Vind de beste stratenmaker in Boxtel


Op zoek naar een stratenmaker in Boxtel? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stratenmakers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste stratenmakers in Boxtel

In het onderstaande overzicht vind je de beste stratenmakers uit Boxtel op rij. Vind snel en eenvoudig een stratenmaker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste stratenmakers in Boxtel voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis stratenmaker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste stratenmakers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis stratenmaker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Stratenmaker Boxtel inschakelen via De 10 Beste

Een stratenmaker kan veel voor je betekenen op het gebied van terrassen, pleinen en paden. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inschakelen van een stratenmaker in Boxtel. Bijvoorbeeld op het gebied van de prijs. Een stratenmaker kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €30,- en de €40,- per uur, en sommige werkzaamheden kosten zo’n €10,- tot €20,- per m².

Ben je benieuwd naar de kosten van een stratenmaker? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over het vinden, inschakelen en kiezen van de beste stratenmaker.

Belangrijkste informatie over bestrating in Boxtel

 • Het uurtarief van een stratenmaker varieert tussen €30,- en €40,-.
 • De kosten van straatwerk liggen gemiddeld tussen €10,- en €20,- per m².
 • De prijs van bestrating in Boxtel varieert, bijvoorbeeld betontegels kosten €15,- tot €35,- per m², en natuursteen kost €30,- tot €65,- per m².
 • Factoren die de prijzen beïnvloeden zijn: oppervlakte, arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten.
 • Oppervlakte is een belangrijke factor en veel klussen worden per m² berekend.
 • Arbeidskosten vormen ongeveer 65% van de totaalprijs en verschillen per stratenmaker. Materiaalkosten maken ongeveer 30% van de kosten uit en omvatten stenen, opsluitbanden en tegels.
 • Om te besparen op een stratenmaker kun je voorbereidend werk zelf doen, standaard materialen kiezen, samenwerken met buren, kortingen vragen, rustigere periodes plannen, duidelijke opdrachtomschrijvingen hanteren, referenties controleren en offertes vergelijken.


Wat kost het inschakelen van een stratenmaker in Boxtel?

Bij het inschakelen van een stratenmaker in Boxtel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden op het gebied van kosten. De kosten worden namelijk beïnvloed door een aantal verschillende factoren, waaronder het uurtarief, de materiaalkosten en het oppervlakte.

Toch zijn er een aantal gemiddelde kosten om je toch een beeld te geven. Zo ligt het uurtarief van een stratenmaker tussen de €30,- en de €40,-, en kost eenvoudig straatwerk zo’n €10,- tot €20,- per m².

Als laatste kun je ook nog kijken naar de gemiddelde kosten van de verschillende materialen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de betontegels, €15,- tot €35,- per m², en de natuursteen, €30,- tot €65,- per m². Het verschil tussen deze twee komt simpelweg doordat sommige materialen nou eenmaal duurder zijn dan andere.

stratenmaker Boxtel

Stratenmaker kosten 2024

Type werk Prijs
Stratenmaker per uur €30,- tot €40,-
Materiaalkosten per m² €15,- tot €65,-
Eenvoudig straatwerk per m² €10,- tot €20,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw.

Wat is het uurtarief van een stratenmaker in Boxtel?

Één van de onderdelen die een groot verschil maakt in de prijs van een stratenmaker in Boxtel is het uurtarief, of de arbeidskosten. Voor een stratenmaker ligt het gemiddelde op €30,- tot €40,- per uur. Vaak betaal je voor een beginnende stratenmaker iets minder dan voor een ervaren stratenmaker. Ook het bedrijf kan hier een verschil in maken.


Uurtarief stratenmaker 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stratenmakers in de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

Beginnende stratenmaker

Hoog
€35,- tot €40,-

Ervaren stratenmaker

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren hebben invloed op de prijzen van een stratenmaker?

Het is al een aantal keren genoemd: de verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. Maar wat zijn deze factoren precies? Hieronder vind je een opsomming met een aantal voorbeelden.

 • Oppervlakte. Hoe groter de klus, hoe duurder de prijs. Heel veel klussen worden dan ook per m² berekend. Zo kost eenvoudig straatwerk tussen de €10,- en de €20,- per m².
 • Arbeidskosten. De arbeidskosten maken ongeveer 65 % van de totaalprijs. Elke vakman vraagt een ander bedrag, en daarom is het ook belangrijk dat je hier van tevoren naar informeert.
 • Materiaalkosten. Ongeveer 30% van de kosten worden opgemaakt door de materiaalkosten. Het gaat hierbij om het bedrag wat je betaald voor de stenen, opsluitbanden, het grind of de tegels.
 • Voorrijkosten. Ook de voorrijkosten spelen een, iets kleinere, rol. Vaak bedraagt dit €0,30 per km. Het is dus slim om te kiezen voor een stratenmaker bij jou in de regio om dit bedrag zo laag mogelijk te houden.

Materiaalkosten 2024

Materiaal Prijs per m²
Betontegels €15,- tot €35,-
Flagstones €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-
Natuursteen €30,- tot €65,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven.

Besparen op een stratenmaker: zo doe je dat!

Gelukkig, doordat er zoveel verschillende factoren de prijs beïnvloeden, zijn er veel manieren waarop je kunt besparen op een stratenmaker. Hier vind je een aantal tips die je hierbij kunt gebruiken.

 1. Overweeg om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van oude bestrating.
 2. Kies voor standaard bestratingsmaterialen in plaats van luxe opties, dit kan kosten besparen.
 3. Werk samen met buren of buurtgenoten om grotere projecten gezamenlijk aan te pakken en kosten te delen.
 4. Informeer bij de stratenmaker of er mogelijkheden zijn voor kortingen of acties.
 5. Plan het bestratingsproject in een rustigere periode, wanneer stratenmakers mogelijk lagere tarieven hanteren.
 6. Zorg voor een duidelijke en gedetailleerde opdrachtomschrijving om misverstanden en extra kosten te voorkomen.
 7. Vraag om referenties en bekijk het eerdere werk van de stratenmaker om ervoor te zorgen dat ze goede kwaliteit leveren.
 8. Vergelijk offertes van verschillende stratenmakers via de10beste om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

bestrating Boxtel

Prijsvoorbeelden van stratenmakers

Het berekenen van de prijs van een stratenmaker kan verwarrend zijn. Daarom vind je hieronder een aantal prijsvoorbeelden beschreven. Het gaat hierbij over de gemiddelde prijzen per specifieke klus.

Plaatsen van betonbestrating

Je wilt een terras van 20 m² laten bestraten met betonbestrating. Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kost betonbestrating gemiddeld €25,- per m². Dat betekent dat je voor een terras van 20 m² in totaal €500,- betaald.

Sierbestrating Boxtel plaatsen

Voor sierbestrating Boxtel betaal je gemiddeld €40,-. Wanneer je een stuk tuin van 10 m² wil laten bestraten kost dit 10 m² x 40 = €400,-.

Hoe kies je voor de beste stratenmaker in Boxtel?

Een stratenmaker vinden is goed te doen, zodra je weet waar je op moet letten. Maar hoe kies je voor de beste stratenmaker in Boxtel? Hieronder vind je een aantal tips en opmerkingen die je hierbij kunnen helpen.

Wordt er per uur of per vierkante meter gerekend?

Bij een stratenmaker is het afhankelijk van het bedrijf of het per m² of per uur gerekend wordt. Wanneer je kijkt naar de materiaalkosten zul je zien dat het hierbij gaat om vierkante meter. Dit komt doordat het oppervlakte de uiteindelijke eindprijs bepaald. Maar stratenmakers werken ook met een uurtarief van gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Vaak gaan deze twee onderdelen hand in hand en vormen ze samen de uiteindelijke prijs. Toch is het goed om van tevoren afspraken te maken over hoe de stratenmaker te werk gaat om verrassingen te voorkomen.

