Dakpannen laten vervangen?

Op zoek naar de beste dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Kosten dakpannen vervangen

Losse of verdwenen dakpannen komen veel voor, bijvoorbeeld na een storm of hevige windbuis. Daarbij kunnen de bestaande dakpannen natuurlijk ook kapot gaan. In dat geval is het tijd om de dakpannen te vervangen. Ben je benieuwd wat de kosten zijn? Lees dan snel verder. Liever met een dakdekker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40%. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.Wat kost het vervangen van dakpannen?

De kosten voor het vervangen van dakpannen ligt tussen de €85,- tot €150,- per vierkante meter. Dit gaat dan om betonnen of keramische dakpannen.

Wil je alle dakpannen laten verwijderen en vervangen?

De kosten voor het vervangen van dakpannen ligt tussen de €85,- tot €150,- per vierkante meter. Dit gaat dan om betonnen of keramische dakpannen.

De kosten voor het verwijderen van dakpannen en vervangen met nieuwe voor betonnen dakpannen kost gemiddeld €3.100,- tot €3.500,- voor het hele dak. Voor keramische dakpannen zijn de kosten dan €5.000,- tot €4.400,-. Laat je het dak vervolgens ook nog coaten? Dan kost het €5.200,- tot €5.500,-.

Dakpannen vervangen kosten 2023

Werkzaamheden Materiaal dakpan Kosten*
Nieuwe dakpannen Beton of keramisch €85,- tot €150,- per m²
Dakpannen verwijderen en vervangen Beton €3.100,- tot €3.500,-
Dakpannen verwijderen en vervangen Keramisch €4.000,- tot €4.400,-
Dakpannen verwijderen, vervangen en coaten Keramisch €5.200,- tot €5.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk offertes van dakdekkers voor de echte prijzen aan.

Wat kosten verschillende soorten dakpannen?

Wanneer je dakpannen laat vervangen kies je vaak uit keramische of betonnen dakpannen. De prijzen verschillen per materiaal, dit komt omdat ze verschillende levensduren hebben.

De meest betaalbare optie zijn betonnen dakpannen. De kosten voor betonnen dakpannen zijn €50,- per m². Betondakpannen hebben een gemiddelde levensduur van dertig jaar, maar ook dit kan erg verschillen. Hierbij is het wel belangrijk dat je af en toe een dakonderhoud inplant. Keramische dakpannen kosten iets meer, €60,- per m², maar gaan wel een stuk langer mee: gemiddeld vijftig jaar.

Beide soorten dakpannen zien er uiteraard ook anders uit. Keramische dakpannen zijn meer natuurlijk, betonnen dakpannen zijn de traditionele dakpannen die je vaak op daken ziet liggen..

Kosten dakpannen 2023

Materiaal Gemiddelde kosten* Levensduur**
Betonnen dakpannen €50,- per m² Dertig jaar
Keramische dakpannen €60,- per m² Vijftig jaar

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen. Voor de exacte prijzen kan je het best een dakdekker om advies vragen. Ontvang gratis offertes en kom in contact met een dakdekker in je regio.
**Dit zijn gemiddelde levensduren, bij weinig onderhoud kan de levensduur lager uitvallen.

Extra opties bij het vervangen van dakpannen

Wanneer je dakpannen laat vervangen zou je eventueel ook nog kiezen voor extra opties. Deze keuzes zijn geheel optioneel, maar bieden wel een grote meerwaarde:

  • Coaten van dakpannen: tijdens het vervangen van dakpannen kan je er ook voor kiezen om de dakpannen te laten coaten. Een coating is een beschermende laag die zorgt dat vuil minder goed kan hechten aan de dakpannen. Het resultaat is dat de dakpannen er langer netjes uit zullen zien en er minder onderhoud nodig is.
  • Isoleren tijdens vervangen: het hoort niet zozeer bij de dakpannen, maar het is wel iets om over na te denken: wanneer er dakpannen moeten worden vervangen, is dit ook de ideale tijd voor het isoleren van het dak. De dakdekker is immers toch al bezig en heeft de ruimte ervoor.
  • Vervangen panlatten en dakbeschot: hier heb je helaas niet veel keuze in. Wanneer de dakdekker ziet dat de panlatten en het dakbeschot aan vervanging toe zijn, zal dit ook moeten worden vervangen.

Dakpannen vervangen?

Vind snel en eenvoudig een dakdekker en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Hoe kan je besparen op de kosten voor het vervangen van dakpannen?

Wanneer een heel dak aan dakpannen moet worden vervangen kunnen de kosten flink oplopen. Gelukkig zijn er enkele manieren om de kosten voor het vervangen van dakpannen zo laag mogelijk te houden.

  • Als eerste raden we je aan een dakdekker in je eigen regio te zoeken. Zo houd je de voorrijkosten laag en kan je bovendien snel worden geholpen.
  • Je zou gebruik kunnen maken van tweedehands dakpannen. Dit is een stuk goedkoper, de dakdekker kan met elk materiaal werken. Zolang de dakpannen nog in goede staat verkeren is er niks aan de hand.
  • Woon je in een rijtjeshuis of 2-onder-1-kap? Dan zou je met je buren kunnen overleggen om het hele dak aan te pakken. Zo kan je de kosten delen, dit kan ook voor een flinke besparing zoeken.
  • Als laatst geven we je de tip om gratis offertes te vergelijken op De 10 Beste. Je kan namelijk tot wel 40% besparen, je kiest namelijk zelf voor de dakdekker met het beste aanbod.

Wanneer moeten dakpannen worden vervangen?

Dakpannen kunnen wel dertig tot vijftig jaar meegaan. Het is dus niet vaak nodig dat de dakpannen worden vervangen.

De meest logische keuze voor het vervangen is dan ook om wanneer de dakpannen toch oud en poreus zijn te vervangen. Dit kan je zien aan hoe de dakpannen er uit zien. In de winter kunnen ze dan ook wel eens kapotvriezen.

Alhoewel dakpannen dus lang mee kunnen gaan is het wel verstandig om één keer per jaar een dakdekker in te schakelen voor een dakinspectie. Dan weet je zeker of de kwaliteit van de dakpannen no goed is.

Een andere keuze is om de uitstraling van het dak te vervangen. Daarbij worden dakpannen ook vaak vervangen wanneer er dakisolatie wordt geplaatst of wanneer er zonnepanelen in het dak moeten worden geplaatst.

Dakpannen onderhoud: is dat nodig?

Als de dakpannen nog niet vervangen hoeven te worden kan je er ook voor kiezen om ze te laten onderhouden. Dakpannen hebben niet veel onderhoud nodig, maar wanneer er vuil zoals algen of mossen te zien zijn of er scheuren zitten in enkele dakpannen moet dit toch worden opgelost.

Keramische dakpannen hebben al een geglazuurde laag, hierdoor is dit materiaal erg onderhoudsvrij. Mocht je ook een beschermende laag op betonnen dakpannen willen, dan moet je rekening houden met €10,- tot €20,- per m².

Besparen op de kosten van dakpannen vervangen? Vergelijk gratis offertes!

Is het tijd om de dakpannen te vervangen? Of doe je het simpelweg omdat je je dak een nieuwe uitstraling wil geven? Dan weet je nu wat de gemiddelde kosten zijn voor de klus die je wilt laten uitvoeren. Het is wel belangrijk dat je een dakdekker inschakelt, gezien werken op het dak veel gevaren met zich mee brengt. Dakpannen laten vervangen door een dakdekkersbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Vergelijk aanboden van dakdekkers uit je regio en kies zelf voor het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen!