Vind de beste schilder in Meppel


Op zoek naar een schilder in Meppel? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Meppel

In het onderstaande overzicht vind je de beste schilders uit Meppel op rij. Vind snel en eenvoudig een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Meppel voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste schilders op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

De beste schilder in Meppel

Via De 10 Beste kom je snel en makkelijk in contact met de beste schilder in Meppel. Hierboven vind je een lijst met de beste schildersbedrijven. Als je nog wat meer informatie zoekt over schilders en schilderwerk ben je ook op de juiste plek. Op deze pagina lees je alles over de voordelen van schilders, tips voor het vergelijken van schilders, krijg je informatie over de kosten en antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Beste schildersbedrijf Meppel: samenvatting

 • Door een schilder in te schakelen ben je verzekerd dat het schilderwerk goed wordt uitgevoerd. Daarnaast hoef je zelf geen tijd en energie te steken in het schilderen.
 • Als je schilders vergelijkt via De 10 Beste doe je dit door te kijken naar ervaring, kwalificaties, garantievoorwaarden, communicatie, prijs en kwaliteit.
 • Bij het inschakelen van een schildersbedrijf in Meppel kan je gemiddeld een prijs van €35,- tot €50,- per uur verwachten. Schakel je in de winterperiode een schilder in? Dan liggen de kosten lager, het uurtarief is dan gemiddeld €25,- tot €30,- per uur.
 • De prijs van schilderwerk is afhankelijk van het seizoen, voorrijkosten, oppervlakte, het gebruikte materiaal en het soort schilderwerk dat wordt uitgevoerd.
 • Besparen op de kosten van een schilder doe je door offertes te vergelijken, een schilder in de winter in te schakelen, zelf het werk voor te bereiden, een lokale schilder in te schakelen, meerdere klussen te combineren of te kiezen voor spuitwerk.


Waarom schakel je een schildersbedrijf in?

Je vraagt je misschien af waarom je een professionele schilder zou moeten inhuren in plaats van zelf aan de slag te gaan. Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om een schilder in te schakelen.

Allereerst heeft een professionele schilder de juiste kennis en ervaring om jouw schilderwerk op de juiste manier uit te voeren. Dit betekent dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht, er geen strepen ontstaan en dat de verf goed hecht aan de ondergrond. Een professionele schilder zal ook gebruik maken van hoogwaardige verf en materialen om ervoor te zorgen dat het schilderwerk lang meegaat.

Daarnaast bespaar je ook tijd en stress door een schilder in te schakelen. Als je zelf aan de slag gaat met schilderwerk, moet je tijd vrijmaken om dit te doen en heb je mogelijk niet alle benodigde materialen in huis. Bovendien kan het aanbrengen van verf een rommelige klus zijn, waarbij je op moet letten dat je geen verf op meubels of vloeren morst. Door een schilder in te huren, hoef je je hier allemaal geen zorgen over te maken.

Een ander voordeel van het inschakelen van een schilder is dat deze vaak garantie biedt op het geleverde werk. Mocht er iets misgaan met het schilderwerk, dan kan de schilder dit kosteloos voor je oplossen. Zo ben je verzekerd van een goed eindresultaat en kun je met een gerust hart genieten van je frisse, nieuwe interieur.

schilder Meppel

Hoe kies je de beste schilder in Meppel?

Een schilder in Meppel vinden is makkelijk met de offerteservice van De 10 Beste. Maar hoe kies je nu voor de beste schilder uit de offertes die je krijgt? Maak gebruik van de volgende tips:

