Dakbedekking vervangen?

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Dakbedekking kosten

Je dakbedekking laten vernieuwen of vervangen kan enorm verschillen in prijs. De grootste factor in deze prijs is het materiaal van de dakbedekking. Het is daarom verstandig om je goed in te lezen op deze prijzen. Nieuwsgierig naar de kosten van dakbedekking?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken weet je zeker dat je de beste prijzen krijgt en wordt verbonden met de beste dakdekkers. Je kiest zelf voor de dakdekker met het beste aanbod.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van dakbedekking, hoe deze prijs is opgebouwd, welke tarieven een dakdekker hanteert, dakbedekking bij platte en schuine daken en krijg je enkele bespaartips.Wat kost dakbedekking per m2?

Dakbedekking begint bij €45,- per vierkante meter en kan oplopen tot €120,- per vierkante meter. Deze prijzen verschillen per materiaal voor dakbedekking, maar ook per daktype. Zo is dakbedekking bij een plat dak vaak goedkoper, maar gaat minder lang mee. Bij een schuin dak kost het vaak meer, maar gaat het langer mee. In verhouding is het dus vrij gelijk.

Wat zijn de prijzen van dakbedekking voor een plat dak?

Bij een plat dak heb je de keuze uit verschillende materialen. De meest gekozen soorten dakbedekking voor een plat dak zijn bitumen, pvc, EPDM en groendak. Voor bitumen dakbedekking moet je denken aan een prijs van €45,- per m². Pvc kost gemiddeld €55,- per vierkante meter. Voor pvc ligt dit iets hoger, namelijk €55,- per m².

Voor een hellend dak zijn de meest gekozen opties dakpannen, rieten dak en metaal zoals aluminium of koper. Dakpannen vervangen kosten gemiddeld €50,- tot €60,- per vierkante meter. Riet is gemiddeld €100,- per m², metaal is gemiddeld €75,- tot €120,- per m².

Dit zijn slechts prijsvoorbeelden. De exacte kosten kunnen afwijken afhankelijk van je daktype, maar ook het tarief van de dakdekker. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

dakbedekking kosten

Kosten dakbedekking 2022

Dakbedekking Prijs per m²*
Plat dak
Bitumen €45,-
Pvc €55,-
EPDM €50,-
Hellend dak
Dakpannen €50,- tot €60,-
Rieten dak €100,-
Metaal zoals aluminium of koper €75,- tot €120,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen, inclusief btw en materiaal. Ontvang gratis offertes van dakdekkers in je regio en ontdek de exacte kosten.

Hoe is de prijs van dakbedekking opgebouwd?

De prijs van dakbedekking worden beïnvloedt door een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld dat het tarief van de dakdekker, het materiaal maar ook je type dak een invloed hebben op de totaalprijs.

  • Materiaalkosten: elk type dakbedekking bestaat uit een ander soort materiaal. Ga je voor bitumen? Dan moet je denken aan €45,- per vierkante meter. Voor metalen dakbedekking kan dit oplopen tot €120,-. Hierbij heeft elke soort dakbedekking een eigen uitstraling en levensduur.
  • Daktype: bij een plat dak kan je uitgaan dat de kosten lager zijn, dit komt omdat werken op een plat dak relatief eenvoudig is. Hierbij hebben de meeste soorten dakbedekking voor een plat dak wel een lagere levensduur dan materiaal bij een schuin dak.
  • Overige kosten: ook de overige kosten zijn een deel van de totaalprijs. Denk hierbij aan voorrijkosten, dit bestaat soms uit 5% van het geheel. Je kiest daarom het liefst een dakdekker in je eigen regio om deze kosten zoveel mogelijk te drukken.
  • Tarief van de dakdekker: niet vergeten zijn de tarieven van dakdekkers. Elk dakdekkersbedrijf hanteert een eigen tarief, dit is de grootste kostenpost van dakbedekking laten vervangen.

Wat zijn de tarieven bij dakbedekking?

Werkzaamheden rondom dakbedekking kunnen oplopen van €35,- tot €45,- per uur. Voor kleine reparaties aan de dakbedekking kan je eerder rekenen op €35,- tot €40,- per uur. Bij het laten vervangen van de dakbedekking kan dit oplopen van €40,- tot €45,- per uur.

Dit zijn slechts gemiddelde prijzen, de exacte kosten kunnen afwijken. Zo zijn er kleinere dakdekkersbedrijven met minder ervaring die onder deze gemiddelde prijs zitten. Prijs staat niet gelijk aan kwaliteit, je kan daarom het beste meerdere offertes vergelijken van dakdekkers uit de regio.

Je kiest dan zelf voor de dakdekker met het beste aanbod en die het best past bij de klus.


Tarieven dakbedekking 2022

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Nieuwe dakbedekking plat dak

Het laten vervangen van de dakbedekking op een plat dak begint al vanaf €45,- en loopt op tot €55,- per vierkante meter. Hierbij wordt er vaak gekozen tussen vier soorten dakbedekking: bitumen, pvc en EPDM.

