Vind de beste tuinman in Zwolle


Op zoek naar een tuinman in Zwolle? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele tuinmannen zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste tuinmannen in Zwolle

In het onderstaande overzicht vind je de beste tuinmannen uit Zwolle op rij. Vind snel en eenvoudig een tuinman voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste tuinmannen in Zwolle voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis tuinman offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste tuinmannen op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis tuinman offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


tuinman Zwolle

Wat doet een tuinman in Zwolle?

Een hovenier verricht verschillende werkzaamheden uit aan de tuin. Over het algemeen worden deze werkzaamheden in drie categorieën geplaatst: tuinontwerp, tuinonderhoud en tuinaanleg.

  • Tuinaanleg: Een tuinman houdt zich bezig met het voorbereiden en uitvoeren van een tuinaanleg. Dit kan voor een nieuwe tuin, maar een bestaande tuin kan ook worden gerenoveerd. Taken die hierbij komen kijken zijn afgraafwerkzaamheden en het ophogen van de tuin.
  • Tuin ontwerpen: Een hovenier heeft de kennis en ervaring om de tuin mooi te ontwerpen en ervoor te zorgen dat het een unieke uitstraling heeft. De hovenier houdt rekening met jouw wensen en zorgt ervoor dat het past bij het huis. Jij bepaalt wat er in de tuin moet, de hovenier ontwerpt de tuin zodat er een mooi resultaat is.
  • Tuinonderhoud: Tuinonderhoud is het onderhouden van alles in en om de tuin. Denk bijvoorbeeld aan grasmaaien, het verzorgen van planten en bloemen of het snoeien van een boom. Een hovenier heeft de kennis om de tuin in goede staat te houden en kan daarnaast advies geven over het onderhouden van je tuin.

Benieuwd hoeveel het kost om een tuinman in Zwolle in te schakelen? Vergelijk gratis offertes en kom achter de exacte prijzen.


Op zoek naar een tuinman in Zwolle?

Ontvang gratis offertes van hoveniers uit jou regio en bespaar tot wel 40%!

 

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een hovenier in Zwolle?

Tuinmannen rekenen hun prijzen vaak per uur of per vierkante meter, deze kosten van een tuinman zijn dus afhankelijk van het soort klus dat uitgevoerd moet worden.

Hoeveel kost een tuinman gemiddeld?

Een tuin laten renoveren kost ongeveer €40,- per uur of €50,- tot €100,- per vierkante meter. Voor het ontwerpen van een tuin betaal je ongeveer €40,- tot €70,- per vierkante meter of €50,- tot €70,- per uur.

Voor het onderhouden van een tuin kan je rekenen op €25,- tot €35,- per vierkante meter of €35,- per €50,- per uur. Het aanleggen van een tuin kost je ongeveer €30,- tot €40,- per uur, of €50,- tot €100,- per vierkante meter.

Deze prijzen zijn exclusief materiaal zoals tegels of verlichting. De kosten zullen daarnaast hoger liggen voor grotere klussen. Zo is het snoeien van bomen vaak duurder omdat de hovenier speciaal gereedschap en een veiligheidsharnas moet gebruiken. Houdt ook rekening met de ervaring van de tuinman, een ervaren hovenier kan het werk vaak efficiënter verrichten, waardoor de kosten ook hoger kan liggen dan het gemiddelde.

Voor de exacte kosten kan je altijd gratis offertes ontvangen van hoveniers uit Zwolle.

hovenier Zwolle

Kosten tuinman 2022

Soort klus Kosten per uur Kosten per m²*
Tuinontwerp €50,- tot €70,- €40,- tot €70,-
Tuinaanleg €30,- tot €40,- €50,- tot €100,-
Tuinrenovatie €40,- €50,- tot €100,-
Tuinonderhoud €35,- tot €50,- €25,- tot €35,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen van hoveniersbedrijven, inclusief btw in 2022. Dit is exclusief materiaal. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.

Wat kost een tuinman per uur?

Een tuinman kost gemiddeld €35,- tot €55,- per uur. Dit kan ontzettend verschillen per bedrijf, houdt dus rekening met het feit dat de prijzen altijd anders kunnen zijn. Voor een ZZP’er of beginnende tuinman betaal je vaak €35,- per uur. Schakel je een ervaren tuinman in, dan kan je rekening op kosten van €45,- tot €55,-.


