//10 Tips Om Je DroomBaan Te Vinden

10 Tips Om Je DroomBaan Te Vinden

Ben je op zoek naar je droombaan? Wil je nu eindelijk eens dagelijks met plezier naar je werk? Zoek dan niet langer! Wij hebben De 10 Beste Tips op een rijtje gezet die jou gaan helpen bij het vinden van je droombaan. Wacht daarom niet langer en vind je droombaan met onze beste tips!

HOE VIND JE JE DROOMBAAN?

 

Verkort Overzicht:

1.    Stel jezelf dé sleutelvraag
2.    Ken je sterke punten
3.    Wees de oplossing voor een probleem
4.    Perfect bestaat niet
5.    Doe werkervaring op door middel van stage of WEP
6.    Zelfvertrouwen is key
7.    Bouw een netwerk op
8.    Wees voorbereid (verbaal + non-verbaal)
9.    Accepteer een Nee
10.  Doe een (online) beroepskeuzetest

 


1. Stel Jezelf Dé Sleutelvraag

Om je droombaan te vinden, is het belangrijk om jezelf de enige echte sleutelvraag te stellen. Wat zou jij doen als geld niet ter zake zou doen? Wat als je de loterij zou winnen en hierdoor alles zou kunnen doen wat je zou willen. Wat zou je dan met je vrije tijd gaan doen? En geloof ons, elke dag op je luxe jacht luieren gaat je echt niet gelukkiger worden. Probeer daarom te bedenken wat jou echt gelukkig zou maken. Welke functie zou je zo graag willen dat je het zelfs voor niks zou doen. Als je dan gaat bedenken wat jou echt gelukkig gaat maken of waar jij graag mee bezig wilt houden, zul je merken dat je steeds een stapje dichterbij je droombaan komt. Dit is nog maar tip 1 van De 10 Beste Tips om je droombaan te vinden. Lees daarom snel verder.2. Ken je sterke punten

Op nummer 2 van de lijst van De 10 Beste Tips om je droombaan te vinden, staat “Ken je sterke punten”. Dit is met name zo belangrijk, omdat zelfinzicht één van de belangrijkste aspecten is in het vinden van een droombaan. Dat wil zeggen, als jij heel goed kunt boekhouden, heeft het meestal niet zo heel veel zin om voor stratenmaker te gaan solliciteren. Probeer daarom een lijstje te maken van dingen waar jij in excelleert. Waar ben je nu echt goed in? Waar ben je beter in dan de meeste mensen? Maak een lijstje van 5 sterke punten waarin jij je mede-sollicitanten kan overtroeven en probeer aan de hand daarvan tot een conclusie te komen welke vakgebieden overeenkomen met jouw kwaliteiten. Dat verkleint je zoektocht naar je droombaan aanzienlijk. Op deze manier ga je droombaan vinden die aansluiten bij jouw capaciteiten en kwaliteiten.


Op zoek naar meer informatie om je Droombaan te vinden?

3. Wees de oplossing voor een probleem

Heel vaak denken we alleen maar aan dingen die we willen zijn. Wat onze droombaan is, of hoe we onze doelen zouden moeten of kunnen behalen. Op zich is dat natuurlijk heel goed, omdat we nu eenmaal graag onze droombaan vinden. Maar je kunt ook eens proberen een andere inslag te krijgen. Bedrijven en organisaties willen jou op die bepaalde functie, omdat jij een probleem oplost voor ze. Jij vervult dan een functie met een bepaald doel voor die organisatie.

Hiermee kun je twee dingen bedenken. Ofwel, je opereert met in je gedachten dat je dit doet omdat je graag de oplossing wilt zijn voor het probleem. Ofwel je gaat eens onderzoeken of het nog wel nodig is om een baas te hebben. Als jij namelijk bepaalde kwaliteiten bezit, die heel waardevol voor een bedrijf kunnen zijn, zou je eens kunnen onderzoeken of er meerdere organisaties zouden zitten te wachten op jouw expertise. Als dat het geval is, kun je natuurlijk heel goed voor jezelf beginnen en jezelf verhuren aan deze organisaties. Daarmee houd je vrijheid en flexibiliteit en kun je rustig jezelf verder ontwikkelen en je droombaan vorm geven. Voor jezelf beginnen is echt niet zo hoogdrempelig als veel mensen denken. En wie weet is daarmee het vinden van je droombaan zo voor elkaar!


