Vind de beste tuinman in Rijssen


Op zoek naar een tuinman in Rijssen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele tuinmannen zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste tuinmannen in Rijssen

In het onderstaande overzicht vind je de beste tuinmannen uit Rijssen op rij. Vind snel en eenvoudig een tuinman voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste tuinmannen in Rijssen voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis tuinman offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste tuinmannen op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis tuinman offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat doet een tuinman in Rijssen?

Een tuinman in Rijssen verricht verschillende werkzaamheden uit aan de tuin. Over het algemeen worden deze werkzaamheden in drie categorieën geplaatst: tuinontwerp, tuinonderhoud en tuinaanleg.

  • Tuinaanleg: Een tuinman houdt zich bezig met het voorbereiden en uitvoeren van een tuinaanleg. Dit kan voor een nieuwe tuin, maar een bestaande tuin kan ook worden gerenoveerd. Taken die hierbij komen kijken zijn afgraafwerkzaamheden en het ophogen van de tuin.
  • Tuin ontwerpen: Een hovenier heeft de kennis en ervaring om de tuin mooi te ontwerpen en ervoor te zorgen dat het een unieke uitstraling heeft. De hovenier houdt rekening met jouw wensen en zorgt ervoor dat het past bij het huis. Jij bepaalt wat er in de tuin moet, de hovenier ontwerpt de tuin zodat er een mooi resultaat is.
  • Tuinonderhoud: Tuinonderhoud is het onderhouden van alles in en om de tuin. Denk bijvoorbeeld aan grasmaaien, het verzorgen van planten en bloemen of het snoeien van een boom. Een hovenier heeft de kennis om de tuin in goede staat te houden en kan daarnaast advies geven over het onderhouden van je tuin.

tuinman Rijssen

Wat kost een hovenier in Rijssen?

Tuinmannen rekenen hun prijzen vaak per uur of per vierkante meter, deze kosten van een tuinman zijn dus afhankelijk van het soort klus dat uitgevoerd moet worden.

Hoeveel kost een hovenier in Rijssen gemiddeld?

Een tuin laten renoveren kost ongeveer €40,- per uur of €50,- tot €100,- per vierkante meter. Voor het ontwerpen van een tuin betaal je ongeveer €40,- tot €70,- per vierkante meter of €50,- tot €70,- per uur.

Voor het onderhouden van een tuin kan je rekenen op €25,- tot €35,- per vierkante meter of €35,- per €50,- per uur. Het aanleggen van een tuin kost je ongeveer €30,- tot €40,- per uur, of €50,- tot €100,- per vierkante meter.

Deze prijzen zijn exclusief materiaal zoals tegels of verlichting. De kosten zullen daarnaast hoger liggen voor grotere klussen. Zo is het snoeien van bomen vaak duurder omdat de hovenier speciaal gereedschap en een veiligheidsharnas moet gebruiken. Houdt ook rekening met de ervaring van de tuinman, een ervaren hovenier kan het werk vaak efficiënter verrichten, waardoor de kosten ook hoger kan liggen dan het gemiddelde.

Kosten tuinman 2024

Soort klus Kosten per uur Kosten per m²*
Tuinontwerp €50,- tot €70,- €40,- tot €70,-
Tuinaanleg €30,- tot €40,- €50,- tot €100,-
Tuinrenovatie €40,- €50,- tot €100,-
Tuinonderhoud €35,- tot €50,- €25,- tot €35,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen van hoveniersbedrijven, inclusief btw in 2024. Dit is exclusief materiaal.

hovenier Rijssen

Wat kost een tuinaanleg in Rijssen?

Bij een tuinaanleg in Rijssen kan je aan veel dingen denken. Bijvoorbeeld het aanleggen van gras, beplanting of een vijver. Ook het bouwen en plaatsen van een pergola kan worden verstaan onder aan tuinaanleg. Hierdoor zit er een groot verschil tussen elke tuinaanleg.

Gras laten aanleggen kost €5,- tot €10,- per vierkante meter. Beplanting laten plaatsen kost gemiddeld €10,- tot €30,- per vierkante meter. Een vijver aanleggen kan tussen de €1.000,- en €40.000,- kosten, dit is afhankelijk van de grootte van de vijver maar ook hoe deze wordt aangelegd.

