Vind een dakdekker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Dakreparatie kosten

Is je dak beschadigd of heb je last van een daklekkage? Dan is het tijd voor een dakreparatie. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurd, zo voorkom je grotere problemen en waterschade. Op zoek naar een dakdekker voor dakreparatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt zo snel mogelijk offertes van verschillende dakdekkers in de regio. Je kiest zelf welke vakman het beste past bij de klus.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van een dakreparatie, hoe een dak wordt gerepareerd en krijg je enkele bespaartips.Wat kost een dakreparatie?

De kosten voor het dak laten repareren is afhankelijk van het type dak, de prijs van de dakdekker en het materiaal van je dakbedekking. Over het algemeen is het repareren van een plat dak goedkoper omdat dit makkelijker verloopt.

Een plat dak repareren kost gemiddeld €250,- tot €300,- per vierkante meter. Hierbij worden de zwakke gedeeltes van de dakbedekking vervangen. Voor een hellend dak kost dit iets meer, dan kan het oplopen van €300,- tot €450,-. Het vervangen van kapotte dakpannen kost rond de €150,- tot €350,- per vierkante meter.

Nokvorsten vervangen heeft een prijs van €50,- tot €100,- per meter. Het vernieuwen van dakgoten kost €65,- tot €100,- per meter. Let wel op dat dit om gemiddelde prijzen gaat: de prijzen verschillen per dakdekker en type dak. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals terugvinden in een handig overzicht. Liever meteen dakdekkersbedrijf inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes: zo bespaar je tot wel 40%!

dakreparatie kosten

Dakreparatie kosten 2022

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten*

Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen

€250,- tot €300,- per m²

Schuin dak repareren

€300,- tot €450,- per vierkante meter

Kapotte dakpannen vervangen

€150,- tot €350,- per m²

Vervangen nokvorsten

€50,- tot €100,- per meter

Vernieuwen dakgoten

€65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen, inclusief btw. Een exacte prijsindicatie krijg je wanneer je gratis offertes ontvangt.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakreparatie?

Er zijn een hoop factoren die de kosten van je dak laten repareren beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de dakbedekking, het soort dak dat je hebt, hoe ernstig de beschadiging is en de kosten voor materiaal, arbeid en de overige kosten.

Ook in deze factoren zijn grote verschillen te merken. Zo heb je dakdekkersbedrijven die voorrijkosten in het uurtarief rekenen of helemaal geen voorrijkosten in rekening brengen. Het soort dakbedekking kan ook verschillen: soms is het mogelijk om de bestaande dakbedekking te repareren in plaats van het in zijn geheel te vervangen.

De kosten van een dak repareren wordt dus onder andere beïnvloed door:

  • De dakbedekking: het materiaal van de dakbedekking speelt een grote rol bij de prijs van een dakrenovatie. Dakbedekking voor een schuin dak is normaliter iets duurder bijvoorbeeld. In sommige gevallen kan de dakdekker de dakbedekking hergebruiken.
  • Het type dak: het is makkelijker om te werken op een plat dak, hierdoor zijn de kosten vaak lager.
  • De ernst van de beschadiging: wanneer het gaat om een grote beschadiging zal de prijs hoger uitvallen.
  • Het uurtarief en voorrijkosten: het uurtarief verschilt afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de ervaring.

Prijsopbouw reparatie dak

De reparatie van een dak bestaat uit drie onderdelen: het uurtarief dat het dakdekkersbedrijf hanteert, de kosten voor het materiaal en de eventuele voorrijkosten. De arbeidskosten zijn ongeveer 60% van het geheel, de materiaalkosten 35% en de voorrijkosten %.

prijsopbouw dakdekker

Een dak repareren: hoe gebeurt dat?

Dit verschilt per klus: elke vorm van dakreparatie wordt anders uitgevoerd afhankelijk van het soort dak en de dakbedekking. Bij kleinere beschadigingen is dakschade eenvoudig te repareren met bijvoorbeeld een dakreparatiepasta en in andere gevallen moet de dakbedekking worden vervangen.

De beste manier om schade aan het dak te voorkomen is door regelmatige onderhoud en inspectie. Zo zorg je ervoor dat kleine gebreken makkelijker kunnen worden opgelost en is een reparatie vaak niet eens nodig. Op deze manier bespaar je flink op de prijs van een dakreparatie.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Het is belangrijk om te weten hoe je een dakreparatie kan herkennen. Het is bijvoorbeeld te herkennen aan lekkages aan het plafond of wanneer er veel vocht in huis is.

Waar moet ik op letten?