 • Controleer de ervaring en kwalificaties: controleer of de schilder ervaring heeft met soortgelijke klussen en of de vakman de benodigde kwalificaties heeft om het werk uit te voeren. Vraag bijvoorbeeld naar het schildersdiploma of vakcertificaten.
 • Vraag naar garantie: vraag de schilder of er garantie wordt gegeven op het geleverde werk. Dit kan je gemoedsrust geven en ervoor zorgen dat eventuele problemen worden opgelost zonder extra kosten. Kijk ook goed naar de termijn van de garantie, het is gebruikelijk om minstens een halfjaar garantie te krijgen op het uitgevoerde werk.
 • Communicatie: let op de communicatie met de schilder. Kies een schilder die open en eerlijk communiceert en die goed naar je wensen luistert.
 • Prijs en kwaliteit: kies niet alleen voor de goedkoopste optie, maar ga voor de beste kwaliteit binnen jouw budget. Schilderwerk van hoge kwaliteit gaat langer mee en kan uiteindelijk voordeliger zijn. Vraag bijvoorbeeld naar welke materialen en methodes de schilder gaat gebruiken, dan krijg je een goed beeld van de kwaliteit.
 • Kijk of er beoordelingen zijn: je kan bekijken of de schilder recensies heeft ontvangen op De 10 Beste, vaak krijg je dan een duidelijk beeld van de ervaring van anderen.

Door deze tips te volgen kies je de beste schilder kiezen voor je klus. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en kies een schilder die jou vertrouwen geeft en het werk op een professionele manier uitvoert.

Waar moet je op letten bij offertes van schilderwerk?

Bij het ontvangen van offertes voor schilderwerk zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Hier zijn enkele tips:

 • Controleer wat er wel en niet inbegrepen is: zorg ervoor dat de offerte duidelijk aangeeft wat er wel en niet inbegrepen is in de prijs. Zo voorkom je verrassingen achteraf en weet je precies wat je kunt verwachten.
 • Controleer de totale kosten: controleer of de totale kosten inclusief BTW zijn en of er extra kosten zijn voor bijvoorbeeld reiskosten of extra materialen.
 • Controleer de planning: controleer of de schilder een planning heeft opgesteld en of deze haalbaar is. Zo kun je erop vertrouwen dat het werk op tijd wordt afgerond.
 • Controleer de garantie: controleer of de offerte aangeeft of er garantie wordt gegeven op het geleverde werk en wat de voorwaarden zijn.
 • Vergelijk de offertes: vergelijk offertes van meerdere schilders om te zien welke het beste bij jouw wensen en budget past. Kies niet alleen voor de laagste prijs, maar kijk ook naar de kwaliteit van het werk en de service die wordt geboden.
 • Vraag om verduidelijking: vraag om verduidelijking als iets onduidelijk is in de offerte. Zo voorkom je misverstanden en weet je zeker dat je krijgt wat je wilt.

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je offertes vergelijkt op basis van de juiste criteria. Zo maak je een goede beslissing over welke schilder het beste bij je klus past.

schilderwerk Meppel

Wat kost een schilder in Meppel?

De prijzen voor schilderwerk kunnen flink variëren, afhankelijk van het type klus en of het binnen- of buitenschilderwerk betreft. Over het algemeen ligt het uurtarief van een schilder in Meppel tussen de €35,- en €50,-. Schildersbedrijven berekenen soms een vaste prijs per m² in plaats van een uurtarief. De kosten voor schilderwerken liggen doorgaans tussen de €10,- en €40,- per m², inclusief voorrijkosten, arbeidskosten en materiaalkosten.

Binnenschilderwerk is vaak goedkoper dan buitenschilderwerk, omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met weersomstandigheden. Zo kost spuitwerk tussen de €6,- en €10,- per m², terwijl verven met een kwast doorgaans tussen de €30,- en €35,- per m² kost.

Voor een binnenschilder moet je rekening houden met kosten tussen de €35,- en €40,- per m². In de periode van december tot eind maart bespaar je op deze kosten, omdat schilders in deze periode minder werk hebben vanwege het weer. Deze schilders worden winterschilders genoemd en bieden vaak kortingen aan. De kosten van een winterschilder liggen gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per m², wat een flinke besparing kan opleveren bij grotere klussen.

Schilder kosten 2023

Schilderwerk Prijs per m²*
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,-
Buitenschilderwerk door een winterschilder €25,- tot €35,-
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,-
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, verf en btw. De kosten verschillen per schildersbedrijf.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van schilderwerk?

