Vind de beste tuinman in Sliedrecht


Op zoek naar een tuinman in Sliedrecht? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele tuinmannen zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste tuinmannen in Sliedrecht

In het onderstaande overzicht vind je de beste tuinmannen uit Sliedrecht op rij. Vind snel en eenvoudig een tuinman voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste tuinmannen in Sliedrecht voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis tuinman offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste tuinmannen op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis tuinman offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Vind de beste tuinman in Sliedrecht

Een goed onderhouden tuin is een aanwinst voor elk huis. Het kan echter veel tijd en energie kosten om je tuin mooi en gezond te houden. Een tuinman kan je daarbij helpen. Via De 10 Beste vindt je snel en eenvoudig een tuinman in Sliedrecht. Hierboven vind je bijvoorbeeld een lijst met de beste tuinmannen, hieronder krijg je iets meer uitleg over het werk en de kosten.

Hovenier Sliedrecht: belangrijkste informatie

 • Een tuinman schakel je in voor werkzaamheden in de tuin, zoals tuinonderhoud, tuinaanleg, advies en tuinontwerp.
 • Om de tuin gezond en aantrekkelijk te houden is tuinonderhoud nodig. Regelmatig snoeien, bemesten en water geven is hierbij belangrijk. Ook helpen bij het bestrijden van plagen en ziektes die je planten kunnen beschadigen hoort bij tuinonderhoud.
 • Een tuinman schakel je in voor het ontwerpen en aanleggen van een nieuwe tuin, inclusief plantkeuze, ontwerp van paden en terrassen en installatie van verlichting en accessoires.
 • De kosten voor tuinontwerp ligt tussen de €40,- en €70,- per vierkante meter, voor tuinaanleg tussen de €50,- en €100,- per vierkante meter, voor tuinrenovatie €50,- tot €100,- per vierkante meter en bij tuinonderhoud tussen de €25,- tot €35,- per vierkante meter.
 • Het uurtarief van een hovenier in Sliedrecht is gemiddeld €35,- en €55,-.
 • Bij het inschakelen van een tuinman let je op ervaring, specialisatie, verzekering, garantie, duidelijkheid van de offerte, communicatie, planning en kosten.


Wat doet een tuinman?

Een tuinman is gespecialiseerd in werken in de tuin. Hierbij kun je denken aan tuinonderhoud, tuinaanleg, het geven van advies over je tuin of het maken van een tuinontwerp. De meest voorkomende werkzaamheden zijn tuinonderhoud en tuinaanleg.

Tuinonderhoud Sliedrecht

Tuinonderhoud is het onderhouden en verzorgen van een bestaande tuin. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden zoals het maaien van het gazon, snoeien van struiken en bomen, bemesten van de grond en het bestrijden van onkruid. Het doel van tuinonderhoud is om de tuin in goede staat te houden en ervoor te zorgen dat deze er altijd netjes uitziet.

Enkele werkzaamheden die vallen onder tuinonderhoud in Sliedrecht zijn:

 • Grasmaaien: de kosten voor het maaien van je gazon variëren meestal tussen de €20,- en €40,- per keer, afhankelijk van de grootte van het gazon.
 • Onkruid wieden: het wieden van onkruid uit je tuin kost meestal tussen de €25 en €35,- per uur.
 • Snoeien: de kosten voor het snoeien van je planten en struiken liggen meestal tussen de €30,- en €50,- per uur.
 • Bemesting: het bemesten van je tuin kan variëren afhankelijk van het type bemesting dat nodig is en de grootte van de tuin. Je kunt rekenen op kosten tussen de €25,- en €50,- per keer.
 • Water geven: de kosten voor het water geven van je tuin zijn meestal afhankelijk van het uurtarief van de tuinman.
 • Bladruimen: het opruimen van gevallen bladeren uit je tuin kost meestal tussen de €20,- en €35,- per uur.

Tuinaanleg Sliedrecht

Een goed ontworpen tuin kan niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Dat is precies waar tuinaanleg om draait. Bij tuinaanleg worden alle aspecten van de tuin aangepakt, van het ontwerp en de indeling tot de beplanting en eventuele bestrating. Bij tuinaanleg wordt er vaak gestart met een tuinontwerp dat volledig wordt afgestemd op je wensen en eisen. Vervolgens worden alle benodigde materialen en planten ingekocht en wordt de tuin aangelegd volgens het ontwerp.