Zie je vochtplekken aan de binnenkant van het dak? Dan heb je een dakreparatie nodig. Dit geldt ook voor lekkende dakgoten, kapot loodwerk of beschadigde dakbedekking. Al deze beschadigingen kunnen er voor zorgen dat er waterschade in het dak en huis ontstaat.


Dak laten repareren?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste dakdekkers!
Gratis offertes vergelijken


Daklekkage verhelpen

Wanneer er beschadigingen aan het dak zijn, en hierdoor een dakreparatie nodig is, is de kans groot dat je last hebt van een daklekkage. Wacht niet te lang met het oplossen van deze problemen: wat vaak onschuldig lijkt kan uitgroeien tot een groter probleem. De dakconstructie kan worden aangetast door de vocht, houtrot kan ontstaan en ook de binnenkant van het huis kan worden aangetast.

Hierom is het van groot belang dat je zo spoedig mogelijk een dakdekker inschakelt voor het repareren van je dak. Zo voorkom je grotere problemen. Op zoek naar een dakdekker? Vergelijk gratis offertes!

Plat dak reparatie

Het komt vaker voor dat platte daken een reparatie nodig hebben. Dit komt omdat vervuiling en neerslag langer blijft liggen. Dit is dan ook de grote reden waarom platte daken zo gevoelig zijn voor schade aan het dak.

Het voordeel van platte daken is wel dat het makkelijker uit te voeren is en hierdoor ook goedkoper uitvalt. De eerste stap is detectie: dit wordt gedaan door bijvoorbeeld rookgasdetectie of lekdetectie.

Vervolgens worden de gevonden beschadigingen gerepareerd, bijvoorbeeld met een pasta. Bij bitumen dakbedekking wordt er vaak een extra reparatiestrook gebruikt, dit heeft doorgaans het beste effect.

Schuin dak reparatie

Een schuin, of hellend, dak repareren is minder vaak nodig. Dit komt omdat de vervuiling en neerslag minder lang blijft liggen. Door de hoek van het dak is het wel een uitdagendere klus, hierdoor is de prijs van een dakrenovatie vaak iets hoger.

Er zijn veel oorzaken en daarbij ook oplossingen voor schade aan een schuin dak. Soms is het voldoende om één of meerdere dakpannen te vervangen. Het kan ook gebeuren dat de nokvorsten beschadigd zijn, dan moeten deze worden vervangen. De oplossing is daarnaast ook afhankelijk van de dakbedekking: bij een rieten dak is de oorzaak vaak dat het riet niet maar goed op elkaar aansluit, dit moet dan zo snel mogelijk worden vervangen. In sommige gevallen kunnen vogels het rieten dak ook beschadigen.

Bespaartips: dak repareren

Je weet nu hoe een dak wordt gerepareerd en wat de kosten ervan zijn, maar hoe kan je erop besparen? Met de onderstaande tips ben je zeker dat je de kosten zoveel mogelijk drukt:

  • Alhoewel de kosten voor het repareren van je dak niet worden vergoed, kan je vaak wel je de kapotte en beschadigde spullen vergoed krijgen van de verzekering. Dit is natuurlijk afhankelijk van de verzekering die je hebt: laat je dus goed inlichten.
  • Het liefst kies je voor een dakdekkersbedrijf in je eigen regio. Zo zorg je ervoor dat eventuele voorrijkosten zo laag mogelijk worden gehouden, in sommige gevallen betaal je zelfs helemaal geen voorrijkosten.
  • Help zelf mee met het repareren van het dak. Hierbij hoef je niet zelf de reparatie uit te voeren, je zou het dak alvast kunnen schoonmaken of de beschadigde plekken kunnen aangeven.
  • Vergelijk offertes via De 10 Beste. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten van een dakdekker!

Huur je een huis of ben je onderdeel van een VVE? In sommige gevallen is de Vereniging van Eigenaren verantwoordelijk voor de afhandeling van de reparatie. Je leest hier meer informatie over op wooninfo.nl.

dakreparatie

Besparen op een dakreparatie? Vergelijk gratis offertes!

Het is belangrijk dat je een reparatie zo snel mogelijk laat gebeuren. Beschadigingen aan het dak lijken op het begin ongevaarlijk, maar dit is vaak niet zo. Daklekkages kunnen grote gevolgen hebben op zowel de constructie van het dak als de binnenkant van je huis. Schakel dus zo snel mogelijk een dakdekker in.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven van dakdekkersbedrijven in de regio. Je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod. De aanvraag is overigens gratis en vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!