Vind een dakdekker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Dakrenovatie kosten

Bij een dakrenovatie zorg je ervoor dat de kwaliteit van het dak omhoog gaat en het een echte opknapbeurt krijgt. De kosten hiervan kunnen flink verschillen afhankelijk van de dakdekker die je inhuurt, maar ook de werkzaamheden en het soort dak. Op zoek naar een dakdekker voor een dakrenovatie?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast en kiest zelf of je een aanbod aanneemt. Door offertes te vergelijken vind je de beste dakdekkers in je regio en kan je tot wel 40% besparen.

Op deze pagina lees je alles over de verschillende kosten van dakrenovatie, wat er precies wordt verstaan onder een dakrenovatie en hoe je kan besparen op de kosten.
Kosten dakrenovatie: belangrijkste informatie

 • Een plat dak renoveren kost gemiddeld €45,- tot €55,- per m²
 • Een schuin dak renoveren kost gemiddeld €50,- tot €120,- per m²
 • De prijs verschilt omdat werken op een schuin dak lastiger is, het materiaal kan vaak ook langer mee: hierdoor is onderhoud op de lange termijn goedkoper.
 • Wanneer je het dak laat renoveren is er in de meeste gevallen geen vergunning nodig, toch is het verstandig om je te laten inlichten bij de gemeente
 • Je kan besparen op de kosten door gebruik maken van subsidies, zelf voorbereidingen te treffen en een dakdekker in je eigen regio te vinden

Wat kost een dakrenovatie?

De kosten van een dakrenovatie zijn afhankelijk van het type dak, en de dakbedekking, en de oppervlakte van het dak. Schuine daken renoveren is over het algemeen duurder, dit komt omdat het lastiger is om te renoveren.

Een plat dak renoveren kost ongeveer €45,- tot €55,- per vierkante meter, voor een hellend dak moet je denken aan €50,- tot €120,-. Het gemiddelde dak is vijftig vierkante meter: bij een plat dak kan je dan uitgaan voor €2.250,- tot €2.750,- en bij een schuin dak €2.500,- tot €6.000,- voor een dakrenovatie.

Deze prijzen kunnen uiteraard verschillend, houd dus rekening met het feit dat dit om gemiddelde kosten gaat. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals raadplegen. Liever meteen een dakdekker inhuren? Vergelijk gratis offertes!

dakrenovatie kosten

Kosten dakrenovatie 2022

Soort dak

Gemiddelde prijs per m² 

Gemiddelde totaalprijs (50m2) 

Plat dak

€45,- tot €55

€2250,- tot €2750,-

Schuin dak

€50,- tot €120,-

€2500,- tot €6000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten voor een dakrenovatie. Vergelijk offertes voor exacte prijzen.

Wat kost een dakrenovatie per m²?

Bij het renoveren van een dak is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met verschillende soorten dakbedekking. Deze kosten verschillen enorm en zijn ook weer afhankelijk van het type dak. Bij een plat dak lopen deze kosten dus van €45,- tot €55,-. Voor bitumen dakbedekking betaal je ongeveer €45,- per vierkante meter. Voor groendak is dit €55,- per vierkante meter.

En voor een schuin dak?

Bij een schuin dak zijn er doorgaans meer soorten dakbedekking, hierdoor zijn er meer verschillende prijzen beschikbaar. Voor een betonnen dakpan moet je denken aan €50,- per vierkante meter. Voor aluminium kan je rekenen op €75,- per vierkante meter. Koperen dakbedekking is de duurste soort dakbedekking om te renoveren: €120,- per vierkante meter.

