Vind de beste zonnepanelen installateur in Weesp


Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Weesp? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste zonnepanelen installateurs in Weesp

In het onderstaande overzicht vind je de beste zonnepanelen installateurs uit Weesp op rij. Vind snel en eenvoudig een zonnepanelen specialist voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste zonnepanelen experts in Weesp voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis zonnepanelen offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste installateurs op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis zonnepanelen offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Zijn zonnepanelen in 2024 nog steeds een goede aankoop? Ja, zonnepanelen zijn nog steeds een goede investering. De salderingsregel wordt langzaam verminderd en er zijn beperkte subsidies, maar toch blijft het plaatsen van zonnepanelen een goed idee. Je bespaart namelijk op je energiekosten, hebt een lange garantie op de panelen en de kosten per paneel zijn lager dan ooit. Gemiddeld heb je je zonnepanelen binnen 6 tot 8 jaar terugverdient.Wat kosten zonnepanelen in Weesp?

De kosten van zonnepanelen in Weesp zijn afhankelijk van het aantal panelen dat worden geplaatst. Het aantal panelen dat wordt geplaatst is meestal afhankelijk van het aantal personen in het huishouden en daarmee het gemiddelde energieverbruik per jaar.

Hoeveel kost het en hoeveel kan je besparen?

Een huishouden van één persoon gebruikt gemiddeld 2.500 kWh per jaar. Om deze kosten de dekken moet je 2941 wattpiek, de eenheid voor zonnepanelen, genereren per jaar. Om dit voor elkaar te krijgen moet je ongeveer 11 zonnepanelen plaatsen, deze genereren in Nederland gemiddeld 270 wattpiek per jaar. De kosten, inclusief installatie en btw, zijn dan ongeveer €5.645,-. Hiermee bespaar je gemiddeld €650,- per jaar. Het is een investering waar je uiteindelijk veel geld mee gaat besparen.

Voor een huishouden met zes personen ligt het energieverbruik ongeveer op 5.000 kWh per jaar. Hierbij zijn ongeveer 22 panelen nodig, die genereren dan ongeveer 5882 wattpiek per jaar. De kosten hiervan zijn €9.120,-. Je bespaart dan ongeveer €1.300,- per jaar.

Deze kosten zijn voor de installatiekosten én het materiaal. De kosten voor alleen de installatie liggen tussen de €750,- en €2.000,-.

zonnepanelen Weesp

Kosten zonnepanelen 2024

Aantal personen in het huishouden Gemiddeld energieverbruik per jaar in kWh Benodigde wattpiek Aantal panelen Gemiddelde prijs* Besparing per jaar
1 2.500 2941 11 €5.645,- €650,-
2 3.000 3529 13 €6.425,- €780,-
3 3.500 4118 15 €7.080,- €910,-
5 4.500 5294 20 €8.335,- €1.056
6 5.000 5882 22 €8.965,- €1.170,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten inclusief installatie en btw.

Wat kosten zonnepanelen per stuk?

Een zonnepaneel kost gemiddeld €150,- tot €350,- per stuk. Dan hebben we het over alleen de zonnepanelen zelf. Er wordt ook wel eens gevraagd hoeveel een zonnepaneel per m² kost, dit is gemiddeld €77,- tot €215,- per m². Ook de prijs per Wp zie je vaak terugkomen als het gaat om het vergelijken van de beste kosten. Gemiddeld kosten zonnepanelen €1,45 per Wp, als je hieronder zit ben je dus gemiddeld goedkoper uit.

Wat zijn de installatiekosten voor zonnepanelen?

De installatie kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en de installateur. Voor het plaatsen van drie tot zes zonnepanelen betaal je gemiddeld €500,-. Voor het plaatsen van 41 tot 50 zonnepanelen betaal je ongeveer €2.500,- aan installatiekosten. Dit gaat dan weer om alleen de installatiekosten. De kosten voor zowel installatie als zonnepaneel liggen gemiddeld op €400,- tot €500,- per zonnepaneel.


Zonnepanelen monteren prijs per zonnepaneel 2024

€500,- tot €2.500,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van zonnepanelen installateurs)

Laag
€500,-

3 tot 6 zonnepanelen

Hoog
€2.500,-

41 tot 50 zonnepanelen

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen in Weesp?

Gemiddeld verdienen zonnepanelen in Weesp zichzelf binnen zes tot acht jaar terug. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel zonnepanelen er geplaatst worden en hoeveel personen er in het huishouden zitten. Voor een huishouden van één persoon zijn er ongeveer acht zonnepanelen nodig. Hiermee kan je €497,- per jaar besparen, zo heb je de zonnepanelen binnen zeven jaar terug verdiend. Voor een huishouden van drie personen zijn er 14 zonnepanelen nodig, dit is op basis van 4.000 benodigde wattpiek. Met 14 zonnepanelen bespaar je €896,- per jaar bij het gemiddelde energieverbruik van 3.400 kWh voor een huishouden van drie personen.

Voor een huishouden van vijf personen, die gemiddeld 4.180 kWh aan stroom verbruiken, is 4.918 wattpiek nodig. Dit behaal je gemiddeld met 17 zonnepanelen. Dit komt neer op een besparing van €1056,- per jaar. Ook dit verdiend zich dan ongeveer in zeven jaar terug.

