Vind de beste incasso expert in Oss


Op zoek naar een incasso expert in Oss? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele incassobureaus zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste incassobureaus in Oss

In het onderstaande overzicht vind je de beste incassobureaus uit Oss op rij. Vind snel en eenvoudig een incasso expert voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste incassobureaus in Oss voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis incasso expert offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste incassobureaus op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis incasso expert offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.incassobureau Oss

Wat kost een incassobureau in Oss?

Voor de maximale incassokosten is de Wet Incasso kosten opgesteld. In deze wet staat de regelgeving omtrent incassokosten. Bijvoorbeeld over de onkosten die een incassobureau in Oss mag rekenen wanneer ze een schuldeiser helpen. De kosten van een incassobureau kunnen dus erg verschillen.

Bij de eerste €2.500,- aan incassokosten mag het incassobureau maximaal 15% aan vordering vragen. Dit percentage wordt per €2.500 lager. Het incassobureau mag bijvoorbeeld maar 10% vordering vormen wanneer het gaat om een bedrag tussen de €2.500,- en €5.000,-.

Over de incassokosten wordt natuurlijk ook btw gerekend. Het verschilt per zaak wie deze btw moet betalen. Wanneer de schuldeiser btw-plichtig is moet de schuldeiser btw betalen over de kosten. Wanneer een incassobureau wordt ingeschakeld door een particulier hoeft de schuldeiser in veel gevallen geen btw te betalen, dan wordt dit betaald door de wanbetaler.

Veel incassobureaus werken met het no cure, no pay principe. In dat geval betaalt de wanbetaler de kosten van de incasso. Zo zit er weinig risico op het inhuren van een incassobureau.

incasso Oss

Maximale incassokosten 2024

Hoofdsom Percentage*
Eerste €2.500,- 15%
Volgende €2.500,- 10%
Volgende €5000,- 10%
Boven de €200.000 0,5%

*In sommige gevallen wordt dit verhoogd met de btw.

Wat is het uurtarief van een incassobureau in Oss?

Bij simpele klussen wordt er vaak een uurtarief gerekend door een incassobureau in Oss. Voor kleine klussen en particulieren ligt dit tussen de €75,- en €140,-. Voor bedrijven en grotere klussen ligt dit bedrag tussen de €140,- en €205,-.


Uurtarief incassobureau 2024

€75,- tot €205,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van incassobureaus in de regio.)

Laag uurtarief
€75,- tot €140,-

Kleinere klussen en particulieren

Hoog uurtarief
€140,- tot €205,-

Grote klussen en bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau zorgt ervoor dat openstaande factureren worden betaald door debiteuren. Door een incassobureau in te schakelen verhoog je de kans dat deze betaald worden met 90%. Een incassobureau doet er alles aan om de taak te verrichten voor het hogerop gezocht moet worden.

Wat zijn de andere werkzaamheden van een incassobureau?

  • Onbetaalde facturen innen van wanbetalers
  • Buitengerechtelijke incasso opstarten
  • Gerechtelijke incasso’s opstarten
  • Inschakelen van gerechtsdeurwaarders voor beslaglegging
  • Het uitvoeren van debiteurenbeheer
  • Het opkopen van openstaande facturen

Wanneer een incassobureau in wordt ingeschakeld regelen zij al het contact met de wanbetaler, zo hoef je je geen zorgen te maken over de communicatie tussen jou en de wanbetaler. De werkwijze van een incassobureau verschilt, maar over het algemeen beginnen ze met het sturen van brieven en documenten. Zo krijgt de wanbetaler meerdere betalingsherinneringen en dus ook meerdere kansen om het openstaande bedrag te voldoen. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen ze ervoor kiezen om een deurwaarder in te schakelen. Deze kan bijvoorbeeld beslag leggen op loon of een dagvaarding uitbrengen.

Incassobureau Oss: waar moet je op letten?

Het is niet zo dat je elke dag een incassobureau in Oss inschakelt. Het is daarom wel handig om te weten waat je precies op moet letten. Met de onderstaande tips weet je zeker dat je voor het juiste incassobureau kiest:

  • De meest bureau’s bieden de optie voor een kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek kan je de zaak bespreken en krijg je advies van het incassobureau. Dit is het perfecte moment om te kijken of het incassobureau geschikt is.
  • Er zijn keurmerken voor incassobureau’s, zoals het Incasso Keurmerk. Heeft het bureau dit keurmerk? Dan weet je dat ze zich houden aan strenge gedragscodes.
  • Als je veel last hebt van wanbetalers zou je een contract kunnen afsluiten. Een professioneel incassobureau kan dit altijd aanbieden.

incassobureau inschakelen Oss

Incassobureau inschakelen in Oss? Vergelijk via De 10 Beste!

Een incassobureau kan worden ingeschakeld door particuliere en zakelijke klanten. Ze helpen bij het innen van openstaande facturen en zorgen ervoor dat wanbetalers toch gaan betalen. Vaak werken ze met het no cure, no pay principe. Zo heb je weinig risico wanneer je een incassobureau inschakelt. Wil je een incassobureau inschakelen in Oss?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen krijg je de beste prijzen. Je vergelijkt zelf de incassobureaus op basis van ervaring en kosten. De offerteaanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: incasso Oss

Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen over incasso in Oss, bijvoorbeeld over de voordelen van een incassobureau en wat het no cure, no pay principe precies betekent.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau kan worden ingeschakeld wanneer een partij zijn schulden of rekeningen niet betaald. Het incassobureau zorgt er dan voor dat de debiteuren toch moeten betalen, bijvoorbeeld door regelingen of andere alternatieven te bieden.

Er zijn geen wettelijke richtlijnen wanneer een incassobureau ingeschakeld kan worden. Het is al mogelijk om een incassobureau in te schakelen na het missen van één herinnering op een rekening. Dit wordt echter niet aangeraden, aangezien het de relatie tussen partijen negatief kan beïnvloeden. Begin eerst met duidelijke afspraken, als deze niet worden nagekomen kan je altijd een incassobureau inschakelen.

Het inschakelen van een incassobureau kan worden gedaan door particuliere en zakelijke klanten.

Hoe kan een incassobureau ondernemers en particulieren helpen?

Een incassobureau kan worden ingeschakeld voor particuliere en zakelijke klanten. Bijvoorbeeld wanneer je als particulier een woning verhuurt, maar de huurder weigert te betalen. In dat geval kan je een incassobureau inschakelen. Het incassobureau zorgt er dan voor dat de huurder toch gaat betalen.

Voor zakelijke klanten werkt dit vrijwel hetzelfde. Wanneer je een consument hebt die niet betaald, kan je een incassobureau inschakelen. De consument krijgt dan betalingsherinneringen en moet bovendien incassokosten betalen bovenop de oorspronkelijke rekening.

Wat is no cure, no pay?

No cure, no pay betekent dat de dienstverlener, in dit geval het incassobureau, alleen betaald wordt als de dienst tot een goed einde is gebracht. Veel incassobureaus werken met dit principe. Een incassobureau die werkt met het no cure, no pay principe haalt de kosten van de werkzaamheden die verricht worden op rekening van de debiteur. De debiteur betaalt dus de incassokosten bovenop de oorspronkelijke factuur.

Houd er wel rekening mee dat dit alleen geldt bij een buitengerechtelijke incasso. De reden hiervoor is dat er te veel kosten verbonden zijn aan een gerechtelijke incasso. Maar zelfs in het geval van een gerechtelijke incasso is de kans groot dat de debiteur een deel, of het gehele bedrag, van de incassokosten moet betalen.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een incassobureau?

Het inschakelen van een incassobureau kan een hoop tijd en energie besparen. Het is namelijk vervelend als een partij niet betaald. In veel gevallen is het lastig om dit zelf op te lossen, een incassobureau kan hier gelukkig bij helpen.

Een incassobureau is daarnaast ook een bemiddelaar. Zo kan je de relatie met de andere partij op een goede manier onderhouden.

Een aantal voordelen van incassobureaus zijn:
Een incassobureau is altijd klantvriendelijk. Daarnaast breng het no cure, no pay principe weinig risico’s met zich mee. Incassobureaus hebben ook ervaring en de juiste training gehad, dit betekent een harde en efficiënte aanpak van elke klus.