Vind de beste stratenmaker in Veendam


Op zoek naar een stratenmaker in Veendam? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stratenmakers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste stratenmakers in Veendam

In het onderstaande overzicht vind je de beste stratenmakers uit Veendam op rij. Vind snel en eenvoudig een stratenmaker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste stratenmakers in Veendam voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis stratenmaker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste stratenmakers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis stratenmaker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


stratenmaker VeendamWaarvoor schakel je een stratenmaker in?

Stratenmakers leggen natuurlijk straten, maar ze voeren uiteraard meer werkzaamheden uit. Zoals de voorbereiding aan de grond, het aanleggen van een terras, oprit bestrating of de bestrating in een tuin.

Een aantal werkzaamheden van een stratenmaker:

 • Grondwerk: Grondwerk bestaat onder andere uit het uitgraven, ophogen en egaliseren van de grond. Ook aanbrengen van drainage hoort hierbij. Het grondwerk is al het voorbereidende werk en zorgt ervoor dat de bestrating er mooi uit gaat zien.
 • Bestraten van tuin: Een tuinbestrating betekent minder onderhoud aan de tuin. Het kan daarnaast de tuin een nieuwe frisse uitstraling geven. Het is ook de start voor het aanleggen van een terras. Zowel een voor- als achtertuin kan worden bestraat.
 • Het aanleggen van een terras: Het aanleggen van een terras hoort ook bij de taken van een stratenmaker. Een terras kan aan vrijwel elke tuin worden aangebouwd, zo heb je een mooie plek om in de tuin te zitten.
 • Bestraten van een oprit: Een oprit bestraten is erg belangrijk aangezien de bestrating vaak zwaar belast wordt door voertuigen. Het bestraten van een oprit betekent dat het stevig wordt gemaakt, zo kan het jaren meegaan en blijft het er mooi uitzien.

Een stratenmaker heeft dus een divers takenpakket: tuin bestraten, oprit bestraten, aanleggen van terrassen en het voorbereiden van het grondwerk. Er wordt voor gezorgd dat alles er netjes uitziet en stevig wordt aangelegd. Zo gaat het lang mee en kan je er dus ook lang van genieten.

Wat kost een stratenmaker in Veendam?

De kosten van een stratenmaker in Veendam zijn afhankelijk van de ervaring van de stratenmaker, de klus maar ook de keuze voor het materiaal.

Wat kost een stratenmaker?

Een stratenmaker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Sommige straatmakers rekenen per m², dan zijn de kosten ongeveer €15,- per m². Wanneer het om een klein oppervlak gaat worden er vaak kosten per uur berekend, bij een groter oppervlakte wordt er vaker gekozen voor m². Hier komen de materiaalkosten nog bij op.

Wat kost het materiaal?

Dit is afhankelijk van het materiaal dat gekozen wordt. Natuursteen kost ongeveer €30 tot €65,- inclusief de arbeidskosten. Een betonbestrating is een goedkopere vorm van bestrating, dit kost dan €15,- tot €35,- per m².

bestrating Veendam

Kosten stratenmaker 2024

Materiaal Prijs per m²*
Betontegels €15,- tot €35,-
Flagstones €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-
Natuursteen €30,- tot €65,-

*Let op: dit is inclusief btw, arbeidskosten en voorrijkosten. Let wel op dat de prijzen kunnen variëren per stratenmaker.

Wat kost een stratenmaker in Veendam per uur?

Een stratenmaker in Veendam kost tussen de €30,- en €40,- per uur, afhankelijk van de ervaring. Voor een beginnende stratenmaker betaal je vaak tussen de €30,- en €35,- per uur. Voor een meer ervaren stratenmaker betaal je €35,- tot €40,- per uur. Dit kan natuurlijk enorm verschillen, bespreek daarom altijd de kosten met een stratenmaker.


Uurtarief stratenmaker 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stratenmakers in de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

Beginnende stratenmaker

Hoog
€35,- tot €40,-

Ervaren stratenmaker

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw stratenmaker

De arbeidskosten van een stratenmaker bestaan uit 65% van het totaalbedrag. De kosten voor materiaal zijn gemiddeld 30%. De overige kosten, vaak voorrijkosten, zijn 5% van het totaal.

prijsopbouw stratenmaker

Prijsvoorbeelden: bestrating Veendam

Hieronder geven we voorbeelden van de kosten van enkele vormen bestrating in Veendam. Deze kosten voor bestrating zijn gebaseerd op de gemiddelde prijs per klus en prijzen uit de bovenstaande prijstabel.

Grind plaatsen in tuin

Je hebt een tuin van 30 vierkante meter. Het kost €80,- per 10 m² grind. Om de tuin te bestraten met grind moet je dan rekening houden met een totaalprijs van €240,-.

Grind in tuin plaatsen

Gemiddelde prijs per 10 m²: €80,-

Totaalprijs voor 30 m² grind: €240,-

Betonbestrating plaatsen

Je wil een oppervlakte van 20 m² in je tuin bestraten. De gemiddelde prijs voor 10 vierkante meter betonbestrating is €250,-. De totaalprijs voor de bestrating is dan €750,-.