 • Huishouden van één persoon
 • 1.825 energieverbruik in kWh
 • 2.147 benodigde wattpiek
 • 8 zonnepanelen nodig
 • €497,- besparing per jaar
 • Huishouden van drie personen
 • 3.400 energieverbruik in kWh
 • 4.000 benodigde wattpiek
 • 14 zonnepanelen nodig
 • €896,- besparing per jaar
 • Huishouden van vijf personen
 • 4.180 energieverbruik in kWh
 • 4.918 benodigde wattpiek
 • 17 zonnepanelen nodig
 • €1056,- besparing per jaar

 
 

Kan je een subsidie krijgen voor het installeren van zonnepanelen?

Helaas is de lokale subsidie op zonnepanelen gestopt. Gelukkig zijn er wel een aantal financiële regelingen waar gebruikt van gemaakt kan worden.

De stroom die je niet gebruikt kan je leveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor kan je een mooie vergoeding krijgen, dit wordt salderen genoemd. Wanneer je geen eigen dak hebt waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden kan je samen met andere partijen gebruik maken van een energiecoöperatie. Hierdoor betaal je minder belasting op de energie die wordt opgewerkt.

Vijf tips voor het kiezen van de beste zonnepanelen installateur in Weesp

Hulp nodig bij het kiezen van de beste zonnepanelen installateur in Weesp? Geen probleem! Met de onderstaande tips wordt de zoektocht en keuze een stuk makkelijker.

 • Kijk altijd eerst naar de prijs van de zonnepanelen installateur. Je krijgt enkele aanboden bij het vergelijken van offertes, kijk dus goed naar de offerte die het beste past binnen je budget. Zorg er ook voor dat de offerte zo uitgebreid mogelijk is: een goede offerte bevat duidelijke prijsindicaties en een goed overzicht. Let er ook op dat alle gegevens en prijzen goed zijn omschreven op de offerte.
 • Als het goed is zit er garantie op zowel de zonnepanelen als het werk van de installateur. Deze moeten goed beschreven zijn in de offerte. Is dit niet het geval? Vraag er dan nog even om. De installateur met de beste garantievoorwaarden is een goed uitgangspunt voor de keuze.
 • Weet je niet zeker hoeveel zonnepanelen er geplaatst moeten worden? Vraag dan even om advies over rendement en terugverdientijd..
 • De ervaring van de installateur is ook een goed uitgangspunt voor de selectie: een ervaren zonnepanelen installateur is vaak sneller klaar, maar heeft ook iets hogere tarieven. Weeg af of deze besparing in tijd het waard is.
 • Biedt de zonnepanelen installateur de optie voor een huisbezoek vooraf? Dat is een goed teken. De beste installateurs zorgen ervoor dat ze vooraf weten hoe de situatie is om je het beste te kunnen helpen.

subsidie zonnepanelen Weesp

Zonnepanelen bedrijf in Weesp nodig? Vergelijk gratis offertes!

Het installeren van zonnepanelen brengt vele voordelen met zich mee. Het is een duurzame manier van energieopwekking en kan je een hoop geld besparen in de toekomst. Het heeft daarnaast een positief effect op het huis: het energielabel wordt beter en de waarde verhoogt. Een zonnepanelen bedrijf in Weesp inschakelen? Maak gebruik van De 10 Beste.

De aanvraag is geheel kosteloos en zonder verplichtingen. Je bespaart tot wel 40% en wordt geholpen door zonnepanelen installateurs in je regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Weesp


Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen over zonnepanelen beantwoord. Bijvoorbeeld over hoe de panelen worden geïnstalleerd en hoeveel je kan besparen.

Hoeveel kan je besparen met zonnepanelen?

Met het plaatsen zonnepanelen in Weesp kan je een hoop besparen op je energierekening. Door 10 zonnepanelen te installeren bespaar je ongeveer €600,- per jaar. Wanneer je er 20 installeert bespaar je bijna €1.200,- per jaar. Dit is uiteraard wel afhankelijk van hoe vaak en hoe sterk de zon schijnt op de panelen.

Daarnaast verschillen de bedragen ook per type zonnepaneel en de grootte van de accu. Gemiddeld bespaar je dus €600,- met 10 panelen, maar dit kan meer of minder zijn afhankelijk van de eerdergenoemde factoren.

Welke zonnepanelen behalen het hoogste rendement?

De zonnepanelen die momenteel het beste rendement behaalt is de SunPower Maxeon 5 AC. Gemiddeld behaalt een zonnepaneel 14% tot 19% rendement, maar de SunPower Maxeon behaalt een rendement tot en met 22,5%! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van waar de zonnepanelen worden geplaatst, maar een zonnepanelen installateur kan je hierin adviseren. Soms zijn er betere opties afhankelijk van de ligging en grootte van je dak.

Benieuwd naar de beste zonnepanelen? Die vind je op onze beste zonnepanelen pagina!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt is afhankelijk van je energieverbruik, het oppervlakte en de omstandigheden van je dak en het vermogen van je gewenste zonnepanelen. Op onze pagina over het berekenen van hoeveel zonnepanelen nodig zijn vind je uitgebreide informatie en een handige calculator.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen installeren?

Het installeren van zonnepanelen brengt vele voordelen met zich mee, bijvoorbeeld financieel of voordelen aan het huis. Het is daarnaast ook veel beter voor het milieu.

Een aantal voorbeelden van zonnepanelen op een rij:

 • Je bespaart op de energierekening
 • De stroom dat niet wordt gebruikt kan je terugleveren voor een vergoeding
 • Het huis krijgt een beter energielabel
 • Het verhoogt de waarde van je huis
 • De stroom wordt duurzaam opgewekt, dus beter voor het milieu
 • De CO2-uitstoot van je huishouden wordt verlaagd