

prijsopbouw schilder

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over schilders? We geven hieronder antwoorden op een aantal veelgestelde vragen, bijvoorbeeld over welke soorten schilders er zijn en wat de voordelen zijn van een schildersbedrijf.

Welke soorten schilders zijn er?

Er zijn binnen- en buitenschilders. Binnenschilderwerk bestaat uit alle schilderwerken in huis. Een binnenschilder verft dus alles in huis, van plafond tot vloer. Maar ook deuren en kozijnen.

Buitenschilderwerk bestaat uit alle schilderwerken buiten. Hier zijn strenge eisen aan verbonden, zo moet schilderwerk op hout beschermd zijn tegen regen en kou. Zo voorkom je beschadigen veroorzaakt door houtrot. Een buitenschilder kan werken aan de gevel, buitendeuren, maar ook de dakkapel en het tuinhuis.

Schilders die werken in de periode van eind november tot en met eind maart worden winterschilders genoemd. Winterschilders geven vaak kortingen omdat ze minder werk krijgen in de winter.

Hoeveel btw op schilderwerk?

Door een schilder in te huren kan je profiteren van een verlaagd btw-tarief. De kans is groot dat je zowel op de materiaal- en arbeidskosten maar 9% hoeft te betalen. Er zijn hier wel een aantal eisen aan verbonden, zo moet de woning ouder dan twee jaar zijn. Het verlaagde btw-tarief kan gelden voor zowel voorbereidende als uitvoerende taken.

Op Belastingdienst.nl vind je alle informatie over het verlaagde btw-tarief voor schilderwerken.

Hoe vaak moet schilderwerk worden onderhouden?

Het onderhoud van schilderwerk is afhankelijk van de locatie van het schilderwerk. Het wordt aangeraden om buitenschilderwerk iedere vijf tot tien jaar op te knappen. Door de weersomstandigheden kan de kwaliteit van het schilderwerk achteruitgaan en in sommige gevallen voor ernstigere problematiek zorgen.

Voor binnenschilderwerk is het afhankelijk van de omstandigheden in het huis. Het is verstandig om regelmatig te kijken of er scheuren, gaten of vochtplekken ontstaan in het schilderwerk. Afhankelijk van de ernst van de situatie kan je bepalen of het moet worden hersteld.

Wat zijn de voordelen van een schildersbedrijf?

Het inhuren van een schildersbedrijf brengt vele voordelen met zich mee. Zo ben je zeker van een mooi resultaat en dat de werkzaamheden efficiënt worden uitgevoerd.

Een aantal voordelen van het inhuren van een schilder:

  • Door het inhuren van een schildersbedrijf zorg je dat je schilderwerken het mooiste resultaat krijgen
  • Je bespaart een hoop tijd en energie door de klus uit te besteden
  • Schilders kunnen de werkzaamheden efficiënt en snel uitvoeren
  • Je hoeft geen materialen aan te schaffen, schilders weten welk materiaal het beste is en zorgen dat alles aanwezig is voor de klus
  • Schildersbedrijven geven vaak garantie op het werk, als je niet tevreden bent kan het altijd worden opgelost

schildersbedrijf Amersfoort

Besparen op een schilder in Amersfoort? Vergelijk gratis offertes!

Een schildersbedrijf voert verschillende werkzaamheden uit: voorbereidende, uitvoerende en onderhoudende taken. Alles gebeurt efficiënt en snel. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd van hoge kwaliteit schilderwerken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op zoek naar een schilder in Amersfoort? Vergelijk gratis offertes van schildersbedrijven, je bespaart tot wel 40% en kiest zelf de juiste vakman voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!