De werkzaamheden van een tuinaanleg in Sliedrecht zijn onder andere:

 • Grondwerk: de kosten voor grondwerk zijn afhankelijk van de omvang van het project en kunnen variëren tussen de €40 en €60 per uur.
 • Bestrating: het leggen van bestrating kost gemiddeld tussen de €50,- en €100,- per vierkante meter, afhankelijk van het soort steen dat je kiest.
 • Beplanting: de kosten voor beplanting variëren afhankelijk van het soort planten dat je kiest en de grootte van je tuin. Je kunt rekenen op kosten tussen de €5,- en €50,- per plant.
 • Schuttingen en tuinhekken: de kosten voor schuttingen en tuinhekken variëren afhankelijk van het materiaal dat je kiest en de grootte van de tuin. Je kunt rekenen op kosten tussen de €60,- en €150,- per meter.
 • Vijvers en water: de kosten voor de aanleg van vijvers en waterpartijen variëren afhankelijk van de grootte. Je kunt rekenen op kosten tussen de €100,- en €300,- per vierkante meter.
 • Verlichting: de kosten voor verlichting variëren afhankelijk van het soort verlichting dat je kiest en de grootte van de tuin. Je kunt rekenen op kosten tussen de €50,- en €100,- per lichtpunt.

tuinman Sliedrecht

Wat kosten de werkzaamheden van een tuinman in Sliedrecht?

Voor een tuinontwerp kun je rekenen op kosten tussen de €50,- en €70,- per uur, en tussen de €40,- en €70,- per vierkante meter. Voor tuinaanleg liggen de kosten tussen de €30,- en €40,- per uur en tussen de €50,- en €100,- per vierkante meter.

Voor tuinrenovatie kun je rekenen op een prijs van €40,- per uur en tussen de €50,- en €100,- per vierkante meter. Voor tuinonderhoud variëren de kosten tussen de €35,- en €50,- per uur en tussen de €25,- en €35,- per vierkante meter.

Let wel op dat dit slechts om gemiddelde prijzen gaat. De exacte kosten variëren afhankelijk van het tarief van de tuinman in Sliedrecht.

Kosten tuinman 2024

Soort klus Kosten per uur Kosten per m²*
Tuinontwerp €50,- tot €70,- €40,- tot €70,-
Tuinaanleg €30,- tot €40,- €50,- tot €100,-
Tuinrenovatie €40,- €50,- tot €100,-
Tuinonderhoud €35,- tot €50,- €25,- tot €35,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen van hoveniersbedrijven, inclusief btw in 2024.

hovenier Sliedrecht

Hovenier Sliedrecht: het gemiddelde uurtarief

Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een hovenier in Sliedrecht ussen de €35,- en €55,- per uur. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de prijzen sterk kunnen verschillen per bedrijf. Voor een ZZP’er of beginnende tuinman betaal je ongeveer €35,- per uur. Kies je voor een ervaren tuinman, dan liggen de kosten waarschijnlijk tussen de €45,- en €55,- per uur.


Uurtarief tuinman 2024

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinmannen in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€45,- tot €55,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren hebben invloed op de kosten?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een hovenier kunnen beïnvloeden:

 • Ervaring: over het algemeen geldt dat een ervaren tuinman meer vraagt voor zijn of haar diensten dan een minder ervaren tuinman. Dit heeft te maken met de kennis en vaardigheden die een ervaren tuinman heeft opgebouwd gedurende zijn of haar carrière.
 • Soort werkzaamheden: de prijs van een tuinman kan variëren afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren. Zo zijn sommige werkzaamheden, zoals het ontwerpen van een tuin of het aanleggen van een vijver, moeilijker dan andere werkzaamheden en kunnen daardoor meer kosten.
 • Seizoen: de kosten voor een tuinman kunnen in sommige seizoenen hoger zijn dan in andere seizoenen. Zo kan het zijn dat de vraag naar tuinmannen in het voorjaar en de zomer hoger is dan in de winter, waardoor de prijzen in deze seizoenen stijgen.
 • Regio: de prijzen voor tuinmannen kunnen verschillen per regio. In sommige delen van Nederland liggen de prijzen nu eenmaal hoger dan in andere delen van het land.
 • Omvang van de klus: de omvang van de klus kan ook invloed hebben op de kosten van een tuinman. Een kleine klus zal doorgaans goedkoper zijn dan een grotere klus, simpelweg omdat er minder tijd en materiaal nodig is.
 • Voorrijkosten: voorrijkosten hebben ook invloed op de kosten.

Bespaartips!

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van een tuinman:

 • Vergelijk offertes: vraag offertes op via De 10 Beste, zo bespaar je vaak tot wel 40%.
 • Maak gebruik van het seizoen: kies het juiste seizoen om de werkzaamheden uit te voeren. In het hoogseizoen zijn tuinmannen vaak duurder dan in het laagseizoen.
 • Doe het zelf: Als je handig bent in tuinieren, kun je zelf bepaalde werkzaamheden uitvoeren en zo besparen op de kosten van een tuinman.
 • Onderhoud je tuin regelmatig: Door je tuin regelmatig te onderhouden, voorkom je dat er grote werkzaamheden nodig zijn. Dit bespaart op de lange termijn.
 • Bespreek je budget: Bespreek je budget met de tuinman en vraag hem om advies over hoe je je tuin binnen je budget kunt laten onderhouden of aanleggen.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een hovenier in Sliedrecht?

Als je een hovenier in Sliedrecht wilt inschakelen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt:

 1. Ervaring: kijk naar de ervaring van de hovenier. Een ervaren hovenier kan je vaak goed adviseren over de mogelijkheden en valkuilen bij het aanleggen of onderhouden van je tuin.
 2. Specialisatie: Let op de specialisatie van de hovenier. Sommige hoveniers zijn gespecialiseerd in tuinontwerp en aanleg, terwijl anderen zich richten op onderhoud.
 3. Verzekering: controleer of de hovenier verzekerd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan als er iets fout gaat.
 4. Garantie: vraag naar de garantie die de hovenier biedt op zijn of haar werk. Zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld.
 5. Offerte: kijk of het gaat om een gedetailleerde offerte waarin de werkzaamheden en kosten gespecificeerd zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 6. Communicatie: Let op de communicatie met de hovenier. Een goede hovenier neemt de tijd om naar je wensen te luisteren en je te adviseren over de mogelijkheden.
 7. Planning: bespreek de planning met de hovenier en maak duidelijke afspraken over de start- en einddatum van de werkzaamheden.
 8. Kosten: bespreek de kosten met de hovenier en zorg ervoor dat deze binnen je budget vallen. Let op bijkomende kosten, zoals voorrijkosten, en vraag om een gedetailleerde prijsopgave.

hoveniersbedrijf Sliedrecht

Tuinman Sliedrecht nodig? Vergelijk offertes via De 10 Beste!

Via de offerteservice van De 10 Beste kom je zonder moeite in contact met tuinmannen in je regio. Het aanvragen van offertes is gratis en doe je zonder verplichtingen. Vergelijk de offertes op basis van prijs, ervaring en transparantie. Zo kies je zelf voor de beste tuinman in Sliedrecht.

Start nu je gratis aanvraag!

Tuinman Sliedrecht: veelgestelde vragen

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over de beste tuinman in Sliedrecht.

Hoeveel betaal ik voor 1 uur voor een tuinman?

De kosten voor een tuinman kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de tuinman. Over het algemeen ligt het uurtarief voor een tuinman tussen de €35,- en €55,- per uur. Dit tarief kan hoger zijn als de tuinman gespecialiseerde diensten aanbiedt, zoals het ontwerpen van een tuin.

Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier?

Er is een verschil tussen een tuinman en een hovenier. Een tuinman is meestal gespecialiseerd in tuinonderhoud en biedt diensten aan zoals snoeien, bemesten en onkruid wieden. Een hovenier biedt daarentegen ook diensten aan zoals het ontwerpen en aanleggen van een nieuwe tuin.

Wat kost een tuinman voor onderhoud?

Over het algemeen kun je rekenen op een uurtarief tussen de €35,- en €50,- per uur of €25,- tot €35,- per m² bij het inschakelen van een tuinman voor tuinonderhoud.

Wat kost een tuinman voor tuinaanleg?

De kosten van tuinaanleg verschillen per klus. Het aanleggen van gras is gemiddeld €5,- tot €10,- per vierkante meter. Een tuin beplanten €10,- tot €30,- per vierkante meter. Het plaatsen van een een vijver kan tussen de €1.000,- en €40.000,- kosten. Voor alle gemiddelde prijzen van een tuinaanleg kan je de onderstaande tabel raadplegen.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs (inclusief btw)*
Gras aanleggen €5,- tot €10,- per m2
Beplanting €10,- tot €30,- per m2
Vijver €1.000,- tot €40.000,-
Tuinverlichting €80,- tot €100,-
Pergola €800,- tot €5.000,-
Prieel €1.000,- tot €6.000,- per m2
Houten terras €70,- tot €200,- per m2
Schutting €60,- tot €200,- per m2
Straatwerk €50,- tot €150,- per m2
Tuinhuis €200,- tot €10.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Wat kost snoeien per uur?

Het uurtarief voor snoeiwerk ligt meestal tussen de €30,- en €50,- per uur. Bij grotere klussen is het uurtarief vaak lager, omdat je de tuinman genoeg werk garandeert. Bij gespecialiseerd snoeiwerk liggen de kosten hoger.