Bitumen

Bitumen dakbedekking kost gemiddeld €45,- per m². Het is de goedkoopste vorm van dakbedekking op een plat dak, maar heeft ook een relatief korte levensduur: 25 jaar. Het is dus goedkoop in aanschaf, maar voornamelijk voordelig op korte termijn. Bitumen is echter wel te krijgen in verschillende kleuren, zo heb je veel controle over de uitstraling van het dak. Bitumen wordt in stroken aangebracht.

EPDM

EPDM dakbedekking kost gemiddeld €50,- per vierkante meter. Het is een goede investering, het gaat namelijk gemiddeld 40 jaar mee. EPDM is ontzettend elastisch, dit betekend dat de kans op scheuren of beschadiging door temperatuurverschil erg klein is. Het is daarnaast bestendig tegen UV-stralen.

Pvc

Pvc is ook een elastische vorm van dakbedekking, net als EPDM, en kost gemiddeld €55,- per vierkante meter. De gemiddelde levensduur van pvc is 15 tot 40 jaar, dit is helemaal afhankelijk van in hoeverre het dak wordt onderhouden. Pvc is daarbij enorm bestendig tegen weersomstandigheden.


Besparen op de kosten van dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes van De 10 Beste dakdekkers en kies de vakman met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken


Nieuwe dakbedekking schuin dak

Bij een schuin dak wordt er vaak gekozen voor dakpannen, leien of groendak. De kosten hiervan lopen van €50,- tot €120,-. De gemiddelde levensduur is daarbij ook een stuk hoger, dus in verhouding met de kosten bij dakbedekking voor een plat dak ligt het vrij gelijk.

Dakpannen

Dakpannen zijn wellicht de meest populaire optie, ze zijn tijdloos en betaalbaar. Dakpannen gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee, maar zijn minder bestendig tegen het weer en andere omstandigheden. Het voordeel bij dakpannen is dat het relatief eenvoudig op te lossen is, bijvoorbeeld door één of twee dakpannen te vervangen. Dakpannen vervangen kost gemiddeld €50,- tot €60,- per m².

Leien

Leien dakbedekking heeft een bijzondere uitstraling. Het is wellicht een duurdere vorm van dakbedekking, met een gemiddelde van €80,- per vierkante meter, maar gaat ook enorm lang mee als het goed wordt onderhouden. Leien dakbedekking kan tot wel 100 jaar meegaan!

Groendak

Groendak kan zowel op een plat als een schuin dak worden geplaatst.

Bij platte daken kan dit intensief of extensief, bij een schuin dak alleen extensief. Hierbij verbeter je de isolatie van je huis, krijg je een prachtige natuur uitstraling én heb je minder onderhoud dan bij een intensief groendak.

Groendak kan oplopen tot €120,- per vierkante meter en gaat tot wel 70 jaar mee.

Hoe kan je besparen op de kosten van dakbedekking?

De kosten van dakbedekking kunnen flink oplopen zoals je hebt gelezen. Het voordeel is wel dat het maar één keer in de minimaal 20 jaar hoeft te gebeuren. Toch geven wij je graag extra tips om zoveel mogelijk te besparen, daarmee heb je wellicht keuze voor meerdere soorten dakbedekking binnen je budget.

  • Zoek een dakdekker in je eigen regio. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Het vervangen van dakbedekking kan soms enkele dagen duren, door een bedrijf in de buurt te vinden bespaar je dus elke dag een beetje op de voorrijkosten.
  • Hebben je buren ook nieuwe dakbedekking nodig? Wellicht kan je afspreken om gezamenlijk een dakdekker in te schakelen. Zo krijg je soms een mooie korting, daarbij kan je de kosten beter verdelen.
  • Wil je direct besparen op de kosten? Vergelijk dan dakdekkers op De 10 Beste door gratis offertes aan te vragen. Zo bespaar je tot wel 40% én kom je in contact met de beste dakdekkers in de regio.

Er zijn helaas geen subsidies beschikbaar voor particulieren voor het vervangen van dakbedekking. Voor ondernemers en MKB’ers zijn er wel regelingen voor het verduurzamen van een pand doormiddel van bijvoorbeeld dakbedekking. Meer hierover lees je op nda.nl.

dakbedekking kosten per m2

Dakbedekking laten vervangen? Vergelijk gratis offertes!

De prijzen van dakbedekking laten vervangen loopt dus ontzettend uiteen. Hierbij moet je rekening houden met de prijzen van het materiaal, de tarieven van het dakdekkersbedrijf maar ook je type dak. Je schakelt daarom het beste een dakdekker in via De 10 Beste, zo weet je zeker dat je de beste prijzen krijgt. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, het is dus zeker de moeite waard om te proberen. Je kan zo tot wel 40% besparen op de kosten.

Gratis offertes ontvangen!