Wanneer je een schilder inschakelt voor het schilderen van je huis, dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent qua kosten. Er zijn enkele factoren die de prijs van schilderwerk kunnen beïnvloeden:

 • Seizoen: de prijs van schilderwerk is afhankelijk van het seizoen waarin het werk wordt uitgevoerd. In de wintermaanden, van 21 november tot 21 maart, hebben schilders het vaak wat rustiger, waardoor ze vaak kortingen kunnen bieden op hun tarieven. Dit worden winterschilders genoemd. In de zomermaanden zijn schilders vaak drukker en ligt de prijs hoger. Het verschil in prijs tussen een schilder in de zomer of winter inschakelen is gemiddeld 30%.
 • Voorrijkosten: een schilder rekent ook voorrijkosten. Daarom kies je liever voor een bedrijf in de buurt.
 • Oppervlakte: de prijs van schilderwerk is uiteraard ook afhankelijk van de oppervlakte die geschilderd moet worden.
 • Materiaal: het gebruikte materiaal, zoals het verf, heeft een grote invloed op de prijs. Hoge kwaliteit en duurzame materialen zijn vaak duurder. Uiteindelijk kan het een besparing opleveren, gezien hoge kwaliteit langer meegaat en langer mooi blijft./li>
 • Soort schilderwerk: het soort werk heeft ook invloed op de prijs. Het verven van een muur is bijvoorbeeld goedkoper dan het verven van een plafond of het lakken van een trap.
 • De locatie van het schilderwerk: buitenschilderwerk is duurder omdat het materiaal bestendig moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Het btw-tarief: op schilderwerk kan je in enkele gevallen profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9%.
 • Soort schilderwerk: het soort werk heeft ook invloed op de prijs. Het verven van een muur is bijvoorbeeld goedkoper dan het verven van een plafond of het lakken van een trap.

Kosten schilderwerk Meppel per m2

Over het algemeen ligt het uurtarief van een schildersbedrijf in Meppel tussen de €30,- en €45,-. Deze prijs varieert afhankelijk van het soort schilderwerk en de locatie van het project. Zo is een binnenschilder vaak goedkoper dan een buitenschilder, waarbij de kosten tussen de €30,- en €35,- per uur liggen voor binnenschilderwerk en tussen de €40,- en €45,- per uur voor buitenschilderwerk.

 • Buitenschilder
 • Ramen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €35,- tot €40,- per m²
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Ramen & kozijnen
 • Trappen & deuren
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €30,- per m²
 • Offertes aanvragen

 
 

Besparen op de kosten van een schildersbedrijf: zo doe je dat

Een professionele schilder verandert de uitstraling van je huis, maar het kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er manieren om de kosten van een schilder te verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het werk. Hier zijn een aantal tips om te besparen op de kosten van een schilder:

 • Vergelijk offertes: jet is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende schilders. Zo kun je de prijzen en kwaliteit van het werk vergelijken en de beste keuze maken. Let op dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar de kwaliteit van het werk en de ervaring van de schilder.
 • Plan het schilderwerk in de winter: veel schilders hebben in de winter minder werk en bieden daarom vaak kortingen aan om toch werk te hebben. Dit levert een flinke besparing op, vooral als je een grote klus hebt. Een winterschilder kost gemiddeld 30% minder.
 • Bereid het werk voor: hoe minder voorbereidend werk de schilder hoeft te doen, hoe minder tijd het kost en hoe minder je betaalt. Zorg ervoor dat de muren, plafonds en houtwerk schoon en glad zijn voordat de schilder arriveert.
 • Kies voor spuitwerk: spuitwerk is goedkoper dan het verven met een kwast en biedt een gelijkmatige dekking. Dit is vooral voordelig voor grote oppervlakten zoals muren en plafonds.
 • Combineren verschillende klussen: als er meerdere klussen gedaan moeten worden kan je dit het beste in één keer laten doen. Het schildersbedrijf is toch al bezig, door te combineren kan de schilder efficiënt bezig waardoor er minder tijd nodig is. Als je maar één klus gedaan wil hebben kan je ook altijd aan je buren vragen of zij ook een schilder nodig hebben.
 • Een lokale schilder inschakelen: het liefst kies je voor een lokale schilder, zo hou je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Kies voor spuitwerk: spuitwerk is goedkoper dan het verven met een kwast en biedt een gelijkmatige dekking. Dit is vooral voordelig voor grote oppervlakten zoals muren en plafonds.
 • Kijk of je in aanmerking komt voor het verlaagde btw-tarief: voor sommige schilderwerken betaal je slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Je hebt hier mogelijk recht op als je woning ouder is dan twee jaar. Voorbereidingen, voorbehandeling, de schilderwerken en het materiaal vallen allemaal onder het verlaagde btw-tarief.

Door deze tips te volgen, bespaar je op de kosten van een schilder zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het werk.

schildersbedrijf Meppel

Op zoek naar de beste schilder in Meppel? Wij helpen je!

Een schilder heb je zo gevonden met de offerteservice van De 10 Beste. Jij doet een offerteaanvraag, wij koppelen je aan de beste schilder in Meppel. Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf welk schildersbedrijf je het beste aanbod doet. De aanvraag is geheel gratis en zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over schilders in Meppel

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over schilders in Meppel.

Wat kost buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk is duurder dan binnenschilderwerk. Dit komt omdat er speciale materialen nodig zijn die bestand zijn tegen de elementen. Daarnaast kan het voorkomen dat de schilder moet werken in vervelende weersomstandigheden. Hierdoor liggen de prijzen hoger. Voor een voordeur betaal je gemiddeld €120,- en voor een achterdeur €60,-. Het schilderen van een raamkozijn kost ongeveer €10,-. Als je een heel huis wilt laten schilderen, moet je rekening houden met kosten tussen €1.000,- en €12.000,-. Voor een appartement betaal je gemiddeld €1.000,- tot €2.000,- en voor een vrijstaand huis kunnen de kosten oplopen tot €6.000,- tot €12.000,-. Check de onderstaande tabel voor een handig overzicht van de prijzen.

Buitenschilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Omschrijving

Voordeur

€120,-

Grondverf en 1 laklaag

Achterdeur

€60,-

Grondverf en 1 laklaag

Raamkozijn

€10,-

Grondverf en 1 laklaag

Uurtarief schilder (voor dakkapellen, gevels, garages en alle andere buitenschilderwerken)

€40,- tot €50,-

Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

Appartement

€1.000,- tot €2.000,-

Totaalprijs

Tussenwoning

€1.500,- tot €3.000,-

Totaalprijs

Hoekhuis

€3.000,- tot €6.000,-

Totaalprijs

Vrijstaand huis

€6.000,- tot €12.000,-

Totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal.

Wat kost binnenschilderwerk?

Het laten schilderen van een trap kost gemiddeld €300,- tot €700,-, afhankelijk van het aantal treden. Voor een plafond moet je rekening houden met €200,- tot €1.500,-, afhankelijk van de oppervlakte. Het lakken van vijftien deuren kost ongeveer €85,- tot €100,- inclusief de kozijnen. Het verven van een muur van vijftien vierkante meter kost €220,- tot €300,-. Voor het schilderen van een vloer is de prijs op aanvraag en kan sterk variëren.

Bij deze verschillen speelt niet alleen de grootte van het schildersbedrijf een rol, maar ook de ervaring van de schilder. Wil je de prijzen nog eens op een rijtje? Bekijk dan het overzicht hieronder.

Binnenschilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Omschrijving

Trap schilderen

€300,- tot €700,-

1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen

Plafond schilderen

€200,- tot €1.500,-

Afhankelijk van oppervlak

Deuren lakken

€850,- tot €1.000

10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn

Muur schilderen

€220,- tot €300,-

Per 15 m²

Vloer verven

Prijs op aanvraag

Afhankelijk van het type vloer.

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen die kunnen afwijken per klus en schildersbedrijf.

Wanneer moet je schilderwerk onderhouden?

Als je schilderwerk laat uitvoeren, is het belangrijk om te weten dat het niet alleen een eenmalige klus is. Om de uitstraling van je woning te behouden en de levensduur van het schilderwerk te verlengen, is onderhoud nodig.

Maar wanneer moet je het schilderwerk onderhouden? Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt het type verf dat is gebruikt een rol. Zo gaan sommige verfsoorten langer mee dan andere. Over het algemeen geldt dat buitenschilderwerk vaker onderhoud nodig heeft dan binnenschilderwerk. Dit komt omdat buitenschilderwerk veel meer te verduren heeft, zoals weersinvloeden, wind en regen.