Betonbestrating plaatsen

Gemiddelde prijs per 10 m²: €250,-

Totaalprijs voor 20 m² betonbestrating: €750,-

Sierbestrating Veendam: natuursteen plaatsen in tuin

Je wil een oppervlakte van 40 m² in je tuin bestraten met sierbestrating in Veendam. Je kiest voor natuursteen. De kosten voor natuursteen zijn gemiddeld €500,- per 10 vierkante meter. Het bestraten van je tuin met natuursteen kost dan €2000,-.

Natuursteen plaatsen

Gemiddelde prijs per 10 m²: 500,-

Totaalprijs voor 40 m² natuursteen: €2000,-

Besparen op de kosten van een stratenmaker: tips

Wil je besparen op de kosten van een stratenmaker? Dat is begrijpelijk, wanneer je een groot oppervlakte laat bestraten kan het een flinke investering zijn. Gelukkig is er goed nieuws, want met de onderstaande tips kan je flink besparen op de kosten van een stratenmaker:

 • Begin met het verwijderen van de oude bestrating of het uitgraven van je oprit. Door dit zelf te doen is de stratenmaker minder lang bezig en bespaar je dus op het totaal van het uurtarief.
 • Vind een stratenmaker in je eigen regio, zo houd je de voorrijkosten namelijk zo laag mogelijk. Het vinden van een stratenmaker is vrij eenvoudig: vraag gratis offertes aan op De 10 Beste en wij koppelen je aan de stratenmaker binnen je regio.
 • Gratis offertes vergelijken op De 10 Beste kan je tot wel 40% laten besparen. Je krijgt namelijk meerdere aanboden van stratenmakers, je kiest zelf voor de stratenmaker met het beste aanbod.

bestrating

Stratenmaker in Veendam inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Een stratenmaker zorgt ervoor dat alle bestrating netjes en professioneel wordt uitgevoerd. Zo heb je altijd een mooi en verfrissend resultaat. Ze helpen je daarnaast ook bij het grondwerk en de keuze voor materiaal. Stratenmaker in Veendam inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Offertes aanvragen is geheel gratis en vrijblijvend. Je bespaart tot wel 40% en zit nergens aan vast. Je krijgt snel een aantal prijsopgaven opgestuurd, je kiest dan zelf de juiste vakman voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over bestrating in Veendam

Hieronder vind je veelgestelde vragen over bestrating in Veendam. Wat is een bestratingsverband? Welke soorten sierbestrating zijn er? Op deze vragen en meer geven we hieronder antwoord.

Wat is een bestratingsverband?

De manier voor het leggen van bestrating wordt bestratingsverbanden, of legverbanden, genoemd. De manier van leggen heeft bijvoorbeeld effect op de patronen, maar is ook belangrijk voor het stevig leggen van de bestrating.

Er zijn verschillende soorten bestratingsverbanden: wildverband, elleboogverband of blokverband. Het wildverband heeft geen vast patroon of motief, maar is een afwisseling tussen grote en kleine tegels. Bij het elleboogverband staan de stenen in een hoek tegen elkaar aan, het ziet eruit als de hoek van een elleboog. Het blokverband is de vorming van een vierkant door klinkers. Dit zijn slechts een aantal van de soorten bestratingsverbanden. Bekijk goed welk verband het best past bij jou wensen en bespreek het met de straatmaker.

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten tegels en stenen voor sierbestrating. De keuze voor het materiaal is geheel afhankelijk van je wensen en wat past binnen bijvoorbeeld je tuin of de oprit.

Een aantal voorbeelden van sierbestrating:
<

 • Koppelstones: Koppelstones bestaan al een lange tijd. Het gaat om kleine, vierkante formaat stenen. Ze passen goed in moderne, maar ook landelijke tuinen.
 • Betontegels: Betontegels gaan erg lang mee en zijn bovendien erg goedkoop. Ze zijn er in verschillende kleuren en formaten en worden daarom veel gebruikt bij alle soorten bestrating.
 • Waaltjes: Dit zijn langwerpige en smalle stenen. Het wordt veel gebruikt om een legverband te leggen, hierdoor past het erg goed bij een oprit of terras.
 • Klinkers: Klinkers komen voor in veel stijlen: kleiklinkers of natuursteenklinkers zijn enkele voorbeelden. Het zijn lange en korte stenen die je veel ziet in de bestrating in.

Wat zijn de voordelen van je tuin laten bestraten?

Een tuin laten bestraten betekent dat je minder tuinonderhoud hoeft uit te voeren, bijvoorbeeld grasmaaien of het snoeien van planten. Hierdoor heb je in sommige gevallen ook minder last van insecten. Daarnaast kan het zorgen voor een mooie uitstraling.

Het aanleggen van een terras kan ook onderdeel zijn van een tuin bestrating, hierdoor heb je een mooi gebied in de tuin om bijvoorbeeld te barbecueën in de zomer. Bepaalde tegels zorgen er ook voor dat regenplassen niet meer voorkomen op het pad.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het inschakelen van een stratenmaker. Het eerste is om te beslissen voor een stratenmaker die per vierkante meter of per uur rekent.

De tweede is om te bepalen of je voor een zelfstandige stratenmaker of bestratingsbedrijf gaat. Dit heeft effect op de kosten – meer ervaren betekent vaak ook iets duurdere kosten.

Het derde en laatste is om te kijken of de stratenmaker keurmerken of certificaten heeft. Voorbeelden zijn Vereniging Modern Straatwerk en de Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland. Deze staat garant voor kwaliteit, moderne bestrating en het bijhouden van de nieuwste technieken.