Kosten dakrenovatie per m²

Soort dakbedekking

Gemiddelde kosten per m² 

Gemiddelde totaalprijs (50m2)

Plat dak

   
 • Bitumen

€45,- 

€2250,-

 • EPDM

€50,-

€2500,-

 • PVC

€55,-

€2750,-

 • Groen dak

€55,-

€2750,-

Schuin dak

   
 • Dakpan klei

€60,-

€3000,-

 • Dakpan beton

€50

€2500,-

 • Leien

€85,-

€4250,-

 • Riet

€100,-

€5000,-

 • Aluminium

€75,-

€3750,-

 • Koper

€120,-

€6000,-

 • Zink

€80,-

€4000,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten voor het renoveren van een dak. Ontvang offertes en kom in contact met een dakdekker voor de exacte prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een dak renoveren?

De kosten van een dakrenovatie kunnen worden beïnvloed door drie factoren:

 • Materiaal: het type dakbedekking heeft een grote rol in de prijs van het renoveren van een dak. Bij een plat dak is de prijs vaak lager, dit komt door een kleiner dakoppervlak, maar ook omdat de dakbedekking vaak goedkoper is.
 • Gaat het om een dakrenovatie of dakreparatie: veel mensen gaan meteen over op een renovatie, maar dit is niet altijd nodig. Toch worden dakdekkers vaak ingehuurd om kleinere beschadigingen op te lossen doormiddel van een dakrenovatie: kijk goed wat de beste optie is.
 • Daarbij heb je ook nog extra opties wanneer je je dak laat renoveren, bijvoorbeeld je dak laten isoleren of een grondige dakreiniging.

Hoe is de prijs van een dakrenovatie opgebouwd?

Een dakrenovatie bestaat uit drie onderdelen:

 • Arbeidskosten: de prijs van de dakdekker bestaan voor 60% van de kosten van een dakrenovatie. Dit is het uurtarief van het dakdekkersbedrijf.
 • Materiaalkosten: de prijs van het materiaal is 35% van de totaalprijs van een dakrenovatie. Dit is bijvoorbeeld het materiaal om de dakbedekking te repareren.
 • Overige kosten: de overige kosten zijn 5% van het geheel, dit zijn bijvoorbeeld voorrijkosten.

prijsopbouw dakdekker

Wat is een dakrenovatie?

Wanneer de kwaliteit van het dak achteruit gaat is het tijd voor een dakrenovatie. Eerst wordt er gekeken of dakonderhoud voldoende is, vervolgens wordt het dak geïnspecteerd op beschadigingen voor een dakreparatie. Als dit niet voldoende is, is het tijd voor een dakrenovatie.

Een dakrenovatie is na verloop van tijd sowieso nodig: het dak krijgt veel te verduren na jarenlang gebruik. Tijdens de winter- en zomermaanden kan het weer ontzettend wisselvallig zijn wat een verminderen in kwaliteit kan betekenen. Bij een dakrenovatie wordt het dak vervangen of verbeterd, het dak wordt hersteld doormiddel van het vernieuwen van de dakbedekking of in sommige gevallen herstellen aan de dakconstructie.

Wanneer moet ik het dak renoveren?

Wanneer het dak al een lange tijd geen onderhoud heeft gehad of er grote beschadigingen aan het dakbedekking zichtbaar zijn. Het is dan een belangrijke zaak om direct een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker probeert zoveel mogelijk bestaande materialen te gebruiken tijdens een renovatie, dus hoe eerder je een dak laat renoveren hoe minder je kwijt bent aan materiaalkosten.


Dakdekker voor dakrenovatie nodig?

Vind snel en eenvoudig een dakdekker en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Renovatie hellend dak

Een hellend, of schuin dak, bestaat vaak uit beton- of kleidakpannen. Je ziet ook steeds vaker shingles, metalen of rieten dakbedekking. Bij het renoveren van een hellend dak wordt deze dakbedekking vernieuwd. Vaak worden de dakpannen vervangen of verlegd.

Bij een complete renovatie aan het dak worden de oude pannen of dakpanplaten verwijderd en vervangen. Hierbij is het ook belangrijk dat de panlatten meteen worden vernieuwd.