Zelfstandige stratenmaker of groot bedrijf

Bij het kiezen van een stratenmaker heb je twee keuzes, je kunt kiezen voor een stratenmaker die bij een klein bedrijf werkt of als zzp’er te werk gaat, maar je kunt ook kiezen voor een groot bedrijf. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Vaak kost een groot bedrijf meer geld, maar hebben deze ook sneller tijd voor jou. Bij een grote klus kun je vaak beter voor een groot bedrijf kiezen, maar voor kleinere klussen kun je ook prima bij een zzp’er aankloppen.

Keurmerken en certificaten

Voordat je met een vakman in zee gaat, is het belangrijk om te vragen naar de keurmerken en certificaten van het bedrijf of de stratenmaker zelf. Zo krijg je een duidelijk beeld van de vaardigheden n kwaliteit van de vakman.

De locatie van de stratenmaker

Wanneer je de beste stratenmaker wil vinden is het belangrijk dat je niet te ver van huis zoekt. Dit is niet alleen voordelig in de portemonnee, omdat je bespaart op de voorrijkosten, maar ook omdat stratenmakers in de regio vaak een betere impressie willen nalaten. Veel bedrijven werken namelijk met mond-tot-mondreclame en willen dat jij een goed woordje doet bij je buren en familie.

bestrating

Stratenmaker Boxtel inschakelen? Vergelijk via De 10 Beste!

Hoeveel je betaald voor een stratenmaker in Boxtel is afhankelijk van de arbeidskosten, en het oppervlakte. Zo kost een stratenmaker gemiddeld €30,- tot €40,- per uur, en betaal je voor eenvoudig straatwerk ongeveer €10,- tot €20,- per m². Maar het grootste onderdeel is de materiaalkosten. Sommige materialen zijn veel duurder dan andere waardoor er grote verschillen in kosten kunnen zitten gebaseerd op welk materiaal je kiest.

De keuze in materiaal is dus één manier waarop je kunt besparen op een stratenmaker. Ook kun je zelf kleine werken uitvoeren, met buren samenwerken of de stratenmaker buiten het hoogseizoen inhuren. Maar naast al deze opties is er nog een manier waarop je geld kunt besparen, en dat is door middel van offertes aanvragen. Via de gratis, en vrijblijvende, aanvraag via De 10 Beste kom je snel en makkelijk in contact met stratenmakers bij jou in de regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over bestrating in Boxtel

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over bestrating in Boxtel.

Wat bedoelen we met een bestratingsverband?

Een bestratingsverband gaat over de manier waarop stenen of tegels worden gelegd om een pad, oprit of plein te maken. Het gaat over de specifieke ordening van de bestratingsmaterialen, zoals bakstenen of klinkers. Verschillende verbanden, zoals het halfsteensverband of het visgraatverband, geven een ander uiterlijk en hebben verschillende eigenschappen qua stabiliteit en duurzaamheid.

Het bestratingsverband bepaalt dus hoe de stenen worden geplaatst om een vlakke en solide ondergrond te vormen.

Welke soorten sierbestratingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten sierbestratingen beschikbaar. Enkele populaire opties zijn betontegels, natuurstenen tegels, klinkers, grind en houten vlonders. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Sierbestrating wordt gebruikt om buitenruimtes zoals tuinen, opritten en terrassen mooier en functioneler te maken.

Waarom laat je een tuin bestraten?

Een tuin bestraten heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een vlakke en stabiele ondergrond waarop je gemakkelijk kunt lopen en meubilair kunt plaatsen. Bestrating maakt het onderhoud van de tuin eenvoudiger, omdat er minder gras of planten zijn om te verzorgen. Het geeft ook een verzorgde uitstraling aan de tuin en het zorgt voor ruimte voor diverse activiteiten zoals zitten, spelen of tuinieren.

Welke keurmerken zijn er voor stratenmakers?

Er zijn verschillende keurmerken voor stratenmakers, waaronder het KOMO-keurmerk, het VCA-keurmerk en het DUBOkeur. Het KOMO-keurmerk garandeert kwaliteit en voldoet aan technische eisen. Het VCA-keurmerk toont aan dat een stratenmaker veilig en milieubewust werkt. Het DUBOkeur richt zich op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van materialen en werkmethoden.