Vind de beste schilder in Oosterhout


Op zoek naar een schilder in Oosterhout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Oosterhout

In het onderstaande overzicht vind je de beste schilders uit Oosterhout op rij. Vind snel en eenvoudig een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Oosterhout voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste schilders op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat zijn de kosten van een schilder in Oosterhout?

De prijzen van een schilder in Oosterhout kunnen flink variëren, afhankelijk van het type klus en of het binnen- of buitenschilderwerk betreft. Over het algemeen ligt het uurtarief van een schilder in Oosterhout tussen de €35,- en €50,-. Schildersbedrijven berekenen soms een vaste prijs per m² in plaats van een uurtarief.

De kosten voor schilderwerken liggen gemiddeld tussen de €25,- en €40,- per m², inclusief voorrijkosten, arbeidskosten en materiaalkosten. Binnenschilderwerk is vaak goedkoper dan buitenschilderwerk, omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met weersomstandigheden.

In de periode van december tot eind maart bespaar je op deze kosten, omdat schilders in deze periode minder werk hebben vanwege het weer. Deze schilders worden winterschilders genoemd en bieden vaak kortingen aan. De kosten van een winterschilder liggen gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per m², wat een flinke besparing, van soms wel 30%, kan opleveren bij grotere klussen.

 • Buitenschilder
 • Kozijnen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €35,- tot €40,- per m²
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Kozijnen
 • Trappen & deuren
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €30,- per m²
 • Offertes aanvragen

 
 

Wat kost schilderwerk in Oosterhout?

De kosten van schilderwerk in Oosterhout verschillen enorm. Zo is buitenschilderwerk gemiddeld duurder dan binnenschilderwerk omdat er speciale materialen nodig zijn die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor liggen de prijzen gemiddeld hoger. Een buitendeur schilderen kost bijvoorbeeld €60,- tot €120,-, terwijl een binnendeur al geschilderd kan worden voor €42,50 tot €100,-. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende gemiddelde prijzen voor diverse soorten schilderwerk.

schilder Oosterhout

Kosten schilderwerk in 2024

Omschrijving

Gemiddelde prijzen*

Uitleg

Uurtarief schilder

€35,- tot €50,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders in je regio

Buitenschilderwerk

Voordeur

€120,-

Grondverf en 1 laklaag

Achterdeur

€60,-

Grondverf en 1 laklaag

Raamkozijn

€50,- tot €100,-

Grondverf en 1 laklaag

Binnenschilderwerk

Trap schilderen

€300,- tot €700,-

1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen

Plafond schilderen

€200,- tot €1.500,-

Afhankelijk van oppervlak

Deuren lakken

€850,- tot €1.000

10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn

Muur schilderen

€220,- tot €300,-

Per 15 m²

Trapgat schilderen

€300,- tot €1.000,-

Spuitwerk

€6,- tot €10,- per m²

Sauswerk

€10,- tot €15,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal.

Wat kost het laten schilderen van een woning?

Een woning laten schilderen kan al vanaf €1.000,- voor een appartement en kan oplopen tot €12.000,- voor een vrijstaand huis. Dit gaat dan om het gehele buitenschilderwerk van een woning. In de onderstaande tabel vind je de verschillende prijzen per type woning.

Soort woning

Gemiddelde prijzen*

Appartement

€1.000,- tot €2.000,-

Tussenwoning

€1.500,- tot €3.000,-

Hoekhuis

€3.000,- tot €6.000,-

Vrijstaand huis

€6.000,- tot €12.000,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van schilderwerk?

Wanneer je een schilder inschakelt voor het schilderen van je huis, dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent qua kosten. Er zijn enkele factoren die de prijs van schilderwerk kunnen beïnvloeden:

 • Seizoen: de prijs van schilderwerk is afhankelijk van het seizoen waarin het werk wordt uitgevoerd. In de wintermaanden, van 21 november tot 21 maart, hebben schilders het vaak wat rustiger, waardoor ze vaak kortingen kunnen bieden op hun tarieven. Dit worden winterschilders genoemd. In de zomermaanden zijn schilders vaak drukker en ligt de prijs hoger. Het verschil in prijs tussen een schilder in de zomer of winter inschakelen is gemiddeld 30%.
 • Voorrijkosten: een schilder rekent ook voorrijkosten. Daarom kies je liever voor een bedrijf in de buurt, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Materiaal: het gebruikte materiaal, zoals het verf, heeft een grote invloed op de prijs. Hoge kwaliteit en duurzame materialen zijn vaak duurder. Uiteindelijk kan het een besparing opleveren, gezien hoge kwaliteit langer meegaat en langer mooi blijft.
 • Soort schilderwerk: het soort werk heeft ook invloed op de prijs. Het verven van een muur is bijvoorbeeld goedkoper dan het verven van een plafond of het lakken van een trap.
 • De locatie van het schilderwerk: buitenschilderwerk is duurder omdat het materiaal, en met name de verf, bestendig moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Het btw-tarief: op schilderwerk kun je in enkele gevallen profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9%.