Wil je graag meer hulp bij het vinden van je droombaan?

>>> Klik dan hier om nu toegang te krijgen tot de Online Training Vind Je Ideale Baan <<<


4. Perfect bestaat niet

Wat je goed moet blijven beseffen is dat niemand, maar dan ook echt niemand perfect is. Streef dat dus ook niet na van jezelf. Het is absoluut goed om doelen na te streven en jezelf te blijven ontwikkelen, maar sla daarin niet door. Dat gaat je niet helpen bij het vinden van je droombaan. Wat je daarnaast goed moet bedenken is dat ook geen enkele baan helemaal perfect is. Alle functies hebben wel één of meerdere dingen die toch niet helemaal zijn zoals je ze graag zou willen. Als je dat beseft, ga je makkelijker om met dingen die je tegenstaan.

Ook jouw droombaan heeft aspecten die jij minder leuk zal vinden. Dat is niet erg en hoort er nu eenmaal bij. Laat je dus bij het vinden van je droombaan niet uit het veld slaan bij aspecten van de functie die je minder aan staat. Zoek dat wat het meeste aansluit bij jouw interesse en jouw kwaliteiten. Op die manier is het vinden van je droombaan een stuk gemakkelijker en realistischer.5. Doe werkervaring op door middel van stage of WEP

Bij het vinden van je droombaan, loop je vaak tegen het feit aan dat je nog niet genoeg werkervaring hebt voor de betreffende functie. Probeer daarom werkervaring op te doen door middel van een stageperiode of een Werkervaringsplek. Op deze manier werk je ofwel tegen een geringe vergoeding ofwel voor niks, maar doe je wel relevante werkervaring op. En dat is van groot belang bij het vinden van je droombaan. Je leert het vakgebied kennen, leert nieuwe mensen kennen en ondertussen bouw je aan je netwerk.


Wil je graag meer hulp bij het vinden van je droombaan?

>> Klik dan hier om nu toegang te krijgen tot de Online Training Vind Je Ideale Baan <<<


6. Zelfvertrouwen is key

Je kunt nog zo hoog en goed opgeleid zijn of heel veel werkervaring hebben, maar dat wil niet zeggen dat je jouw droombaan zult vinden. Het is namelijk heel erg belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Alleen op die manier zul je veel gemakkelijker je droombaan vinden. Het hebben van een passende opleiding en werkervaring kan je wel helpen om meer zelfvertrouwen te creëren, maar dat is dus niet 1 op 1 gelinkt aan elkaar. Probeer daarom zelfverzekerd en enthousiast over te komen en laat op die manier blijken dat je je droombaan heel graag wilt.


7. Bouw een netwerk op

Eén van de meest belangrijke dingen in het arbeidsleven en helemaal als je nog ambitieus bent, is het opbouwen en onderhouden van een netwerk. Begin hier zo vroeg mogelijk mee. Zelfs op de middelbare school is het al mogelijk je netwerk rustig vorm te gaan geven. Dit gaat je helpen bij het vinden van je droombaan.

Krijg nu toegang tot de fantastische e-cursus Vind Je Droombaan en vind je droombaan nu >>>

Als je bijvoorbeeld stage loopt, probeer jezelf bij zoveel mogelijk collega’s kenbaar te maken en jezelf te laten zien. Met jezelf laten zien bedoelen we niet dat je de kamer inloopt en je gezicht laat zien. Daarmee doelen we op je inzet, je motivatie en je geleverde werk. Als je op die drie vlakken goed scoort en jezelf daarmee dus “laat zien”, dan word je onthouden. Men herinnert je naam, je geleverde werk, je inzet etc. Dat gaat jou straks helpen bij het vinden van je droombaan.

Begin daarom vroeg met het opbouwen van je netwerk en onderhoud je netwerk ook. Spreek regelmatig met iemand uit je netwerk af, gewoon om te praten en sparren over werk. Je zult merken dat je bekender, geliefder en interessanter wordt voor andere organisaties.

Niets is zo handig als hebben van een kruiwagen.


Wil je graag meer hulp bij het vinden van je droombaan?

>> Klik dan hier om nu toegang te krijgen tot de Online Training Vind Je Ideale Baan <<<


8. Wees voorbereid op het sollicitatie gesprek (verbaal + non-verbaal)

Dat je jezelf moet voorbereiden op het sollicitatiegesprek lijkt ons een logische stap. Maar neem dit ook echt heel serieus. Er zijn genoeg mensen die zich niet of maar half voorbereiden en daardoor mooie kansen laten liggen. Wees niet één van hen, en bereid je zo optimaal mogelijk voor. Lees je in in het bedrijf, verdiep je in de werkzaamheden. Probeer actuele berichten te vinden over het bedrijf of de functie en probeer interessante vragen te bedenken. Dat gaat je zo ontzettend helpen om je droombaan te vinden en te houden.

Wat daarnaast ontzettend belangrijk is, is hoe je je presenteert. Als je daar als een verlegen persoon gaat zitten, zul je niet direct overkomen als iemand die heel zelfverzekerd is. Probeer daarom zelfvertrouwen uit te stralen en te laten zien dat je geschikt bent voor de baan. Door een open houding aan te nemen, laat je zien dat je een toegankelijk persoon bent. Een open houding laat je bijvoorbeeld zien door je armen rustig op tafel te leggen of langs je lichaam te houden in plaats van je armen over elkaar. Armen over elkaar staat symbool voor een gesloten houding, waarmee je als het ware een soort muur om je heen bouwt.


Nog meer fantastische tips voor het vinden van je droombaan?

>> Klik dan hier om nu toegang te krijgen tot de Online Training Vind Je Ideale Baan <<<


9.Accepteer een Nee

Als je na hard werken uiteindelijk een sollicitatiegesprek hebt gescoord, probeer je je, zoals tip 8 al aangaf, zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat wil echter niet zeggen dat je daarmee de baan direct “in the pocket” hebt. Het is namelijk heel goed mogelijk dat er nog meer mensen proberen hun droombaan te vinden en dat dat precies de baan is die jij nu ook zo graag wilt.

Bereid je daarom ook goed voor op een mogelijke “nee” op je sollicitatie. Dat is ook echt helemaal niet erg, overkomt ons allemaal en is nu eenmaal iets dat hoort bij solliciteren. Hoe sneller je dat accepteert, hoe makkelijker het is. Natuurlijk mag je ervan balen, graag zelfs, want dat laat zien dat je gretig bent en graag je droombaan wilt vinden. Maar er zijn nu eenmaal heel veel mensen op zoek naar hun droombaan en dat zorgt voor veel competitie. Laat je dus nooit uit het veld slaan als je uiteindelijk niet de gedroomde kandidaat bent voor het bedrijf. Zonder twijfel is er een bedrijf op zoek naar jou! Naar jouw persoonlijkheid, jouw inzet, jouw kwaliteiten en jouw motivatie. Geloof daar in!


Op zoek naar werk dat echt bij je past?

>> Dan adviseren je de e-cursus Vind Je Ideale baan te volgen! Een absoluut topproduct! <<<


10. Doe een (online) beroepskeuzetest

Als je na alle bovenstaande tips nog steeds moeite hebt met het vinden van je droombaan, dan adviseren we je om in ieder geval een aantal (online) beroepskeuzetesten te doen die je kunnen helpen in het bepalen van de juiste richting. Deze zijn er in veelvoud te vinden op internet, maar zijn niet altijd gratis. Daarnaast kun je ook altijd naar een uitzendbureau in de buurt gaan en daar al sparrend erachter komen wat jou leuk lijkt en wat niet. Wat ook een ontzettend hoog succespercentage heeft, is de E-cursus van Newstart, Vind Je Ideale BaanDeze cursus begeleid je stap voor stap naar het vinden van jouw droombaan. Een absolute aanrader.

>>> KLIK HIER ALS JIJ OOK TOEGANG WILT TOT DEZE FANTASTISCHE E-CURSUS <<<


Bronnen:

https://www.levo.com
https://www.lifehack.org
https://www.monster.com
https://www.wikihow.com

TAGS: