Vind de beste elektricien in Heemskerk


Op zoek naar een elektricien in Heemskerk? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele elektriciens zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste elektriciens in Heemskerk

In het onderstaande overzicht vind je de beste elektriciens uit Heemskerk op rij. Vind snel en eenvoudig een elektricien voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste elektriciens in Heemskerk voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis elektricien offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste elektriciens op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis elektricien offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.elektricien Heemskerk

Wat doet een elektromonteur in Heemskerk?

Een elektromonteur in Heemskerk schakel je in voor werken met stroom en elektra. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van elektriciteit, het vervangen van een meterkast of het verhelpen van stroomstoringen.

Een aantal werkzaamheden van elektriciens zijn:

 • Elektra schema’s opstellen: Een elektra schema is een tekening van hoe de elektriciteit wordt aangelegd en wat er nodig is. Er staat op waar de wandcontactdozen, de meterkast en aansluitpunten worden geplaatst. Een elektricien kan een vakkundig schema opstellen dat rekening houd met je wensen.
 • Aanleggen van elektriciteit: Het aanleggen van een elektriciteit is een lastige klus, je moet bijvoorbeeld rekening houden met het plaatsen van stopcontacten, lichtschakelaars en bedenken hoeveel groepen er nodig zijn. Een elektromonteur kan deze klus efficiënt aanpakken. Zo is het hele huis veilig van stroom voorzien.
 • Vervangen van groepenkast: Wanneer de groepenkasten verouderd zijn, bijvoorbeeld in een oud huis, moet de groepenkast worden vervangen. Dit kan ook als er te weinig groepen op de stoppenkast zit.
 • Verhelpen van stroomstoringen en kortsluitingen: Wanneer er een stroomstoring of kortsluiting is die niet makkelijk verholpen kan worden, zal een elektromonteur de problematiek oplossen.
 • Aardlekschakelaar aansluiten: Het aansluiten van een aardlekschakelaar hoort uiteraard ook bij het takenpakket van een elektricien. Het aansluiten van een aardlekschakelaar bestaat ook uit het vervangen van een oude aardlekschakelaar.

De taken van een elektricien lopen dus erg uiteen. Ze helpen bij de installatie van verlichting, maar hebben ook de kennis en ervaring om bijvoorbeeld groepenkasten te vervangen.

Wat kost een elektricien in Heemskerk?

De kosten van een elektricien in Heemskerk liggen aan de ervaring van de elektromonteur. Een beginnende elektricien rekent ongeveer €35,- tot €45,- per uur. Een groter bedrijf, of meer ervaren elektricien, rekent tussen de €45,- en €70,- per uur. Vaak worden er ook een vast uurtarief berekent per klus, dit komt omdat bepaalde werkzaamheden arbeidsintensiever zijn dan andere klussen.

Hoeveel kosten de verschillende klussen?

Het aanleggen van elektriciteit kost gemiddeld €1.550,- tot €2.000,-. Dit is afhankelijk van de grootte van de klus. Voor een kleinere woning betaal je uiteraard minder dan voor een groot bedrijfspand. Voor het vervangen van de meterkast betaal je ongeveer €485,- tot €660,-, hier zit de nieuwe meterkast ook bij in.

De aansluiting van een aardlekschakelaar kost €155,- tot €165,- en het aanleggen van een stopcontact €55,- tot €80,-. De kosten per klus zijn inclusief btw, materiaal en uurtarief. In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken.

elektromonteur Heemskerk

Kosten elektricien 2024

Gemiddelde prijs*

Type klus
Stopcontact aanleggen €55,- tot €80,-
Aansluiten aardlekschakelaar €115,- tot €165,-
Vervangen meterkast €485,- tot €660,-
Aanleggen verlichting €540,- tot €780,-
Aanleggen elektriciteit €1.550,- tot €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen variëren per elektricien.

Uurtarief elektricien: Heemskerk

Een zelfstandige elektricien in Heemskerk of klein bedrijf vragen gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor een groter bedrijf en mkb’ers betaal je ongeveer €45,- tot €70,-.


Uurtarief elektricien 2024

€25,- tot €70,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van elektriciens in de regio.)

Laag
€35,- tot €45,-

ZZP’ers

Hoog
€45,- tot €70,-

Mkb’ers

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een elektricien opgebouwd?

De arbeidskosten zijn ongeveer 60% van de totaalprijs. Dit is uiteraard afhankelijk van de ervaring en het uurtarief van de elektricien die je inhuurt. De materiaalkosten zijn 35% van het geheel, dit bestaat uit materialen zoals bijvoorbeeld een nieuw stopcontact. Als laatst zijn er de overige kosten, dit is 5% van het geheel. Hierbij moet je denken aan voorrijkosten.

prijsopbouw elektricien

Bespaartips voor elektriciteitswerken

Besparen op een elektricien is zeker mogelijk. Met de onderstaande tips kan je besparen op de kosten voor het inschakelen van een elektricien.

 • Bereid zelf het één en ander voor. We raden absoluut niet aan om zelf bezig te gaan met de elektriciteit in huis, maar afhankelijk van de klus kan je zelf voorbereidende taken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het vrijmaken van de ruimte om je elektriciteitsmeter en de plek waar elektriciteit wordt gelegd.
 • Zoek een elektricien in de buurt. Zo bespaar je namelijk flink op de voorrijkosten. Door gratis offertes te vergelijken op De 10 Beste ben je gegarandeerd dat je in contact komt met een elektricien uit je eigen regio.
 • Dat is dan ook de derde tips: vergelijk gratis offertes op De 10 Beste! Niet alleen betaal je niks voor de aanvraag, maar je hebt zelf ook de keuze voor de elektricien. Je krijgt tot wel vijf aanboden van elektromonteurs, je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod.

elektricien in de buurt van Heemskerk

Besparen op een elektricien in Heemskerk? Vergelijk gratis offertes!

Een elektricien in Heemskerk kan veel voor je betekenen. Ze helpen je bij de aansluiting van elektra, maar helpen ook bij problematiek in bijvoorbeeld de meterkast of bij een stroomstoring. Elektriciens hebben de juiste ervaring en kennis om elke klus met succes af te ronden. Elektromonteur inschakelen?

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je nergens aan vastzit. Je kan tot wel 40% besparen op de kosten door offertes te vergelijken. Daarnaast word je geholpen door een elektricien in de regio, zo bespaar je ook op eventuele voorrijkosten!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: elektromonteur Heemskerk

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over de beste elektromonteur in Heemskerk, bijvoorbeeld over het aanleggen van elektra en hoe je kortsluiting kan voorkomen.

Hoe wordt elektra aangelegd?

Een elektromonteur maakt eerst een ontwerp. Hierin staat waar en hoe alle elektriciteit wordt aangelegd. Dit zijn bijvoorbeeld de stopcontacten en schakelaars inclusief de juiste elektradraden. Daarna wordt de stroomgroep uitgeschakeld. Vervolgens wordt er een centraaldoos geplaatst, of een bestaande onderhouden.

De volgende stap is het daadwerkelijk leggen van de elektriciteit. Vanaf de centraaldoos naar de muren wordt het begin gemaakt. Vervolgens wordt alles afgetekend, geboord en gefreesd. Nu worden de elektriciteitsleidingen geplaatst en de draden door de buis gevoerd.

Als laatste worden de draden in de centraaldoos en muurdoos vastgemaakt en wordt alles netjes afgewerkt.

Hoe voorkom je kortsluiting?

Het voorkomen van een kortsluiting kan al worden gedaan met een paar tips:

 • Controleer regelmatig de elektrische kabels op beschadigingen.
 • Gebruik nooit meer ampère dan is toegestaan.
 • Gebruik alleen apparaten met een CE label. Dit label betekent dat het apparaat voldoet aan de minimale eisen van bedrading.
 • Vermijd het plaatsen van elektrische snoeren onder objecten, bijvoorbeeld onder tapijt.
 • Bij het verwijderen van een stekker uit het stopcontact, nooit trekken aan het draad. Gebruik altijd de stekker zelf.
 • Wanneer je verlengsnoeren gebruikt moet je deze altijd uitrollen, hierdoor krijg je minder storingen in het circuit.
 • Combineer ook nooit verlengsnoeren, zo maak je te veel gebruiken van een stroomgroep.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Wanneer de stroom in huis is uitgevallen heb je last van een stroomstoring. Kijk altijd of de storing buiten of binnen je huis is. Als de buren geen stroom hebben, de zekeringen nog heel zijn in de meterkast en de aardlekschakelaar goed staat is het stroomstoring door buiten.

Is het een probleem binnenshuis? In de meeste gevallen kan je de schakelaar weer omhoogduwen. Dan heb je weer stroom. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een elektricien in te schakelen, bijvoorbeeld als het probleem veel voorkomt.

Is het een probleem buitenshuis? Meld de storing bij het nationale storingsnummer. Wanneer de storing langer dan vier uur aanhoudt kan je een vergoeding krijgen.

Wat is een erkende elektricien?

Een erkende elektricien is een vakman die zich verbonden heeft aan een keurmerk en een certificatie bezit. Zo ben je zeker dat de elektricien veilig en betrouwbaar werkt.

InstallQ is een centraal loket waar erkenningen voor veel monteurs en installateurs kunnen worden aangevraagd. Ze waarborgen veiligheid, professionaliteit en kwaliteit.

Het KOMO-keurmerk is ook van toepassing voor elektriciens. Het KOMO-keurmerk wordt gegeven aan elektriciens die kwaliteit leveren.