Wat is het btw-tarief op schilderwerk?

Als jouw woning ouder is dan twee jaar, dan betaal je slechts 9% btw over de kosten van de schilder. Let op: over de materiaalkosten betaal je wel 21% btw. Dit geldt alleen voor woningen die ouder zijn dan twee jaar. Nieuwbouwwoningen komen helaas niet in aanmerking voor deze regeling.

schilderwerk Oosterhout

Waar let je op bij het kiezen van een schildersbedrijf in Oosterhout? Zes aandachtspunten!

Een schildersbedrijf in Oosterhout vinden is makkelijk met de offerteservice van De 10 Beste. Maar hoe kies je nu voor de beste schilder uit de offertes die je krijgt? Maak gebruik van de volgende tips:

 • Vraag naar garantie: vraag de schilder of er garantie wordt gegeven op het geleverde werk. Dit kun je gemoedsrust geven en ervoor zorgen dat eventuele problemen worden opgelost zonder extra kosten. Kijk ook goed naar de termijn van de garantie, het is gebruikelijk om minstens een halfjaar garantie te krijgen op het uitgevoerde werk.
 • Communicatie: let op de communicatie met de schilder. Kies een schilder die open en eerlijk communiceert en die goed naar je wensen luistert.
 • Prijs en kwaliteit: kies niet alleen voor de goedkoopste optie, maar ga voor de beste kwaliteit binnen jouw budget. Schilderwerk van hoge kwaliteit gaat langer mee en kan uiteindelijk voordeliger zijn. Vraag bijvoorbeeld naar welke materialen en methodes de schilder gaat gebruiken, dan krijg je een goed beeld van de kwaliteit.
 • Kijk of er beoordelingen zijn: je kan bekijken of de schilder recensies heeft ontvangen op De 10 Beste, vaak krijg je dan een duidelijk beeld van de ervaring van anderen.
 • Let op de keurmerken: er zijn verschillende keurmerken voor schilder. Deze keurmerken geven aan dat het schildersbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en dat er gewerkt wordt volgens bepaalde richtlijnen. Een voorbeeld van een keurmerk voor schildersbedrijven is het keurmerk Kwaliteitsvakman, dit keurmerk wordt toegekend aan vakmensen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van vakmanschap, bedrijfsvoering en klantgerichtheid. Je hebt ook OnderhoudNL, dit keurmerk wordt toegekend aan schildersbedrijven die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en die werken volgens bepaalde richtlijnen op het gebied van onderhoud en renovatie. Let er wel op dat keurmerken niet alles zeggen.

Door deze tips te volgen kies je de beste schilder kiezen voor je klus. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en kies een schilder die jou vertrouwen geeft en het werk op een professionele manier uitvoert.

Waar moet je opletten bij schilderwerk offertes?

Bij het ontvangen van offertes voor schilderwerk zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Hier zijn enkele tips:

 • Controleer wat er wel en niet inbegrepen is: zorg ervoor dat de offerte duidelijk aangeeft wat er wel en niet inbegrepen is in de prijs. Zo voorkom je verrassingen achteraf en weet je precies wat je kunt verwachten.
 • Controleer de totale kosten: controleer of de totale kosten inclusief BTW zijn en of er extra kosten zijn voor bijvoorbeeld reiskosten of extra materialen.
 • Controleer de planning: controleer of de schilder een planning heeft opgesteld en of deze haalbaar is. Zo kun je erop vertrouwen dat het werk op tijd wordt afgerond.
 • Controleer de garantie: controleer of de offerte aangeeft of er garantie wordt gegeven op het geleverde werk en wat de voorwaarden zijn.

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je offertes vergelijkt op basis van de juiste criteria. Zo maak je een goede beslissing over welke schilder het beste bij je klus past.

schildersbedrijf Oosterhout

Op zoek naar de beste schilder in Oosterhout? Wij helpen je!

Een schilder heb je zo gevonden met de offerteservice van De 10 Beste. Jij doet een offerteaanvraag, wij koppelen je aan de beste schilder in Oosterhout. Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf welk schildersbedrijf je het beste aanbod doet. De aanvraag is geheel gratis en zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over schilderwerk


Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over schilderwerk.

Hoe kun je besparen op de kosten van schilderwerk?

Een professionele schilder verandert de uitstraling van je huis, maar het kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er manieren om de kosten van een schilder te verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het werk. Hier zijn een aantal tips om te besparen op de kosten van een schilder:

 • Vergelijk offertes: het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende schilders. Zo kun je de prijzen en kwaliteit van het werk vergelijken en de beste keuze maken. Let op dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar de kwaliteit van het werk en de ervaring van de schilder.
 • Plan het schilderwerk in de winter: veel schilders hebben in de winter minder werk en bieden daarom vaak kortingen aan om toch werk te hebben. Dit levert een flinke besparing op, vooral als je een grote klus hebt. Een winterschilder kost gemiddeld 30% minder.
 • Bereid het werk voor: hoe minder voorbereidend werk de schilder hoeft te doen, hoe minder tijd het kost en hoe minder je betaalt. Zorg ervoor dat de muren, plafonds en houtwerk schoon en glad zijn voordat de schilder arriveert.
 • Een lokale schilder inschakelen: het liefst kies je voor een lokale schilder, zo hou je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Kies voor spuitwerk: spuitwerk is goedkoper dan het verven met een kwast en biedt een gelijkmatige dekking. Dit is vooral voordelig voor grote oppervlakten zoals muren en plafonds.
 • Kijk of je in aanmerking komt voor het verlaagde btw-tarief: voor sommige schilderwerken betaal je slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Je hebt hier mogelijk recht op als je woning ouder is dan twee jaar. Voorbereidingen, voorbehandeling, de schilderwerken en het materiaal vallen allemaal onder het verlaagde btw-tarief.

Wanneer moet je schilderwerk onderhouden?

Als je schilderwerk laat uitvoeren, is het belangrijk om te weten dat het niet alleen een eenmalige klus is. Om de uitstraling van je woning te behouden en de levensduur van het schilderwerk te verlengen, is onderhoud nodig.

Maar wanneer moet je het schilderwerk onderhouden? Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt het type verf dat is gebruikt een rol. Zo gaan sommige verfsoorten langer mee dan andere. Over het algemeen geldt dat buitenschilderwerk vaker onderhoud nodig heeft dan binnenschilderwerk. Dit komt doordat buitenschilderwerk veel meer te verduren heeft, zoals weersinvloeden, wind en regen.

Een goede vuistregel is om het schilderwerk elke vijf jaar te laten inspecteren door een professionele schilder. Deze kan beoordelen of er onderhoud nodig is. Bij buitenschilderwerk kan het nodig zijn om het schilderwerk elke drie tot vijf jaar te onderhouden.

Als je merkt dat het schilderwerk begint te verouderen, is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wacht niet tot het schilderwerk gaat bladderen of er scheurtjes ontstaan. Door tijdig onderhoud te plegen, voorkom je dat er grotere problemen ontstaan en dat het schilderwerk vervangen moet worden.

Hoe kan ik me voorbereiden op schilderwerk in mijn huis?

Voordat een schilder aan de slag gaat in je huis, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om het proces soepeler te laten verlopen. Hier zijn enkele tips:

 • Verwijder meubels en andere objecten uit de kamer waar geschilderd wordt.
 • Zorg dat de te schilderen oppervlakken schoon en droog zijn voordat de schilder arriveert.
 • Bedek vloeren en meubels met afdekfolie of oude lakens om ze te beschermen tegen verfdruppels.
 • Verplaats huisdieren naar een andere ruimte of breng ze tijdelijk naar vrienden of familie tijdens het schilderwerk.

Wat is een schildersabonnement en wat zijn de voordelen?

Een schildersabonnement is een contract dat je afsluit met een schildersbedrijf voor regelmatig onderhoud aan je schilderwerk. Hierdoor wordt je schilderwerk regelmatig gecontroleerd en bijgewerkt, waardoor het langer meegaat en er altijd netjes uitziet. Enkele voordelen van een schildersabonnement zijn:

 • Je hoeft zelf niet meer te denken aan het onderhoud van het schilderwerk, dit wordt automatisch voor je geregeld.
 • Je bespaart kosten doordat je schilderwerk regelmatig wordt bijgehouden en niet hoeft te worden vervangen of gerepareerd door achterstallig onderhoud.
 • Je woning blijft in goede staat en behoudt zijn waarde.