Het renoveren van een schuin dak kost tussen de €50,- en €120,- per vierkante meter.

Renoveren plat dak

De meest voorkomende dakbedekking bij een plat dak is bitumen dakbedekking. Bij het renoveren van een plat dak kan er worden gekozen om deze geheel te vervangen, maar ook om een nieuwe bitumen dakbedekking te plaatsen over de oude laag. Hierbij wordt vaak gekozen voor een combinatie met dakisolatie.

Een plat dak heeft vaker onderhoud nodig en wordt hier ook vaker bij gerenoveerd. Platte daken zijn minder bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Het voordeel van een plat dak is wel dat het niet vaak nodig is om het gehele dak te renoveren.

Het renoveren van een plat dak kost gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per m2.

Vergunning voor dakrenovatie

Bij een dakrenovatie is vaak geen vergunning nodig. Uiteindelijk is het helemaal afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Bij het vernieuwen van de dakbedekking heb je vrijwel nooit een vergunning nodig. Is het een groot dak en wordt er veel gesloopt? Dan heb je misschien wel een vergunning nodig voor sloopafval. Wanneer je er voor kiest om het dak uit te breiden heb je een omgevingsvergunning nodig.

Via de Rijksoverheid kan je meer lezen over eventuele vergunningen. Via het Omgevingsloket kan je kijken of je een vergunning nodig hebt.

Bespaartips dakrenovatie

Besparen doen we allemaal graag en gelukkig is dit ook goed mogelijk bij dakrenovatie. Hieronder geven we enkele tips over besparen op de kosten van een dakrenovatie. Je bespaart sowieso al door gratis offertes te vergelijken, je krijgt namelijk de beste aanboden en kiest zelf voor de meest voordelige dakdekker!

Kijk of je recht hebt op subsidies

Alhoewel er geen subsidie is voor dakrenovatie, zijn er wel subsidies voor bijvoorbeeld dakisolatie. Omdat deze twee werkzaamheden vaak worden gecombineerd is het altijd de moeite waard om te kijken of je recht hebt op een subsidie: hierdoor ben je vaak een stuk goedkoper uit. Bovendien bespaar je zo ook flink op je energiekosten.

Op rvo.nl vind je meer informatie over een subsidie voor dakisolatie. Via energiesubsidiewijzer.nl kan je kijken of er landelijke of gemeentelijke subsidies beschikbaar zijn.

Bereid zelf het één en ander voor

Je eigen dak renoveren wordt niet aangeraden, maar je kan wel een paar voorbereidende taken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen en afvoeren van de oude dakbedekking. Hierdoor kan je flink besparen op het uurtarief van de dakdekker.

Zoek een dakdekker in de buurt

Op deze manier bespaar je flink op de kosten: zo druk je de voorrijkosten. Als je via De 10 Beste gratis offertes vergelijkt wordt je met dakdekkers in de regio gekoppeld. Dan weet je zeker dat je minder kwijt bent aan de voorrijkosten

Vergelijk offertes via De 10 Beste

Als je offertes aanvraagt bij De 10 Beste kom je niet alleen in contact met de beste dakdekkers, maar krijg je ook de beste aanboden. Je bespaart tot wel 40% door offertes te vergelijken via De 10 Beste!

dakrenovatie

Besparen op een dakrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Een dakrenovatie is na verloop van tijd gewoonweg nodig: het dak verliest kwaliteit en hierdoor kan er schade aan het huis ontstaan. Door een dak te renoveren zorg je ervoor dat het dak weer van goede kwaliteit is. Vaak wordt dit gedaan door de dakbedekking te vernieuwen. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen bespaar je tot wel 40% op de kosten. Je krijgt aanboden van dakdekkers uit de regio, je kiest ze zelf op basis van ervaring en kosten. Wist je trouwens dat de aanvraag geheel gratis een vrijblijvend is? Je kan het dus altijd uitproberen!

Gratis offertes ontvangen!