Je kan een tuinman ook inschakelen voor het plaatsen van een schutting of terras. Voor een houten terras moet je denken aan €70,- tot €200,- per vierkante meter. Voor een schutting betaal je gemiddeld €60,- tot €200,- per m2.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de prijzen van tuinaanleg. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijs van verschillende werkzaamheden.

Kosten tuinaanleg 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs
(inclusief btw)
Gras aanleggen €5,- tot €10,- per m2
Beplanting €10,- tot €30,- per m2
Vijver €1.000,- tot €40.000,-
Tuinverlichting €80,- tot €100,-
Pergola €800,- tot €5.000,-
Prieel €1.000,- tot €6.000,- per m2
Houten terras €70,- tot €200,- per m2
Schutting €60,- tot €200,- per m2
Straatwerk €50,- tot €150,- per m2
Tuinhuis €200,- tot €10.000,-

Wat is het uurtarief van een hovenier in Rijssen?

Een hovenier in Rijssen kost gemiddeld €35,- tot €55,- per uur. Dit kan ontzettend verschillen per bedrijf, houdt dus rekening met het feit dat de prijzen altijd anders kunnen zijn. Voor een ZZP’er of beginnende tuinman betaal je vaak €35,- per uur. Schakel je een ervaren tuinman in, dan kan je rekening op kosten van €45,- tot €55,-.


Uurtarief tuinman 2024

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinmannen in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€45,- tot €55,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe zijn de kosten van een hovenier opgebouwd?

De arbeidskosten bestaan uit 75% van de totale kosten. De kosten voor materiaal, zoals gereedschap en planten, bepalen de prijs voor 20%. De laatste kosten zijn voorrijkosten, dit bestaat voor 5% uit het totale plaatje.

prijsopbouw tuinman

Prijsvoorbeeld: tuinaanleg in Rijssen

Je wilt graag een tuinaanleg in Rijssen. Je hebt een tuin van 50 vierkante meter die je helemaal wilt laten aanpakken. De helft van je tuin wordt gras, de andere helft bestaat uit bestrating. Daarbij zou je ook graag een schutting om de tuin willen, de omtrek hiervan is 100 vierkante meter.. Als laatst heb je ook de wens om een houten terras te laten plaatsen van ongeveer 8 vierkante meter. Gras laten aanleggen kost gemiddeld €9,- per m2, dus het totaal hiervan is €225,-. Je kiest voor een betaalbare bestrating van €50,-, het totaal hiervan is €1.250,-. Een schutting laten plaatsen, inclusief materiaalkosten en het uurtarief van de hovenier, kost je €60,- per vierkante meter. De kosten hiervan zijn €6.000,-. Het terras wordt gemaakt van steigerhout, hierbij betaal je €70,- per vierkante meter. Het totaal van het terras is dan €560,-. Het totaal voor de gehele tuinaanleg is dan €8.035,-.

Prisvoorbeeld luxe tuinaanleg

Prijs gras plaatsen per m²: €9,-
Prijs straatwerk per m²: €50,-
Prijs schutting plaatsen per m²: €60,-
Prijs terras plaatsen per m²: €70,-

Totaalprijs tuinaanleg van 50 vierkante meter: €8.035,-

Besparen op een tuinman? Zo doe je dat!

De kosten voor klussen in de tuin zijn enorm verschillend. Soms kan de prijs flink oplopen. Gelukkig zijn er enkele manieren om te besparen op de kosten van een tuinman.

Als eerste kan je zelf al voorbereidend werk doen. Ga je voor een complete tuinrenovatie? Dan zou je zelf al bestrating en beplanting weg kunnen halen. Ook het weghalen van het tuinmeubilair zorgt al voor minder werk voor de tuinman. Door zelf voorbereidende taken uit te voeren hoeft de tuinman minder lang bezig. Je zou als je groene handen hebt zelfs kunnen helpen, het is wel handig dit van tevoren aan te geven.