Uurtarief tuinman 2022

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinmannen uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€45,- tot €55,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe zijn de kosten van een hovenier opgebouwd?

De arbeidskosten bestaan uit 75% van de totale kosten. De kosten voor materiaal, zoals gereedschap en planten, bepalen de prijs voor 20%. De laatste kosten zijn voorrijkosten, dit bestaat voor 5% uit het totale plaatje.

prijsopbouw tuinman

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over hoveniers. Bijvoorbeeld over de werkzaamheden of waar je op moet letten bij het inschakelen van een hoveniersbedrijf.

Wat doet een tuinman bij een tuinaanleg?

Een tuinaanleg kan uit verschillende dingen bestaan. Bijvoorbeeld het compleet verwijderen van een oude tuin of het aanleggen van beplanting.

Bij een tuin aanleggen in Zwolle kan je denken aan de volgende werkzaamheden:

  • Verwijderen van een oude tuin
  • Aanleggen van grondwerk
  • Plaatsen van schutting of bestrating
  • Aanleggen van beplanting
  • Leggen van kabels en leidingen voor bijvoorbeeld sproei installaties
  • Ophogen van de tuin

Het inschakelen van een tuinman zorgt altijd voor een kwalitatief resultaat. Je bepaalt zelf wat er moet gebeuren, de tuinman voert de klussen dan professioneel en efficiënt uit. De kosten voor een tuinaanleg liggen tussen de €30,- en €40,- per uur.

Welke soorten dakbedekking zijn er voor hellende daken?

Het onderhouden van een tuin kan een flinke klus zijn. Door het inschakelen van een hovenier bespaar je een hoop tijd en heb je gegarandeerd een mooi resultaat.

Maar wat zijn de werkzaamheden bij een tuinonderhoud?

Tuinonderhoud is een groot begrip, het omvat alles wat hoort bij het onderhouden van de tuin. Denk aan het verwijderen van onkruid, bladblazen, schoffelen van aarde en het onderhoud van beplanting. Het bestaat niet alleen uit onderhoud van het groen in je tuin, maar ook onderhoud van het straatwerk.

Benieuwd wat een tuinman voor jou kan betekenen? Vraag gratis offertes aan en kom in contact met hoveniers uit je regio.

Hoe wordt een tuin ontworpen?

De eerste stap bij het ontwerpen van een tuin is het bespreken van je wensen en het budget met de tuinarchitect. Op basis van deze informatie gaat de hovenier een plan maken. De hovenier bekijkt je huidige tuin goed en gaat vervolgens een aantal ontwerpen maken.

Dan worden deze ontwerpen met jou besproken. Er wordt ook aangegeven welke materialen er nodig zijn en hoeveel het ongeveer gaat kosten. Dit is ook de kans om feedback te geven op het ontwerp, dan wordt deze aangepast aan de hand van je feedback.

Je krijgt uiteindelijk het definitieve ontwerp te zien, inclusief de kosten. Met een akkoord worden de plannen gemaakt om de nieuwe tuin aan te leggen.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een hoveniersbedrijf?

Bij het kiezen van een hovenier in Zwolle zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het eerste waar je naar kan kijken is wat de specialisatie is van de hovenier, bekijk of deze past bij jou wensen en bij je tuin.

Je kan ook kijken naar de grootte van het hoveniersbedrijf of uiteraard gaan voor een zzp’er. Over het algemeen zijn zzp’ers goedkoper, dit komt omdat ze minder kwijt zijn aan administratiekosten.

Het laatste waar je naar kan kijken is of het hoveniersbedrijf een keurmerk heeft. Er zijn een aantal keurmerken voor hoveniers, zoals Tuinkeur en Groenkeur. Een hovenier die één van deze keurmerken heeft staat garant voor betrouwbaarheid en professionaliteit.

Lees meer over de keurmerken Tuinkeur en Groenkeur.

hoveniersbedrijf Zwolle

Besparen op een tuinman in Zwolle? Vergelijk gratis offertes!

Een tuinman kan veel voor je doen, bijvoorbeeld het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van je tuin. Het inschakelen van een tuinman in Zwolle betekent dat je verzekerd bent van een professioneel en mooi resultaat. Hovenier inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Je profiteert daarnaast van de beste prijzen en bespaart in veel gevallen tot wel 40%!

Start nu je gratis aanvraag!