Een goede vuistregel is om het schilderwerk elke vijf jaar te laten inspecteren door een professionele schilder. Deze kan beoordelen of er onderhoud nodig is. Bij buitenschilderwerk kan het nodig zijn om het schilderwerk elke drie tot vijf jaar te onderhouden.

Als je merkt dat het schilderwerk begint te verweren, is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wacht niet tot het schilderwerk gaat bladderen of er scheurtjes ontstaan. Door tijdig onderhoud te plegen, voorkom je dat er grotere problemen ontstaan en dat het schilderwerk vervangen moet worden.

Wat is het btw-tarief op schilderwerk?

Als jouw woning ouder is dan twee jaar, dan betaal je slechts 9% btw over de kosten van de schilder. Let op: over de materiaalkosten betaal je wel 21% btw. Dit geldt alleen voor woningen die ouder zijn dan twee jaar. Nieuwbouwwoningen komen helaas niet in aanmerking voor deze regeling.

Er bestaat nogal eens verwarring over het verlaagde btw-tarief. Sommige mensen denken nog steeds dat dit 6% is, maar dat klopt niet. Op 1 januari 2019 is het btw-tarief namelijk verhoogd naar 9%.

Hoe kan ik me voorbereiden op schilderwerk in mijn huis?

Voordat een schilder aan de slag gaat in je huis, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om het proces soepeler te laten verlopen. Hier zijn enkele tips:

 • Verwijder meubels en andere objecten uit de kamer waar geschilderd wordt.
 • Zorg dat de te schilderen oppervlakken schoon en droog zijn voordat de schilder arriveert.
 • Bedek vloeren en meubels met afdekfolie of oude lakens om ze te beschermen tegen verfdruppels.
 • Verplaats huisdieren naar een andere ruimte of breng ze tijdelijk naar vrienden of familie tijdens het schilderwerk.

Welke soorten verf gebruiken schilders?

Schilders maken gebruik van verschillende soorten verf, afhankelijk van het type oppervlak dat geschilderd moet worden en het gewenste eindresultaat. Hier zijn enkele veelgebruikte soorten verf:

 • Acrylverf: een verf op waterbasis die snel droogt en weinig geur afgeeft. Ideaal voor binnenshuis gebruik en voor het schilderen van muren en plafonds.
 • Alkydverf: een verf op oliebasis die langzamer droogt en een sterke geur kan afgeven. Geschikt voor buitenshuis gebruik en voor het schilderen van houtwerk en metaal.
 • Epoxyverf: een zeer duurzame verf die bestand is tegen chemicaliën en zware belasting. Wordt vaak gebruikt voor het schilderen van vloeren en industriële objecten.

Wat is een schildersabonnement en wat zijn de voordelen?

Een schildersabonnement is een contract dat je afsluit met een schildersbedrijf voor regelmatig onderhoud aan je schilderwerk. Hierdoor wordt je schilderwerk regelmatig gecontroleerd en bijgewerkt, waardoor het langer meegaat en er altijd netjes uitziet. Enkele voordelen van een schildersabonnement zijn:

 • Je hoeft zelf niet meer te denken aan het onderhoud van het schilderwerk, dit wordt automatisch voor je geregeld.
 • Je bespaart kosten doordat je schilderwerk regelmatig wordt bijgehouden en niet hoeft te worden vervangen of gerepareerd door achterstallig onderhoud.
 • Je woning blijft in goede staat en behoudt zijn waarde.

Welke keurmerken zijn er voor schildersbedrijven?

Er zijn verschillende keurmerken voor schilders. Deze keurmerken geven aan dat het schildersbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en dat er gewerkt wordt volgens bepaalde richtlijnen. Enkele belangrijke keurmerken voor schildersbedrijven zijn:

 • Keurmerk Kwaliteitsvakman: dit keurmerk wordt toegekend aan vakmensen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van vakmanschap, bedrijfsvoering en klantgerichtheid.
 • OnderhoudNL: dit keurmerk wordt toegekend aan schildersbedrijven die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en die werken volgens bepaalde richtlijnen op het gebied van onderhoud en renovatie.
 • VCA-certificaat: dit certificaat geeft aan dat het schildersbedrijf voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.