De tweede tip om te besparen is een tuinman in je eigen regio te vinden. Het is heel simpel: je bespaart zo namelijk flink op de voorrijkosten. Voorrijkosten gemiddeld €0,30 per kilometer. Gaat het om een grote klus? Dan kan dit flink oplopen. Het vinden van een tuinman in je eigen regio is niet een lastige opgave. Sterker nog, het is onderdeel van tip drie: gratis offertes vergelijken via De 10 Beste! Zo kom je niet alleen in contact met tuinmannen uit je eigen regio, maar kan je tot wel 40% besparen door te kiezen voor de tuinman met het beste aanbod.

hoveniersbedrijf Rijssen

Tuinman Rijssen inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Een tuinman kan veel voor je doen, bijvoorbeeld het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van je tuin. Het inschakelen van een tuinman in Rijssen betekent dat je verzekerd bent van een professioneel en mooi resultaat. Hovenier inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Je profiteert daarnaast van de beste prijzen en bespaart in veel gevallen tot wel 40%!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: hovenier Rijssen

Hieronder geven we antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de beste hovenier in Rijssen. Bijvoorbeeld over de werkzaamheden of waar je op moet letten bij het inschakelen van een hoveniersbedrijf.

Wat doet een tuinman bij een tuinaanleg?

Een tuinaanleg kan uit verschillende dingen bestaan. Bijvoorbeeld het compleet verwijderen van een oude tuin of het aanleggen van beplanting.

Bij een tuin aanleggen kan je denken aan de volgende werkzaamheden:

  • Verwijderen van een oude tuin
  • Aanleggen van grondwerk
  • Plaatsen van schutting of bestrating
  • Aanleggen van beplanting
  • Leggen van kabels en leidingen voor bijvoorbeeld sproei installaties
  • Ophogen van de tuin

Het inschakelen van een tuinman zorgt altijd voor een kwalitatief resultaat. Je bepaalt zelf wat er moet gebeuren, de tuinman voert de klussen dan professioneel en efficiënt uit. De kosten voor een tuinaanleg liggen tussen de €30,- en €40,- per uur.

Welke werkzaamheden vallen onder tuinonderhoud?

Het onderhouden van een tuin kan een flinke klus zijn. Door het inschakelen van een hovenier bespaar je een hoop tijd en heb je gegarandeerd een mooi resultaat.

Maar wat zijn de werkzaamheden bij een tuinonderhoud?

Tuinonderhoud is een groot begrip, het omvat alles wat hoort bij het onderhouden van de tuin. Denk aan het verwijderen van onkruid, bladblazen, schoffelen van aarde en het onderhoud van beplanting. Het bestaat niet alleen uit onderhoud van het groen in je tuin, maar ook onderhoud van het straatwerk.

Hoe wordt een tuin ontworpen?

De eerste stap bij het ontwerpen van een tuin is het bespreken van je wensen voor je tuininrichting en het budget met de tuinarchitect. Op basis van deze informatie gaat de hovenier een plan maken. De hovenier bekijkt je huidige tuin goed en gaat vervolgens een aantal ontwerpen maken.

Dan worden deze ontwerpen met jou besproken. Er wordt ook aangegeven welke materialen er nodig zijn en hoeveel het ongeveer gaat kosten. Dit is ook de kans om feedback te geven op het ontwerp, dan wordt deze aangepast aan de hand van je feedback.

Je krijgt uiteindelijk het definitieve ontwerp te zien, inclusief de kosten. Met een akkoord worden de plannen gemaakt om de nieuwe tuin aan te leggen.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een hoveniersbedrijf?

Bij het kiezen van een hovenier in zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het eerste waar je naar kan kijken is wat de specialisatie is van de hovenier, bekijk of deze past bij jou wensen en bij je tuin.

Je kan ook kijken naar de grootte van het hoveniersbedrijf of uiteraard gaan voor een zzp’er. Over het algemeen zijn zzp’ers goedkoper, dit komt omdat ze minder kwijt zijn aan administratiekosten.

Het laatste waar je naar kan kijken is of het hoveniersbedrijf een keurmerk heeft. Er zijn een aantal keurmerken voor hoveniers, zoals Tuinkeur en Groenkeur. Een hovenier die één van deze keurmerken heeft staat garant voor betrouwbaarheid en professionaliteit.